avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt chemată în judecata pentru debite care nu-mi aparțin, provenite de la o moștenire cu succesiunea suspendată. Sunt obligată să le plătesc?

Buna ziua,

Rog un sfat profesionist: Am fost citata ca parata de o Asociatie de Proprietari, in cadrul careia se afla o garsoniera a carui mostenitoare de drept sunt (dupa matusa defuncta, sora mamei mele). In aceasta garsoniera au patruns abuziv si ilegal 2 boschetari, care domiciliaza acolo de 4 ani de zile. Desi am pus pe rol la un BNP deschiderea succesiunii, dna. Notar n-a fost ‘multumita’ de nici un martor trimis de mine, legandu-se tot timpul de fostul sot al matusii, care n-a avut nici un aport la dobandirea garsonierei (si acest fost sot decedat de mult). In consecinta n-am dus la indeplinire succesiunea si nici nu am primit Certificat de Mostenitor sau barem de Calitate de Mostenitor, prin intermediul caruia asi fi putut sa-i scot afara pe boschetari, si succesiunea s-a suspendat. Acum dupa 4 ani Asociatia m-a chemat in judecata ca sa platesc creante in suma de circa 3500 Euro, la intretinere a celor 2 boschetari care cum am spus au patruns in proprietate privata. M-am adresat si sectiei de politie fara nici un rezultat pozitiv. Mai mentionez ca nici nu sunt din Bucuresti ci la sute de km departare si toate aceste situatii aberante unde mi se imputa mie, fara ca sa fiu proprietara imobilului, sau sa-mi fi neglijat vreo obligatie sunt total ireale si revoltatoare.
multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 2 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
ar trebui sa vad actele din dosar/e ca sa ma pot pronunta ... nu stiu daca mai sunteti in termen pentru apel, nu m-am dumirit de ce vorbiti de o cauza penala, etc.; e greu sa va dau un raspuns profesionist aici, in conditiile astea
inteleg, consider ca mai sunt in termen deoarece ultimul termen a fost in 28.03.2018, nu mi s-a comunicat NIMIC in scris inca; nu stiu sigur daca posibilitatea de depune Apel in 30 de zile, decurge din acea data sau din momentul in care am primit comunicarea sentintei; v-asi putea inainta acte cu nemiluita, daca-mi dati o adresa de mail (sau ok o pot gasi datele de contact ale dvs. prin site-ul prezent si implicit lua legatura) si ce acte doriti din tot dosarul IMENS cu cheltuieli asisderea pana acum.
afirm ca a fost o judecata 'penala' desi pe civil, unde nici un martor propus de mine n-a fost audiat, nici probe administrate, TOATA judecata a fost in 2 termene, unde 'instanta' din Iad , DA IAd am spus sau din HELL, judecatoarea din Iad, a hotarat sa le platesc boschetarilor 4 ani de intretinere...ei bine asta este PENAL in cuvant sinonim Criminal fata de mine dupa cum a fost instrumentata cauza ; vai si amar de justitia romana si vai de oricine ajunge de-a face cu aceasta:((
m-am documentat cu privire la evacuarea boschetarilor si exista posibilitati, acestea le pot formula in baza hotararii prin care mi se imputa mie (care personal nu datorez absolut NIMIC) intretinerea acestora in suma de 3500 euro ; cam atat dna. Pricop ptr moment; multumesc de contributie, seriozitate si profesionalismul dvs. cu stima, s.g.
Stimata doamna,
in primul rand, trebuie sa stiti ca aceasta situatie in care va aflati este cauzata si de lipsa diligentelor pe care dvs trebuia sa le depuneti.
In al doilea rand, pentru a elimina riscul de a plati o suma de bani pentru persoane care au profitat de spatiul si neglijenta dvs., sunt o serie de aspecte care trebuie luate in calcul, discutate si concretizate prin aparari si actiune pe care trebuie sa le demarati.
Astfel, primul pas pe care trebuie sa-l parcurgeti este acela al formularii apararilor in procesul deschis de asociatia de proprietari, prin intampinarea pe care trebuie sa o inaintati instantei de judecata in termenul indicat de instanta. La intampinare, veti anexa toate inscrisurile probatorii care vin in sprijinul si apararea dvs.
Mai apoi, va trebui sa inaintati actiune in instanta pentru dezbaterea succesiunii, neputand lasa aceasta problema nerezolvata sine-die.

stimata dna av. Maria Vizitiu,
va comunic ca nu am neglijat NIMIC din lume (nu inteleg de unde ati ' dedus' o asemenea stare de fapt); am facut TOT ce mi-a stat in putinta; am efectuat TOATE diligentele, atat la Notar cat si in Instanta, cu Intampinare (care m- a costat circa 100 euro) depusa in termenul prevazut de lege la care am anexat TOATE cele justificative si doveditoare, si prezentare si sustinere a cauzei mele 'penale' ..ptr ca din civila; a devenit penala; unicul lucru care-l vreau din lume sa se duca la bun sfarsit situatia; nici garsoniera propriu zis nu ma intereseaza ci sa platesc ceea ce a lasat in urma verisoara mea ' tampita' (scuze de expresie) pe langa de-a nu plati unor INFRACTORI (acestia sustinuti prin hotararea instantei de cel mai prost gust, implicit, de-a incuraja fapte de violare de proprietate privata, si asta din motiv ca sunt la circa 1000 de km departare, pai stimata dna. av. ...asta nu-i o scuze, sau iertare nici din 'greseala' ca instanta sa sustina plata pe care personal NU O DATOREZ, mai mult eu si familia mea suntem victime (detest acest cuvant, precizez cel de 'victima' ) al unor infractori;
consider ca se impune APEL la hotararea defectuoasa care numai alte necazuri imi creeaza, desi cucoana judecatoare are la cunostinta TOT, prin hotararea pronuntata de aceasta nu a facut decat de APROBE rezidenta si patrunderea ILEGALA si ABUZIVA in imobilul matusii mele.
va multumesc oricum ptr timpul dvs. dedicat de a-mi raspunde si ptr toate cele cuprinse in acesta, cu sinceritate si multa stima
s.g. (Archer612)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acceptare succesiune, urmată de renunțare la ,,sfatul'' notarului. nu mi se pare în regulă, ce mai pot face ca să intru în posesia moștenirii? ContSters461940 ContSters461940 am acceptat succesiune dupa matusa respectiv verisoara primara, unde notara din exces de zel, si din motiv ca nu i-a convenit nici un martor, desi sunt din ... (vezi toată discuția)
Testament gion gion As avea nevoie de o clarificare. Acum trei ani matusa mea care nu a fost casatorita si nu a avut copii mi-a facut un testament la notar pentru garsoniera ei ... (vezi toată discuția)
Restante asociatia proprietar claudieta claudieta BUNA ZIUA. Am o matusa care a decedat in2014.am aflat dupa3ani.neamurile ne au ascuns acest fapt.presedintele asociatiei locatari a facut demersurile legal ... (vezi toată discuția)