avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1344 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
Iudeii asteapta pe Mesia lor , imparat mondial , care cu cea mai mare concludenta este Antihristul . In clipa in care Iisus a fost rastignit , s-a inceput perioada de timp , care in fiecare moment scurteaza timpul venirii Antihristului .
Harold Rosenthal , deja citat , a declarat " El (Iisus) a fost doar un om , care umbla pe pamant ca oricare alt om . Evreii in loc sa primeasca un conducator , care sa le dea un imperiu , s-a prezentat un ins , un predicator pacifist , care in locul legii talionului isi intoarce si cealalta fata . Este o prostie . Noi construim fara vreun Mesia neputincios , si in realitate deja am si construit un imperiu pamantean ."
IIsus a declarat clar , ca cine are ureche sa auda :"Imparatia mea nu este din lumea aceasta ".(Ioan 18,36) Aceasta afirmatie a fost suficienta ca inima evreiilor sa se umple cu ura si sa puna la cale o crima ordinara , asteptand Antihristul , fiinta care este anti-Hristos .
danieliulian a scris:

handsu a scris:

@danieliulian , nimeni nu incearca ca Biblia ,cartea "manipulatoare" sa fie "varata pe gat " nimanui . Ficere dintre noi (oamenii) este liber sa se lase "manipulat " sau sa reziste "manipularii" . Iar cat priveste convingerea Dvs. ,ca cei care jura in fata instantei cu mana pe Biblie nu poate face altceva , decat sa minta .In acest caz , ce sugerati Dvs ? Juramantul sa fie depus cu mana pe cartea lui Darwin ? Pentru ca in acest caz marturia ar fi infailibila ?

Argumentul "om de paie" nu vă ajută deloc. Ce ziceţi de Constituţia României? Vi se pare mai bună decât o carte de bucate? Biblia şi religia le sunt băgate românilor pe gât de mici. Mai meditaţi, vă rog.

pronick76, iar vii fără argumente. Nu ai nici măcar o bază reală în ceea ce scrii. Dacă ai citit biblia de 100 de ori, asta ar trebui să mă facă să cred despre tine că eşti un om citit? Pe lângă problemele grave de exprimare în scris, în ultimul paragraf sfidezi şi logica.

@ Danieliulian, toti stim ca din pacate uneori forma bate fondul, dar trebuie sa admitem ca forma fara fond este praf in ochi.
Contestati cumva logica lui Einstein? Daca da, va rog sa va prezentati argumentele in mod logic.
De exemplu, in aceasta teorie: "lumina poate fi privita ca o suma de particule in anumite conditii si pe langa aceasta emitea ipoteza ca energia purtata de orice particula luminoasa, numita foton, este proportionala cu frecventa radiatiei. Formula care exprima aceasta este E=hn, unde E este energia radiatiei si h este o constanta universala cunoscuta sub denumirea de constanta lui Planck si n este frecventa radiatiei. Lumina, afirma Einstein, nu este nici continua, nici discontinua, ci amandoua în acelasi timp." Luati in considerare, va rog, si particularitatile constantei Planck...
Daca nu contestati logica, credeti-ma ca nu ati dori sa vedeti cate greseli de exprimare,ortografie si punctuatie face in tinerete acelasi Einstein...

Apoi puteti sa extrapolati aceasta teorie asupra semnificatiei "luminii" din Biblie si cand ajungeti la o concluzie, as fi onorata sa am o discutie cu Dvs. pe marginea constatarilor Dvs.
:)
pronick76 a scris:

Numai martorii se jura pe Biblie.

Mulţumesc pentru răspuns! :D

handsu, ce legătură, ce logică, au ce credeau sau, mă rog, ce spuneau public anumiţi savanţi în acele timpuri cu descoperirile pe care le-au făcut? N-are nicio relevanţă. Dacă aveau anumite convingeri şi au fost inspiraţi de acestea, asta nu înseamnă ca au adus dovezi în acest sens. ªi nu înseamnă nici că toţi cei care au ajutat la evoluţia omenirii prin cunoaştere aveau aceleaşi convingeri.

godspeed, nu sunt eu în măsură să contest logica lui Einstein. Cunosc câteva detalii biografice despre Einstein, dar despre problema expusă de dvs. nu am citit. Voi căuta.
Data viitoare să puneţi şi adresa către referatul de unde aţi copiat explicaţia pentru teoria cuantică. E de bun simţ.

Consider că această discuţie se pierde în derizoriu, iar biblia este apărată fără o bază reală în afirmaţii.
danieliulian a scris:

pronick76 a scris:

Numai martorii se jura pe Biblie.

Mulţumesc pentru răspuns! :D

handsu, ce legătură, ce logică, au ce credeau sau, mă rog, ce spuneau public anumiţi savanţi în acele timpuri cu descoperirile pe care le-au făcut? N-are nicio relevanţă. Dacă aveau anumite convingeri şi au fost inspiraţi de acestea, asta nu înseamnă ca au adus dovezi în acest sens. ªi nu înseamnă nici că toţi cei care au ajutat la evoluţia omenirii prin cunoaştere aveau aceleaşi convingeri.

godspeed, nu sunt eu în măsură să contest logica lui Einstein. Cunosc câteva detalii biografice despre Einstein, dar despre problema expusă de dvs. nu am citit. Voi căuta.
Data viitoare să puneţi şi adresa către referatul de unde aţi copiat explicaţia pentru teoria cuantică. E de bun simţ.

Consider că această discuţie se pierde în derizoriu, iar biblia este apărată fără o bază reală în afirmaţii.

Nu am vrut sa insult inteligenta unui om ca Dvs., care vorbeste cu condescendenta despre regulile de ortografie si punctuatie, cat si despre logica, indicandu-i sursa citatului, cand este la mintea copilului meu sa identifice sursa net, tastand un rand din text.
In ceea ce priveste alegatia Dvs. despre bun simt, nu o pot accepta drept corecta, pana nu imi raspundeti logic si documentat la problema de logica pe care v-am propus-o.
godspeed a scris:

Nu am vrut sa insult inteligenta unui om ca Dvs., care vorbeste cu condescendenta despre regulile de ortografie si punctuatie, cat si despre logica, indicandu-i sursa citatului, cand este la mintea copilului meu sa identifice sursa net, tastand un rand din text.
In ceea ce priveste alegatia Dvs. despre bun simt, nu o pot accepta drept corecta, pana nu imi raspundeti logic si documentat la problema de logica pe care v-am propus-o.

Prefer doar să mă amuz de ironia dumneavoastră şi vă rog să mă scuzaţi dacă vi se pare că am o atitudine condescendentă. Am impresia că intervenţia dumneavoastră nu lămureşte deloc subiectul.

Problema pe care mi-o propuneţi dumneavoastră nu e una de logică, ci una care implică falsa analogie. Nu doresc să mă confrunt cu dumneavoastră în această problemă "biblică". Vă invit pe dumneavoastră să mă luminaţi.

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Satanism handsu handsu Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre ... (vezi toată discuția)
Instigat sa-si ucida unicul fiu Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici In cotidianul [editat] de acum doua saptamani am citit un articol socant: [quot]Un tata om foarte credincios a incercat sa-si ucida fiul taindu-i gatul cu un ... (vezi toată discuția)