avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
@danieliulian

Biblia si religiile nu trebuie confundate.

Baza Bibliei este cuvantul lui Dumnezeu.
Un lucru tre sa recunoastem Biblia este o colectie de texte care au fost traduse de multe ori si in mai multe feluri, dar esenta a ramas.

Eu personal am citit de mai multe ori Biblia in mai multe limbi si sunt diferente mari de traduceri.
Bisericile preoti etc care doresc sa analizeze Biblia motamo fac o mare gresala.

Legile Domnului nu numai in Biblie este scris este scris in inima fiecarui om chiar daca omul nu citeste Biblia natura si omul in asa fel este creata sa dea seama ca Dumnezeul exista.
E o carte interesanta, usor de priceput (pentru cel care stie sa citeasca). De aceea ma tot “intreb”: de ce e nevoie de atatia preoti, predicatori, pastori – in ierarhii lungi (grade) mai ceva ca in armata - pentru ca mireanul sa priceapa ce vrea Dumnezeu de la el? Si ma mai “intreb”: cum s-a ajuns la concluzia ca pentru iertarea pacatelor popa e cel care-i “da pedeapsa” pacatosului care marturiseste, la spovedanie, spunandu-i ca pacatele ii vor fi iertate? E scris in Biblie ceva de spovedanie inaintea popii? Pentru ca nu-mi amintesc ceva despre spovedanie sub poala popii sau la urechea lui, ci doar despre faptul ca Dumnezeu citeste in mintea si sufletul omului. E scris in Biblie despre “puterea” popii de a da asigurari pacatosului ca – dupa ce zice zece Ave Maria si / sau face o suta de matanii – Dumnezeu il iarta de pacat? Cum poate garanta un om pentru iertarea data de Dumnezeu? Scrie, undeva, in Biblie, despre puterea popilor de a declara “sfant” o fiinta umana?
handsu a scris:

@danieliulian , nimeni nu incearca ca Biblia ,cartea "manipulatoare" sa fie "varata pe gat " nimanui . Ficere dintre noi (oamenii) este liber sa se lase "manipulat " sau sa reziste "manipularii" . Iar cat priveste convingerea Dvs. ,ca cei care jura in fata instantei cu mana pe Biblie nu poate face altceva , decat sa minta .In acest caz , ce sugerati Dvs ? Juramantul sa fie depus cu mana pe cartea lui Darwin ? Pentru ca in acest caz marturia ar fi infailibila ?

Argumentul "om de paie" nu vă ajută deloc. Ce ziceţi de Constituţia României? Vi se pare mai bună decât o carte de bucate? Biblia şi religia le sunt băgate românilor pe gât de mici. Mai meditaţi, vă rog.

pronick76, iar vii fără argumente. Nu ai nici măcar o bază reală în ceea ce scrii. Dacă ai citit biblia de 100 de ori, asta ar trebui să mă facă să cred despre tine că eşti un om citit? Pe lângă problemele grave de exprimare în scris, în ultimul paragraf sfidezi şi logica.
Trope...
Evident ca nu scrie absolut totul in Biblie... dupa cum nu tot ce scrie in Biblie mai e aplicabil in ziua de astazi (asta apropo de intrebarea initiala) ... Pentru ca si Biblia a cunoscut o evolutie in timp, evolutie care a schimbat foarte mult religia...
Vezi diferentele dintre Vechiul si Noul Testament.

Se poate face oarescum o paralela cu legile...
Biblia e cartea de capatai a unei religii, asa cum Constitutia e legea fundamentala a unui stat.
Insa doar asta nu ajunge... trebuie concretizata.. prin alte legi, norme de aplicare etc...
Or, in cazul Bibliei normele astea de concretizare si aplicare sunt constituite de numeroasele carti, norme, regulamente, etc
Nu sunt nici pe departe vreun cunoscator al Bibliei insa... am mai studiat anumite capitole care mi s-au parut mai interesante...
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters56778, utilizator
Biblia este interesanta. Se zice ca este cuvantul lui Dumnezeu dat oamenilor. Adica, s-a exprimat clar, pe intelesul tuturor… N-are a face ca timpurile s-au schimbat. Ideea e ca cele 10 porunci raman valabile in orice timp (cele mai multe tin de bun simt); la fel, si legea propovaduita de Isus, despre iubirea de Dumnezeu si de aproape. Orice credincios ar trebui sa stie ca Dumnezeu vrea ca el sa fie un om bun. Nu-i trebuie explicatii suplimentare pentru aceasta – in sensul Bibliei “bun” se defineste simplu.
Ceea ce mi-e greu sa pricep (port cercei mari sa-mi stea capul in echilibru) este: ce nevoie au credinciosii sa le traduca cineva ce vrea Dumnezeu de la ei? De unde stie un om (chiar papa fiind) ce-a vrut Dumnezeu sa zica – la o adica? Dumnezeu a zis, si punct. Din acest motiv cred ca un credincios nu are nevoie de o religie sau alta pentru a crede in divinitate.

Constitutia e facuta de oameni pentru oameni si legile “aditionale” sunt facute tot de oameni. Biblia e “facuta” de Dumnezeu (si scrisa de oameni… mmm) pentru oameni. Ca doar nu tot el a inspirat si normele de aplicare pentru propria-i lege… :O
In “logica” schimbarii ar trebui ca, la un moment dat, sa se “ataseze” un si mai nou testament – care sa poata fi aplicat in zilele “tehnologiei de varf”. Asta sa fie manuscrisele de la Marea Moarta despre care se face vorbire ca sunt “analizate” de inalti si intelepti prelati? Vor ajunge ei la concluzia ca da, manuscrisele sunt pe bune, inspirate de divinitate si da, Dumnezeu "vorbea" despre egalitatea intre femei si barbati s.a. (despre care se zvoneste ca apar scrise in acele manuscrise)? Altfel spus, Dumnezeu ii invata pe oameni democratia inca inainte de venirea lui Isus.

Fara suparare, dar interventia unor oameni in “talmacirea” Bibliei inseamna manipulare.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)