avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum să procedăm dacă nu suntem de acord cu apometrele cu citire prin unde radio?

Buna ziua,

Eu si mai multi vecini din bloc, proprietari de apartamente, avem o problema: suntem obligati de catre Asociatia de Proprietari sa cumparam si sa platim apometre cu unda radio. Costul a fost adaugat la intretinere. Noi nu suntem de acord, si in acest sens eu am depus o petitie si un tabel de la mai multi proprietari de la scara mea (9 din 20 in total). Care este cadrul legal pentru ceea ce ei spun ca este obligatoriu? Exista vreo norma in acest sens? Ce putem face daca in continuare suntem obligati, iar noi nu dorim acest lucru? Cui sa ne adresam?
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eugen - merci de atentionare.
De obicei, stiu sa scriu, dar suntem oameni, mai gresim uneori - puteti accepta aceasta situatie?

Adam Grecu a scris:

Eugen - merci de atentionare.
De obicei, stiu sa scriu, dar suntem oameni, mai gresim uneori - puteti accepta aceasta situatie?

Nu am încotro, trebuie s-o accept. Domnia dumitale accepți că nu știi să scrii corect și că trebuie să înveți? Se pare că nu. Cea scris cu cratimă în acel context denotă o crasă necunoaștere a rolului cratime, implicit a regulilor elementare de scriere în limba română.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Orice poate fi "suntat", chiar si gandirea. Plecati de la acest aspect si veti ajunge la logica actiunii.

Utilizatorul ,Mihaela_Popescu,, a cerut cadrul legal si transparenta decizionala.
Nu vad supararea....diferenta dintre apomterul clasic si celalalt este mica,maxim 40 lei. Dar scapi sa intre cineva in casa lunar, sa dai citirea, sa fii banuit ca nu dai citirea corect.....
Daca AG a hotarat si oamenii nu s-au prezentat, inseamna ca nu sunt interesati.,.
Pe de alta parte, spuneti ca AG nu poate hotara pt proprietatea individuala...pai legea a hotarat ca trebuie sa contorizam..nu tot pe proprietate?

Alte discuții în legătură

Refuz montare apometre cu citire radio Kopela Kopela Buna seara ! In blocul unde locuiesc s-a hotărât în AG înlocuirea tuturor apometrelor vechi cu apometre noi cu citire radio. Din tot ce am citit aici pe ... (vezi toată discuția)
În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)
Obligat sa schimb apometrele? pya pya Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre ... (vezi toată discuția)