avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal să te oprească un polițist cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției?

Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate cineva are impresia ca am ceva cu masinile neinscriptionate ale politiei. Am mai povestit asta cindva (cred ca sunt si filmulete pe youtube), masinile de politie din SUA circula "camuflate", mai ales cele cu radar, si se fac precum pomul de Craciun cind politistii decid ca au filmat destul, din spate, si se hotarasc sa opreasca "infractorul". Opresc masina vizata, fac identificarea si dau soferului un tichet, pentru a se prezenta la o anumita instanta, pentru judecata cazului sau, intr-un termen relativ scurt (nu luni de zile ca la noi). Politistul nu stabileste absolut nimic. In fata judecatorului, asistat de un specialist in domeniul rutier, vinovatul isi sustine cauza, iar judecatorul il asculta si are alaturi cazierul sau rutier. Instanta poate hotari chiar si achitarea, sau achitarea conditionata de absolvirea cu examen online a unui curs de siguranta rutiera.

Mi-as dori sa avem la noi atit masinile neinscriptionate din SUA, cit si drumurile de acolo. Nu sunt chiar atit de "absurd" sa cer si autoritati publice ca ale lor :-).
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
latka, moderator
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnilor, înțeleg că subiectul naște controverse. Ce nu înțeleg este înlocuirea argumentelor cu ironii, prin urmare vă rog să renunțați la ele.
Mulțumesc.
@Demos
Politia ar trebui in primul rand sa previna accidentele si sa plaseze radare in zonele periculoase. Masina inscriptionata ar determina reducerea vitezei in zona, pe cand cea "camuflata" nu ar determina reducerea vitezei, ci doar capcana de amenzi. Am zis eu ca trebuie sa iei pietonii in bot cu 60-80 la ora?? Daca eu "bat campii" cand va zic realitatea ca mai toti soferii circula cu cel putin 60 in zonele libere si 50 e doar pe motiv de amenzi, mi-o tot bagati cu viata pietonilor. Da viata e cea mai scumpa si la treceri soferii sunt obligati sa reduca sau sa opreasca. Dar pietonii nu sunt amendati in aceeasi masura cand traverseaza nepermis. Bun, sa ramana limita la 50, dar sunt portiuni pe unde nu au acces pietonii si oricine depaseste lejer 50, sa puna macar limita la 60, nu sa stea la panda. Ca exemplu pe DN1 in localitati limita a crescut la 70 in localitatile de tranzit, deoarece nimeni nu mergea cu doar 50 cand se putea... In zadar insa, deoarece intre Comarnic si Predeal predomina mersul bara la bara.

Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)