Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. Mă puteți sfătui ce să fac?
A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe care nu am rezolvat-o in timp util, totusi consumul mi se pare oricum nejustificat. Ideea este ca ultima citire la apometru la apa rece la baie a fost luat de administrator si neocupandu-ma eu in ultimul timp, ci altcineva..fiind plecata un timp mai indelungat, nici nu am situatia indexurilor anterioare.
Am vorbit cu cei de la asociatie, mi-au aratat din indexurile anterioare..si metri cubi..uneori consumati 3 metrii cub pe luna, alteori 8 (lunar, pe anul in curs). Au vrut sa imi dea instalatorul lor, am zis ca voi chema eu un instalator, nu pe al lor. Nu stiu exact cum sa procedez, pentru ca situatia e clar, batatoare la ochi..si am un consum de cateva blocuri la un loc. Apometrele nu cred sa aiba probleme, din moment ce pana acum au inregistrat consumuri normale. Consumul pausal au zis ca s-a calculat pe persoana, lunar. Ma puteti sfatui ce e de facut, va rog?
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Am avut si noi la bloc,la un apartament, un consum de 450 mc intr-o luna.Dna in cauza,stia ca are bateria defecta la baie,a lasat apa sa curga pe motiv ca nu are bani sa schimbe bateria.....nu am inteles de ce nu a oprit apa de la robinetul de langa apometru!!
Deci se poate consuma....
Daca a lasat apa sa curga la maximul capacitatii robinetului e de inteles, dar aici utilizatorul a vorbit de o scurgere, prin urmare un debit infim care nu justifica consumul cat pentru o piscina semi-olimpica. Desigur, este o opinie subiectiva, numai consumatorul este cel in masura sa masoare pierderile in 24h si sa se lamureasca.
vali m a scris:
Am avut si noi la bloc,la un apartament, un consum de 450 mc intr-o luna.Dna in cauza,stia ca are bateria defecta la baie,a lasat apa sa curga pe motiv ca nu are bani sa schimbe bateria.....nu am inteles de ce nu a oprit apa de la robinetul de langa apometru!!
Marica_sz
Raluca Dudescu a scris:
Daca a lasat apa sa curga la maximul capacitatii robinetului e de inteles, dar aici utilizatorul a vorbit de o scurgere, prin urmare un debit infim care nu justifica consumul cat pentru o piscina semi-olimpica. Desigur, este o opinie subiectiva, numai consumatorul este cel in masura sa masoare pierderile in 24h si sa se lamureasca.
vali m a scris:
Ideea este ca ultima citire la apometru la apa rece la baie a fost luat de administrator si neocupandu-ma eu in ultimul timp, ci altcineva..fiind plecata un timp mai indelungat, nici nu am situatia indexurilor anterioare.
Subiectul este ca trebuie sau nu sa plateasca cele 400 mc de apa?
Este un apartament in care nu sta prorietarul, se ocupa altcineva de apartament etc... Oare nu este posibil ca totusi acel altcineva sa fi lasat robinetul deschis? 100% nu va recunoaste. Daca media apei consumata de scara sau blocul respectiv nu a sarit brusc, inseamna ca aceea apa a curs direct in ghiuveta sau vana si de acolo in canal.
Pana nu se verifica consumul pe bloc nici nu avem despre ce polemiza!
vali m a scris:
Ideea este ca ultima citire la apometru la apa rece la baie a fost luat de administrator si neocupandu-ma eu in ultimul timp, ci altcineva..fiind plecata un timp mai indelungat, nici nu am situatia indexurilor anterioare.
Subiectul este ca trebuie sau nu sa plateasca cele 400 mc de apa?
Este un apartament in care nu sta prorietarul, se ocupa altcineva de apartament etc... Oare nu este posibil ca totusi acel altcineva sa fi lasat robinetul deschis? 100% nu va recunoaste. Daca media apei consumata de scara sau blocul respectiv nu a sarit brusc, inseamna ca aceea apa a curs direct in ghiuveta sau vana si de acolo in canal.
Pana nu se verifica consumul pe bloc nici nu avem despre ce polemiza!
