avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal să te oprească un polițist cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției?

Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Ori va inselati de utilizator ori nu ati inteles mesajul meu vis-a-vis de utilizatorul care cu un aer doct ne insira cifre devenite banale in fraze fara sens de tip "care va sa zica ca nu le are".
Sunt de acord cu dvs in ceea ce priveste necesara denuntare a atitudinilor politiei de tip "sa stea la panda" acolo unde, plasarea unui politist in uniforma ar fi mult mai eficienta dpdv accidentologic atat pentru automibilisti cat si pt pietoni.
Educatia trebuie inceputa prin educarea organelor de control, prin schimbarea mentalitatii acestora.
In orice societate exemplaritatea trebuie sa fie o conditie de existenta a sistemului prin exemplaritatea conducatorilor si reprezentantilor societatii respective (sa pastram in minte vechiul proverb romanesc: "pestele de la cap se impute").
Populatiile au dreptul sa se revolte impotriva sistemelor statale bazate pe coruptie si oprimare.
Lunga-i calea carutei democratice romanesti si slabe sunt mijloacele sale de tractiune.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2018
Demos, utilizator
Daca mai toti incalca inseamna ca legea ar trebui sa permita, doar in unele zone fara riscuri, macar 60 la ora, si de aici in sus sa-i "arda" pe soferi... fie cu radare mascate, fie la vedere.
Iar pasarelele sunt putine fata de treceri si ele s-au construit in primul rand ptr. fluidizarea traficului si asa infernal: daca nu inaintezi in coloana sub 5 la ora, rar e loc sa treci de 40 la ora si poti ajunge la 70 doar noaptea. Dupa iesirea din asemenea ambuteiaj aproape toti incep sa goneasca, parca ar vrea sa recupereze timpul, crescand astfel riscul accidentelor pe sosele. Aceasta agresivitate la volan coroborata cu depasirile riscante e cauza principala a tragediilor rutiere. Cred ca un radar vizibil ar tempera acest comportament. Si totul porneste de la lipsa drumurilor decente si al autostrazilor.

grosuanatolie a scris:

Si daca realitatea este ca majoritatea incalca limita de viteza, asta oare ce inseamna???
Un raspuns , va rog.

p.s. Pe portiunile unde au crescut la 70/h, , acolo s-au construit PASARELE pentru pietoni ))))

De ce nu vedeti aceste diferente foarte importante ???

~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~


grosuanatolie a scris:

"Daca mai toti incalca inseamna ca legea ar trebui sa permita ..."
Serios, de ce nu propuneti pe sleau sa fie legalizate violurile si omorurile, caci in fiecare zi au loc cel putin unul din ele...
Sunteti penibil in gandire...

Asta e manipulare clasica prin scoatere din context si analogie dusa la absurd... Presupunand ca, asemenea majoritatii soferilor, ati depasit si dvs. viteza legala, cum puteti face o astfel de comparatie cu faptele acelor criminali?

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)