avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
EVIDENT! IlI47! acum vorbim cum sta situatia ' pe bune' ; Aleluia ptr contributia dvs. ; multumesc din inima!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati dat declaratiie de acceptare atunci sunteti considerata mostenitoare.

Daca debitele nu va apartin trebuia sa formulati in termen cerere de chemare in garantie a persoanelor care au pricinuit acele cheltuieli pt ca - in situatia in care pierdeti dosarul - sa va puteti intoarce impotriva acestora.

In prezent, daca hotararea nu este atacata, dvs sunteti debitoarea asociatiei pt sumele dispuse de instanta.
buna ziua tuturor, Doresc sa lansez o oferta ptr avocat profi din Bucuresti, dispus sa preia cauza mea, care implica (cerere) evacuarea boschetarilor, APEL la judecata 'penala' de trei lulele, trei surcele, la solutia de-a plati (eu care nu datorez NIMIC din lume) boschetarilor patrunderea si sederea ILEGALA in garsoniera matusii mele, tot urmat de ducere la indeplinire a succesiunii, pe orice cale, si respectiv vanzarea garsonierei; astept raspuns corespondent in acest sens, cine e dispus sa duca TOT la bun sfarsit, sub garantia platii unui procentaj de minim o treime din valoarea imobilului (care in 2014 era de 30.000 euro, nu stiu cat este in acest moment, dar nu cred ca-i mai scazut)
telefonul meu 0723 928 604 (prenume: sanda)
Imi pare rau sa va dezamagesc dar avocatii nu au voie sa primeasca procente din bunul aparat. Si oricum, ce vreti dvs. e aproape imposibil. In plus, starea imobilului nu cred ca i-a crescut ci scazut valoarea, avand in vedere cine si cum l-a locuit.
multumesc de raspuns...nu stiam...oricum am nevoie de un avocat ptr apel si evacuare contra onorariu aferent; nu stiu starea imobilului, n-am mai mers deloc din 2014 si atunci o singura data, are are sens ceea ce afirmati, mie faptul c-a fost loc de infractionalitate imi genereaza o repulsie maxima, asa cu nu stiu NIMIC despre acesta decat cele descrise pana acum. doresc oricum sa fie dusa la sfarsit toata situatia...ptr ca tot ceea ce traiesc percept ca f. violent, si din partea instantei.. si Nu, nu m-ati dezamagit...mersi de informare!

am uitat sa mentionez...ce este imposibil ? dupa parerea dvs. ? Apelul sau evacuarea boschetarilor, ce anume vedeti ca imposibil ? sau ma rog cum ati spus ' aproape imposibil'
Ultima modificare: Vineri, 6 Aprilie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)