avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
buna ziua dna. av. Matei,
inaintez 'solutia' DEFECTA ...unde mi se imputa mie debite ce nu-mi apartin DE FEL
judecata mai STRAMBA si mai aberanta...e strigator la cer asa ceva

28.03.2018
Ora estimata: 08:30
Complet: 7-C
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată de pârâtă. Admite cererea. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 5846,54 lei, cote de întreţinere, 4502,65 lei, penalităţi de întârziere, 245 lei,28 lei, fond de reparaţii, 231 lei, fond de rulment, aferente perioadei octombrie 2014-aprilie 2017. Obligă pârâta la plata către reclamantă a sumei de 1500 lei, cheltuieli de judecată. Cu apel în 30 zile de la comunicare, cerere acre se depune la Judecătoria sectorului 6 Bucureşti.
Document: Hotarâre 2422/2018 28.03.2018

intrebarea mea este: DACA NU FAC APEL..ca sa nu mai dau curs hartuirii la care sunt subiectata, ce se intampla atunci? si nici nu platesc orice datorie care ILEGAL mi se imputa mie, desi efectiv nu datorez nici o ceapa degerata; va rog frumos sa-mi spuneti ce v-a fi daca nu fac Apel din motive ca asta nu e judecata ci bataia de joc dusa la maxim; vad ca inutil orice Apel dat fiind judecata penala din toate punctele de vedere. multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu faceti, veti fi executata silit, veti avea poprire pe salariu pt sumele astea.
Daca afceti , se piate sa pierdeti ca exista dovada ca ati acceptat succesiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Martie 2018
gi-jane2, moderator
n-am salariu...sunt PFA...alta idee ?
Si la PFA se blocheaza conturile
din ce spuneti rezulta ca dvs. nu o mosteniti pe matusa ci pe verisoara care a decedat dupa matusa si a acceptat mostenirea acesteia tacit; iar dvs. puteti pur si simplu sa nu acceptati mostenirea verisoarei

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)