avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am câștigat procesul privind stabilire domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am câștigat procesul privind stabilire domiciliu minor, decizia este executorie cu drept de recurs în 30 zile, dar tatăl nu mă lasă nici să văd copilul. Ce pot face ca să îl iau, legal, cât mai repede?

Buna ziua ,de curând am câștigat procesul privind stabilire domiciliu minor,decizia este EXECUTORIE ,însă cu drept de recurs 30 zile .Daca tatăl va face recurs cât durează procedura ?Si întrebarea mea ar mai fi ,copilul este acum la tatăl lui care nu ma lasă absolut deloc sa îl văd ,mai mult de atât ,nici copilul nu mai vrea deoarece îl influentează foarte mult,el locuiește cu o alta femeie și prefera sa nu îmi dea copilul absolut deloc.Vreau sa apelez la un executor judecătoresc însă am înțeles ca decizia trebuie sa fie finala.In plus copilul va face la anul in Martie,10 ani și dacă nu reușesc sa îl iau pana atunci cu executorul este posibil sa ma dea el din nou in judecată deoarece copilul poate fi audiat și poate spune ca va vrea sa stea cu tatăl lui ?Ce pot face sa îl iau cât mai repede legal ?Multumes mult
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Ar trebui sa meargă pentru tratamentul copiiilor abuzați emoțional de alienatorii bolnavi ce stau și păzesc pragurile casei ca nu cumva sa ajungă tata la copil.
Nu, nu e executare silita.
Obligatia prevazuta intr-un titlu executoriu se executa de buna voie.
Daca nu se executa de bunavoie se executa silit!
Varianta se executa "de pe strada" NU e prevazuta de lege, deci e in afara ei!
Spre a intlege, desi sunt convinsa ca nu e necesar, daca dvs imi inchiriati un apartament si la finalul perioadei contractuale eu refuz sa parasesc apartamentul, legea nu va da dreptul nici sa schimbati yala, nici sa-mi aruncati lucrurile in strada, nici sa ma imbranciti pe usa afara, desi sunteti in drept, printr-un contract eventual cu clauza penala. Legea va obliga sa ma notificati sa plec si apoi sa va adresati instantei intr-un proces de evacuare.
Da, însă sunteți un străin, nu o persoana pentru care proprietarul e răspunzător.
E o diferență între omul de pe strada și propriul copil minor.
Repet, se iau copii pe sus din parc, de ce nu sunt notificați întâi? Poți lua copilup pe sus din parc, îl poți duce pe sus la doctor sau școală dar dacă îl iei pe sus la domiciliul stabilit de instanta e brusc în afara legii?
E simplu: cand il duci la doctor sau la scoala NU o faci in baza unei hotarari judecatoresti, iar cand e vorba de domicliu, fie stabilirea, fie schimbarea lui, e vorba despre o hotarare judecatoreasca. Pe cale de consecinta, se aplica prevederile legale in materia hotararilor judecatoresti! Cristal clear as zice.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
proastasatului, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)