[
icealinutza
Stimata doamnă Abby_Aimee,
Din ce am reușit să înteleg, vi se impută un anumit consum de apă rece, în speță 400 mc pe ultima lună... (subliniez, pe ultima lună! - de aici știu că-i vorba NUMAI de ultima lună: "Mi-au arătat indexul lunii trecute si comparat cu indexul de acum ies atatia metrii cubi, 400 si ceva... ").
Consumul este echivalent cu a lăsa un robinet deschis aproape la maximum (sau la maximum, funcție de presiune) și acesta să umple o găleată de 9,26 litrii într-un minut (unde locuiesc eu se umple în aproximativ 80 de secunde, dar presiunea diferă și pot fi "uitate" pe deschis mai multe robinete...)!
Personal am extras ce ați afirmat domnia voastră pe aceste pagini de forum și vă cam contraziceți în declarații (cel puțin așa am eu impresia și vă prezint scuzele mele dacă am greșit!) - în opinia mea, cine a locuit în ultima lună (pentru că despre această perioadă este vorba, fără nicio legătură cu cât ați stat domnia voastră plecată!), bunic sau alte persoane, sunt vinovate pentru că au uitat un robinet de la baie deschis (mai multe?), în cauză cel de apă rece (cel puțin "aparent", așa pare a se fi întâmplat într-una din situațiile posibile)!
In cazul "bunicului" nu spun de ce s-ar fi putut întâmpla acest lucru (dar mulți bănuim!) iar în cazul altor persoane, fie din rea voință, fie datorită unei întreruperi temporare în alimentarea cu apă rece, au uitat robinetul de la baie deschis... între timp, din anumite motive fiind obligate să părăsescă apartamentul!
Ar mai fi situația în care "apometrul" ar fi declarat defect din punct de vedere metrologic (iar acest lucru îl poate face numai o instituție abilitată în verificări metrologice!)... însă există o înregistrare a indexurilor pe luna anterioară (pentru că să fie CLAR, despre această perioada vorbim!), un contor la intrare, se adună acele indexuri si se scad din "intrare", aproximativ ceea ce rămâne vă aparține!
Mai este și varianta cu citirea greșită a apomentrului pe luna anterioară de către, și vă citez, "aceste bandite de la asociatie l-au fentat pe bunica-miu"... In acest caz pe luna anterioară mergând pe ceea ce am spus mai sus, trebuie să apară "la intrare" un plus de aproximativ 400 mc de apă rece nefacturat decât după o lună, adică la momentul în care vorbim!!!
N.B.: Chiar dacă domniei voastre nu i s-a citit indexul corect pe ultima lună, celorlalți membrii ai asociației li s-a citit (cel puțin teoretic) și luând cifrele de pe ultimele două luni la "analiză" de către cineva ce se pricepe cât de cât, adevărul iese imediat la lumină... oricare ar fi el!
==============================================================================
Mi-au aratat indexul lunii trecute si comparat cu indexul de acum ies atatia metrii cubi, 400 si ceva, situatie neintalnita in lunile anterioare.
Pe ultima luna, in schimb 400mc si ceva. Am chemat si un instalator care m-a asigurat ca nu au existat astfel de pierderi/ scurgeri incat sa am un astfel de consum.
Ca sa intelegeti mai clar, aceste bandite de la asociatie l-au fentat pe bunica-miu cu indexul apometrelor cum au vrut ele, el nebagand de seama. Si ultima oara au luat un index care mai mult ca sigur nu era unul real pentru ca apometrele mele abia se invart, nu aveau cand sa inregistreze un astfel de consum. Neavand indexul anterior sau alt index din lunile trecute, decat cei furnizati de ele, nu stiu cum as putea sa dovedesc. Nu stiu daca o evaluare metrologica ar putea sa iti zica asa ceva, ma indoiesc.
M-am gandit si eu sa verific cu ei consumul de pe scara. Totusi, daca imi zic ca, cu toate acestea apometrul meu a inregistrat atatia m cubi si trebuie sa ii platesc?
Eu v-am expus trei posibilități, cereți ajutorul unui prieten mai priceput în ale tehnicii, în caz că vă considerați prejudiciată și acționați în consecință! Succes!