avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bullying la școală
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bullying la școală

Buna ziua,

am un copil clasa 5-a la un liceu. Am zis ca primele 2 luni sunt de acomodare, in special baietii incercand sa stabileasca niste ierarhii, dar in ultimul timp lucrurile au cam scapat de sub control.
Diriginta este tanara, vorbeste foarte incet si lent, singura ei vorba este "vom incerca sa gasim o solutie". Un baietel , in mod special si-a luat-o in cap. A ascuns ghiozdanul unei colege in toaleta baietilor, intr-o cabina. Din fericine n-a disparut nimic, dar cred ca a fost nevoita sa-l arunce la cum mirosea. A ascuns telefonul unui coleg sub piciorul unei mese, din fericire l-au gasit cei care invata dimineata si l-au returnat. A aruncat caciula unei colege la cosul de gunoi de pe hol, n-a mai fost recuperata. A aflat de la femeia de serviciu ca o aruncase mai departe, crezand ca e abandonata. Arunca penarele prin casa, stropeste cu cerneala, s-a ajuns si la agresivitate fizica(aici sunt vreo 2-3).
Parintii neaga si ii iau apararea, spun ca a fost provocat? Mereu? Si de fata cu ghiozdanul dus la WC, si de fata cu caciula aruncata?
Intr-una din ore arunca cu chipsuri dintr-o punga intr-o colega, profesoara i-a spus ca daca mai face asa ii cheama parintii la scoala. PArintii, cum am spus, ii iau apararea pana in panzele albe. Mai au un copil in scoala, cu premii la concursuri internationale, sunt bine vazuti si cel mic profita la maximum.
Diriginta e total depasita. Le-a adus un psiholog (contra-cost), dar ce sa faci in 2 ore. Apa de ploaie.
Ce optiuni legale am in caz ca ajunge si copilul meu tinta? Ma tem ca e doar o chestiune de timp. Unde pot face plangere? Exista posibilitatea scaderii notei la purtare?
De mutat exclud, pentru ca profesorii sunt foarte de treaba si si-a facut prieteni, copii sunt in general in regula.
La director nu cred ca se poate ajunge, a sunat cineva sa intrebe de audienta si i s-a spus "pe ce lume traiti?" Pot lasa o cerere la secretariat? Dar are vreo valoare daca scriu X a facut Y si Z?
Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 9 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Mergeti si vorbiti cu directoarea scolii.Spueti-i ca veti face sesizare la Inspectoratul scolar pentru ca nu se rezolva situatia si daca nici atunci nu se iau masurile cuvenite , veti daca in judecata persoanele responsabile in solidar cu conducerea scolii respective.
Bună ziua sunt mama unei adolescente de 14 care învață la școală gimnaziala Octav Băncilă și este în clasa a 7 ain Sarafinesti județul Botoșani este cu certificat de CES în primul an după ce am mutat-o din Oradea la Sarafinesti s fost deschisa ușa de la toaletă de o fată din școală și a fost văzută dezbrăcată de la brâu în jos de copii din școală în urmă cu un an a fost împinsă cu scaunul a trebuit sa plătesc scaunul am făcut-o fără nici o ezitare acum nu de mult am avut ședință cu părinți dar toți părinții o scot vinovată pe fetița mea oare din câți copii sunt în clasă numai fetița mea face probleme???A fost filmată de o colegă de clasă cu ce drept o filmează fără acordul meu va rog frumos sa ma sfătuiți ce sa fac în acest caz doamna profesoara de română spune sa se strângă dovezi împotriva fetiței mele dar ce este fetița oare???Va rog frumos sa ma îndrumați ce sa fac?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, conducerea scolii si dupa caz, Inspectoratul scolar judetean. Prezentati situatia si cereti sa vi se comunice in scris masurile luate.
În afara de cele de mai sus ar trebui mers și la avocat.
Ar trebui încercate niște masuri juridice energice.
Legea română este cam nefericita pe aceste aspecte dar avocatii pot acționa chiar și asa.

Se pot cere și daune materiale și morale.

Scris din București 2023

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Aș vrea să inițiez un memoriu împotriva unui elev cu grave probleme de comportament, dar nu știu de unde să încep. puteți să îmi dați o idee? popovicidaniela popovicidaniela Buna ziua. Am un copil in cls 5 si in clasa lor s-a transferat un baiat cu grave probleme emotionale, verbale si comportamentale. Este foarte agresiv cu copii ... (vezi toată discuția)