avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1359 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am câștigat procesul privind stabilire domiciliu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am câștigat procesul privind stabilire domiciliu minor, decizia este executorie cu drept de recurs în 30 zile, dar tatăl nu mă lasă nici să văd copilul. Ce pot face ca să îl iau, legal, cât mai repede?

Buna ziua ,de curând am câștigat procesul privind stabilire domiciliu minor,decizia este EXECUTORIE ,însă cu drept de recurs 30 zile .Daca tatăl va face recurs cât durează procedura ?Si întrebarea mea ar mai fi ,copilul este acum la tatăl lui care nu ma lasă absolut deloc sa îl văd ,mai mult de atât ,nici copilul nu mai vrea deoarece îl influentează foarte mult,el locuiește cu o alta femeie și prefera sa nu îmi dea copilul absolut deloc.Vreau sa apelez la un executor judecătoresc însă am înțeles ca decizia trebuie sa fie finala.In plus copilul va face la anul in Martie,10 ani și dacă nu reușesc sa îl iau pana atunci cu executorul este posibil sa ma dea el din nou in judecată deoarece copilul poate fi audiat și poate spune ca va vrea sa stea cu tatăl lui ?Ce pot face sa îl iau cât mai repede legal ?Multumes mult
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Și dacă este decăzut din drepturi și copilul nu dorește sa vina ce obțineți?
Ori va luați copilul pe sus, ii schimbați școală undeva lângă casa unde sa nu poată sa ajungă de acasă de la tata ori va resemnați cu situația de fata.
Puteți desigur încerca varianta cu executorul și penalizările.
Doamna draga dar cum a ajuns copilul sa stea la tata si de cat timp sta la el?
When cand propuneti sa ia copilul pe sus, dincolo de faptul ca instigati la incalcarea legii, ce credeti ca va fi in mintea si sufletul copilului, tratat asemenea unui obiect, rupt de scoala, de colegi, de prieteni? Observ ca nu va intereseaza. Nici nu va trece prin cap. 'Importanta e reglarea conturilor cu fostul partener! Halal interes si bine al copilului.
agpas a scris:
Se obliga parintii sa mearga cu copiii la consiliere si mai mereu este aceiasi poveste: rezidentul nu se duce de frica sa nu i se descopere abuzul mai ales ca nu ai cum sa-l constrangi.
De frica? Sa-i descopere, ziceti? Ce sa descopere un functionar inept de primarie cu titulatura de psiholog? Nu descopera nimic, ca nu il duce creierul! Ia plicul sau telefonul si scrie la dictare. Cam asta e "descoperirea"!
agpas a scris:
Daca se ajunge la penalitati, suprinzator se reduc si acestea la o suma modica ca vezi Doamne cum sa iei de la gura copilului si abuzatorului.

"Vezi Doamne iei de la gura copilului" ziceti? Adica cum "vezi Doamne"? De la gura cui altcuiva iei? Era bun planul cu imbogatirea neghiobilor pe munca si capacitatea altuia, nu? Dar ce sa vezi, ghinion ca suma babana care ar fi intrat in buzunarul taticului e rasa si frezata de instanta! Da, legea trebuie modificata. Anume: penalitatile sa mearga la stat, nu in buzunarul taticului. Iar ele sa se aplice atunci cand se dovedeste culpa exclusiva a rezidentului.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
proastasatului, utilizator
Doamna PS, nu la stat ci posibil alte proiecte.
De curiozitate, dacă ipotetic vorbind la procesul în care se cer penalizări nerezidentul ar cere ca banii strânși sa meargă la decizia judecătorului la o organizație de caritate sau campanie umanitara sau caz de copil bolnav care are nevoie de fonduri pentru tratament, ce părere v-ar face?
ATI mai considera ca e vorba de îmbogățire sau e un gest pe care l-ați aprecia?

Doamna PS, școală, prietenii, colegii se pot înlocui. Vacantele se pot înlocui.
Ce e împotriva legii? Sa îți duci acasă copilul care locuiește legal la tine? Ce e împotriva legii, sa respecți legea? Ma îndoiesc.
In opinia dumneavoastră toate mamele care își iau pe sus copii din parc sunt infractoare.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
When, utilizator
Simplu dnule when:
Impotriva legii e sa iei copilul pe sus. De ce? Pentru ca exista un capitol distinct despre executarea hotararilor cu minori,
Sigur ca toate se pot inlocui. Depinde la ce pret, cu ce consecinte, dar pare a nu va interesa.
Da, ar fi absolut ok ca banii sa mearga oriunde altundeva decat in buzunarul celuilalat parinte, care, poate, a chiar provocat refuzul copilului in scopul de a se imbogati!
Perfect doamna PS, va mulțumesc pentru lămuriri. Cel puțin cu privire la penalizări avem opinie identica.

Da, avem idei diferite despre executarea silita însă nu-i asa, sa te întâlnești cu copilul pe strada și sa îl iei acasă pentru ca tot ai o hotărâre a instantei în buzunar nu e executare silita, nu-i asa?

Alte discuții în legătură

Am program de vizită, dar copilul îmi spune în mod constant că nu vrea să mă vadă iar tatăl nu colaborează cu mine în acest sens. cum pot rezolva situația? mihaela cr mihaela cr Ma numesc Mihaela, din iunie 2018 am divortat de sotul meu. In urma unei negocieri cu avocatii amandurora am cazut de acord ca minorul sa ramana la ... (vezi toată discuția)
Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)