Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
latka
Utilizator 2din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este cazul aici, stiu despre legea 241 si chiar in legea 196/2018 se face referire la aceasta problema (art 95 -99).
Am mai spus si cu alte ocazii ca trecerea la apometrele cu transmisie radio are un mare avantaj cind se poate face concomitent cu trecerea la contracte individuale de furnizare apa si nu mai e implicata asociatia in repartizare.
Insa in acest caz este pur si simplu vorba de un abuz. Oamenii trebuie sa inteleaga ca nu se poate organiza pur si simplu o AG si cu 50% + 1 majoritate (daca e, caci de multe ori hotaraste presedintele cu administratorul) prin care de maine sa oblige proprietarii sa cumpere si sa instaleze un apometru cu transmisie radio. Nu exista temeiul legal.
Trecerea la contorizarea individuala a apei este o alta "gâsca".
Cred ca nu e luna in care sa nu apara pe acest forum un astfel de subiect: " Am fost anuntati ca trebuie sa trecem la apometre wireles/cu transmisie radio/cu unda radio. Ce sa facem ? E legal ? Suntem amenintati ca: ne trece la pausal/ne penalizeaza etc "
Nu am intilnit deloc subiectul : "Am fost anuntati ca trebuie sa ne dam toti acordul scris, fara de care nu putem trece la contorizare apa individual, cu apometre wireless. E legal, cum trebuie procedat ?"
Demos
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimabilul latka are perfecta dreptate.
Stimata utilizatoare, aveti dreptul sa contestati pe cale legala o hotarare abuziva a AP-ului dvs.
Va trebui insa sa va ganditi bine de tot!!!
Daca ramaneti pe contor cu citire manuala, reprezentantii AP au dreptul sa intre in apartament pt a verifica corectitudinea citirii!!!
AP-ul nu are decat o singura obligatie in acest ultim caz, sa va anunte ca la data D ziua Z se va face citirea in apartamentul dvs.
Acest anunt va putea fi facut la avizier pt toti proprietarii aflati in situatia respectiva.