avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune in contract -art.215 alin.3
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune in contract -art.215 alin.3

Deoarece se pare ca a face o plingere penala impotriva unui avocat pe care l-ai angajat si platit ,cu contract, si care nu te reprezinta corect,chiar din contra, este sortita, din start, esecului la noi,vreau sa stiu daca o inregistrare audio, facuta acestuia,are vreo valoare juridica la plingerea penala facuta,ea fiind singura care ascultata dovedeste afirmatia mea.Este opozabila in justitie o inregistrre audio facuta unei persoane,respectiv unui avocat?
Cel mai recent răspuns: E N , Alte profesii 10:42, 23 Aprilie 2011
annajanette a scris:

aveti si dvs dreptate dl avocat, cel mai bine stie autorul acestui mesaj

Nu stim ce stie si nu stim clar nici ce anume crede in afara de faptul ca ar fi vorba de aceasta infractiune de inselaciune, ceea ce este eronat.

Dar poate sa ne expuna cazul sau.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu trebuie sa plecam de la ideea ca ar fi colaborat cu partea adversa.Cel putin pana in acest moment nu exista niciun caz in acest sens.
Exista situatii in care clientii cred asa, dar nu inseamna ca este adevarat.
Avocatii nu fac intelegeri frauduloase.

Domule avocat, nu cred ca merita sa va puneti cuvantul, reputatia sau opinia gaj pentru toti (multi, Doamne, multi!) colegii dvs. de profesie.
E pacat de ele... :)
peraspera a scris:

Fara legatura cu ne/vinovatia unui avocat: Chiar ati luat in serios termeni ca: democratie, etica, echitate, moralitate, bla-bla? Ii putem folosi cand vorbim de situatii de aiurea, nu din tara mea (nota: tara ASTA spun toti, spre dezonoarea lor, tara NOASTRA ar insemna ca sunt si eu la fel ca oameni care ma reprezinta si ma dezonoreaza prin aceasta; nu imi ramane decat tara MEA, asa cum o visez eu). Stimat/a coechipiera, cautati ceva mai placut in viata, lasati in seama lui Dumnezeu pedeapsa, pentru ca mai avem ani buni pana sa putem face cu sanse de succes ceea ce dumneavoastra vreti si sunteti indreptatita sa faceti (daca spuneti adevarul-si va cred). Cititi pe internet "rugaciunea pentru castigarea unui proces" unde veti gasi solutia problemei. Iar pe domnii avocati care scriu si citesc aici, ii rog sa ne ierte si sa ne ajute in continuare. Cate oare patesc si ei?!

Nu doresc sa supar sau sa jignesc pe nimeni,dar pot sustine ca am auzit si mai cunosc asemenea cazuri.Problema reala este dovedirea,ori ,mereu un jurist/cunoscator al legislatiei isi "acopera" mai bine"urmele"decat un"muritor"de rand.Sunt convins ca pe acest site nu se gasesc astfel de persoane,dar aceasta nu inseamna ca daca noi avem o constinta ,o au si altii.Nu stiu daca reaua credinta,poate fi asimilata malpraxis-ului
Daca userul care deschis aceasta discutie, se considera nedreptatit de modul in care "avocatul angajat" a depus diligente in vederea apararii drepturilor sale, poate formula orice actiune, cerere, si evident, propune ca proba acea inregistrare despre care a amintit la inceputul discutiei.
Parerea unanima a colegilor, la intrebarea pusa de user a fost clara, fara echivoc, respectiv :nu se poate folosi acea inregistrare obtinuta fara respectarea dispozitiilor legale in materie (in speta C.proc.pen., fiind vorba despre o plangere penala).
Pentru ca userul sa fie si convins de acest lucru, nu-i ramane decat sa incerce sa solicite in cadrul oricarei actiuni pe care o va intreprinde, administrarea acestei probe.Doar in momentul in care nu i se va incuviinta aceasta proba, va fi cu certitudine convins ca asa este...va fi...
In alta ordine de idei, oricat de neprofesionist ar fi actionat acel avocat, in apararea drepturilor userului, ar trebui amintit faptul ca o foarte mare importanta o au: contextul, imprejurarile, probele/dovezile pe care userul le-a pus la dispozitia avocatului, informatiile furnizate acestuia, precum si conditiile contractuale.
Daca in contractul de asistenta juridica este specificat in mod expres:"fara obligatie de rezultat", atunci orice sustinere a userului ramane fara obiect...
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
Iuliana Cermak, Avocat
Proba apare ca inadmisibila,dar pentru constiinta dvs,mergeti cu aceasta pentru a fi atestata printr-o expertiza la un laborator de specialitate.
Incercati sa o uzitati si nu veti putea altceva decat sa constatati "proprio sensibus"in legatura cu admisibilitatea acesteia.
Din nefericire,in legislatia romana nu exista prevederi legale ca in cea americana,cu privire la "consiliere gresita"
Sustin pertinenta celor afirmate de dna av.Cermak.

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie decan baroul avocatilor anouka89 anouka89 Buna ziua Am primit de curand decizia unei plangeri pe care am formulat-o pe 9 martie 2011 catre decanul baroului avocatilor Galati, cu toate la acea data ... (vezi toată discuția)
Raspunderea avocatului Cornel  Vasile Cornel Vasile O intrebare legata de un raspuns dat pe unul din topicurile deschise de utilizatorii forumului. Un avocat care isi poate asuma responsabilitatea concreta ... (vezi toată discuția)
De ce nu ar putea fi considerate inscrisuri inregistrarile audio-video in procesele de dreptul familiei cu obiect incredintarea minorului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Situatia de fapt poate fi vazuta si mult mai bine perceputa de catre instanta prin vizionarea audio-video in prezenta partilor. Aflarea adevarului ar fi ... (vezi toată discuția)