avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
NU, nu locuiesc in Australia desi ar fi de preferat decat aici, in tzara lui Nimeni sau a lui Papura Voda; am incercat sa schimb notara, asa cum ati sugerat, aceasta mi-s spus ca nu-mi da dosarul pe care i l-am dat de buna voie si-n buna credinta, citez cuvintele notarei ' nici in ruptul capului' ...de unde deducem frustrarea notarei, cum ar doresc sa transfer dosarul la un notar mai profesionist, implicit prin cererea de returnare a dosarului, aceasta a retaliat; n-am rezolvat problema DELOC, ca urmare a notarei si a intrebarilor ei care n-au nici o legatura (m-am adresat la mai multi avocati pe plan local) sotul ei n-a avut nici o contributie la aceasta garsoniera, sot pe care cucoana notar il pune la inaintare, fara vreun drept, din moment ce-a fost dobandit ca bun propriu ulterior divortului, ca sa aiba o locuinta, si achitat integral si exclusiv de matusa mea. Nu detin ' proprietati' dle Dumitru...nici pe departe...eu la boschete NU VOI PLATI NIMIC fie prin decizie 'penala' din partea unei judecatoare corupte si penala ea insasi orice debite care nu-mi apartin; mai revin n-au decat sa ma impuste pe mine; am sugerat in instanta si executarea garsonierei prin primarie, ei bine nici asta n-a dat ' Satisfactie' ; pur si simplu vor sa ma termine din toate si orice punct de vedere, ca urmare a coruptiei din RO; in speranta ca-mi intelegeti cat de cat problema altfel am rugamintea sa nu mai contribuiti numai ca sa-mi scrieti 'solutii' pe care le-am incercat (TOATE!!!) fara rezultat ...va rog sa va abtineti...multumesc oricum de incercare.
Ok, eu m-am retras. Succes!
mai adaug la contributia dvs 'spectaculoasa' ca boschetarii au in spate un politist care DORESTE aceasta garsoniera, si care si personal si prin intermediul reclamantei Asociatii mi-a propus sa-i vand drepturile succesorale la pretul de jumatate din cel de grila prevazut in fisele notariale, de aici incolo e la mintea cocosului ...eu evident am refuzat si raman de pozitie indiferent de orice 'demersuri ilegale' si constrangeri asisderea ilegale ...la care sunt supusa...in speranta ca intelegeti sau ca faceti o idee de ansamblu asupra situatiei cu care ma confrunt.... nu prea am ...NU MAI ACUZATI PE MINE de iresponsabilitate (cum ca n-asi fi facut nimic, am sus tinut drumuri du-te -vino de circa 2000 km, plus cheltuieli, in van, doar sa intampin obstructie pe toate cararile), sau atribui mie CORUPTIA din tara de rahat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt avocat,
dar ma intreb Asociatia de ce a tolerat atata restanta ? Asociatia cum a platit facturile pt.utilitati luna de luna ?Asociatia e mana in mana cu acel politist ,cine doreste garsonieara ,aceasta e parerea mea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dl. Dumitru nu este la curent cu noul cod cf caruia toate succesiunile se accepta sub beneficiu de inventar (1114 cod civil), în sensul că moştenitorii legali şi legatarii universali sau cu titlu universal răspund pentru datoriile şi sarcinile moştenirii numai cu bunurile din patrimoniul succesoral, proporţional cu cota fiecăruia, iar legatarul cu titlu particular doar cu titlu de excepţie.

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)