avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Da, dna. Pricop, exact asa a spus si notara unde am dat declaratie de renuntare la succesiune, cum a spus notara doar dupa verisoara mea; dar in 2014 am dat declaratii de acceptare dupa ambele defuncte (matusa mea adica sora mamei mele si dupa fiica ei unica fara copii si necasatorita la data decesului); inteleg ca declaratia de renuntare recenta ca urmare a chemarii in judecata n-are ' valoare' si ca cele de acceptare primeaza; oricum chemarea in judecata ptr debite ce nu-mi apartin nu este DELOC in regula din moment ce n-am dus la indeplinire succesiunea ca notarei din Bucuresti nu i-a ' convenit' nici un martor si a suspendat succesiunea in 2015!; am avut termen unde am invocat lipsa calitatii procesuale, si judecatoarea mi-a respins cererea de respingere a debitelor ce pe NEDREPT mi se imputa mie, si achitarea sumei de 3500 euro ptr boschetari pe ultimii 4 ani de zile, astfel incat judecatoarea incurajeaza astfel infractionalitatea ocuparii abuzive si ilegale a boschetarilor si mai mult imi cere mie sa le platesc si intretinerea. Unde ati mai auzit asa ceva dvs ? ca mie personal, mi-e scarba maxima de o astfel de judecata stramba si de mirul lumii, bataia de joc dusa la maxim...mai mentionez ca-s o femeie singura, necasatorita si fara copii si veniturile mele sunt derizorii, chiar daca n-ar fi asa tot nu e nici din greseala ok o asemenea decizie ' judecatoreasca' ...toata manevrata din culise, in ' folosul ' infractorilor care sunt aparati si de un militian din Bucuresti care mi-a propus sa-i vand drepturile succesorale la jumatate din valoarea garsonierei si eu am refuzat ca nu-mi pare in regula sa le ia apararea celor care au patruns si ocupa ilegal de atata timp garsoniera si profitand de faptul ca eu sunt la sute de km departare :((((

Asociatia nu este creditoarea mea cu NIMIC dna. av. Gerber, nici eu debitoarea acesteia in vreun fel, NU DATOREZ nici o ceapa degerata Asociatiei...cei care trebuie trasi la raspundere sunt cei care au intrat abuziv dupa decesul verisoarei mele in garsoniera.
Consider ca ar fi fost mai corect sa solicite dezbaterea succesiunii in instanta si constatarea calitatii mele de mostenitor decat sa procedeze astfel, adica sa-mi impute DEBITE ce nu-mi apartin sau sa fi fost in vreun sau orice fel facute de mine.
o persoana mi-a spus ca dezbaterea unei succesiuni in instanta poate dura si 1 an de zile...este adevarat asa ceva? mai ales cand toata succesiunea preliminara deja s-a efectuat la bnp? de ce ar dura asa mult timp? ca sa se intinda la ce fire mai avem de despicat? sau sa-si justifice salariile judecatorii prin hartuire fara nici un rost, pur si simplu hartuire ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Asa cum puneti problema nu rezolvati nimic. Ati stat 4 ani fara sa faceti nimic, un an e mult?!

N-am inteles, va doriti sau nu garsoniera?
Ultima modificare: Miercuri, 4 Aprilie 2018
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notarul ar fi trebuit sa va informeze ca aveti posibilitatea de a face acceptarea tacita a mostenirii sau sub beneficiu de inventar. Aveti si optiunea de a refuza mostenirea, este un drept si nu o obligatie. Atentie, nu acceptati si apoi sa cedati in favoarea statului, pentru ca veti accepta si datoriile, si nu puteti " ceda" ceva decat dupa ce il detineti, Ori inca nu detineti.
Alegeti aceasta conditionare, precizati notarului ca acceptati doar sub beneficiu de inventar. In acest caz veti mosteni doar creante reale si nu presupuse sau reale datorii ale defuntei catre orice terti.
Vedeti ca notarul va incerca sa va convinga sa nu cereti aceasta deoarece el va trebui sa inventarieze toate bunurile, debitele etc si apoi sa va rezolve " mostenirea" daca mai ramane ceva.
Ati inteles GRESIT dle Dinu, n-am stat 4 ani fara sa fac nimic; am facut TOT posibilul; umblat la sectoare, fost de 5!!! ori la Bucuresti ; orice martor trimis de mine NU A FOST PE PLACUL NOTAREI care se leaga tot timpul de fostul sot al matusii mele, desi acesta n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei; ar trebui sa cititi firul meu mai bine.....inainte sa afirmati cum ca n-asi fi facut nimic :((((( mai mult decat penibil.

Multumesc din suflet Dle. RDumitru! am sa copiez si retine raspunsul dvs. si implicit urma sfatul dvs. (care nu mi s-a spus de notar!) la momentul acceptarii NU EXISTAU Debite catre Asociatie (in luna mai 2014 cand am acceptat succesiunea) acestea au inceput dupa cum apare in Chemarea in judecata din luna octombrie 2014!!; eu cand m-am trezit socata cu Chemarea in judecata ptr Debite CE NU-MI APARTIN, dupa toate problemele cu notara, am contactat-o si aceasta (notara) mi-a spus sa dau Declaratie de renuntare in baza Incheierii de Suspendare ( asa am si facut, desi nu consider ca bataia de joc a felului in care a instrumentat dosarul, reiese tocmai din 'sfatul' acesteia (al notarei care nu stiu ce urmareste de fapt); eu sa platesc intretinerea pe 4 ani a unor infractori NU AM S-O FAC! pot sa ma si impuste ca pe ceausescu, sau sa ma inchida, am vazut sistemul justitiar din romania (de fapt si eu lucrez la pfa ca traducator in instanta cand sunt convocata); matusa mea care era foarte apropriata de mine si de mama mea (in fapt mama mea nu doar era sora ei ci si unica ei prietena)..n-a muncit ca niste boschete care m-au si santajat sa-mi 'vanda' cicale actele de proprietate pe 500 euro pe care au pus mana prin patrunderea in garsoniera, ceea ce am refuzat categoric...cam asa stau 'lucrurile' multumesc inca o data de raspunsul dvs. Obiectiv! si omenos. cu toata stima!
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
trandafir2, moderator
Hai sa nu vorbim de penibil! Nu cred ca expresia asta isi are locul aici.
Daca va interesa cumva sa rezolvati problema in 4 ani ati fi rezolvat-o. 5 drumuri la Bucuresti in 4 ani!!! Locuiti in Australia? Nu e buna notara, schimbata, plangere la Camera Notarilor, chemare in judecata. Daca ati fi vrut sa rezolvati cu boschetarii, se gasea o solutie. Politia nu face evacuari.

Vedeti ca deoarece suma pierduta in instanta depaseste 10.000 lei va pot executa si proprietatile pe care le aveti.

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)