avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Minunile Sfantului Dimitrie Basarabov

,Mentionam ca racla cu moastele Cuviosului Dimitrie a fost scoasa in procesiune pe strazile Bucurestiului de mai multe ori. Astfel, in 1815, din porunca domnitorului Caragea, pentru a se pune capat epidemiei de ciuma, in 1831, la cererea generalului Paul Kiseleff, in speranta opririi epidemiei de holera si in 1827, in timpul lui Grigore Ghica, pentru ploaie. Generalizarea cultului Cuviosului Dimitrie a fost hotarata in sedintele Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dintre anii 1950-1955."

[ link extern ]

Din câte am înțeles eu, s-au rezolvat toate inclusiv cu ploaia care nu venea de 3 luni deloc și după scoaterea moaștelor, in timp ce erau plimbate pe strazile Bucurestiului, a început sa plouă si plouat 3 zile in continuu.

Cum este nevoie de o minune ca sa scăpăm de acest nou coronavirus nu ne rămâne decât sa speram ca va avea loc o minune.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Pare in regula la moaștele Sfantului Cuvios Dimitrie Basarabov si desi nu se păstrează chiar distanta regulamentara, sunt optimist ca va fi totul in regula si nu asa cum a fost la Iasi.

Am inteles ca sunt pe drum niște protestatari care au fost și la Iasi dar nu cred ca vor ajunge la patriarhie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Si asa revenim iarasi la zonele de distractie Covid.

Pai daca reveniti, credeti ca ele se vor face numai daca amintiti de ele ?
Ati fost sa convingeti autoritatile ?

Pentru ca aici, cel putin pentru mine, tot utopica mi se pare ideea.
Ca ati adus vorba de ciuma, va spun si eu un scurt istoric despre gripa spaniola in SUA.

In 1919 in California, se instituise ca si in alte zone masuri de genul asta cu 'masca obligatorie".
Liga anti-masca a organizat un protest in care a cerut demisia primarului in caz ca se mentine masura.
Primarul a fost nevoit sa demisoneze. Veneau vreo 5000 de protestatari sa "discute" cu el.

Dupa 1 an, studiu stiintific demonstreaza ca purtarea mastii nu a avut vreun efect in prevenirea raspandirii gripei spaniole.

Dar nah, pe vremea aia avea drept la opinie, la protest, la evaluari independente in ceea ce priveste partea stiintifica a lucrurilor.
Știu ca si in timpul gripei spaniole se purta masca pe stradă in mod obligatoriu.
Încă de când s-a dispus obligativitatea purtarii măștii in spatii inchise.
Eu am început sa port masca in spatii inchise mai inainte sa se dispuna o astfel de masura in România. Atat pentru a-i proteja pe altii, cat si pentru a încerca să ma protejez si eu.
Rezultatele din timpul gripei spaniole cu masca pe stradă au fost catastrofale.Nu stiu insa exact care este situația pe date concrete precise pentru ca masca s-a purtat mai târziu și nu știu momentul.exact.
Insa, in cazul Covid-19 studiile arata o anumita eficienta în cazul.spatiilor inchise.
Nu știu dacă in cazul gripei spaniole o mica incarcatura virala ar fi avut efectul precum in cazul Covid-19 . Masca ajuta pentru a se evita formele severe.
Nu stiu daca in cazul gripei spaniole o mica incarcatura virala ajuta sau ducea la avarii grave a organismului uman.

Stiinta a evoluat foarte mult din 1918 pana astăzi dar depinde și ce anume cercetează cercetătorii.
Nu am vazut niciun studiu pe acest aspect.

Latca, restricțiile pe timp de noapte au ca și tendiiinta evitarea întâlnirii tinerilor pe motiv ca multi dintre ei sunt asimptomatici si pentru motivul ca nu ii interesează noul coronavirus.

Am vrut sa întreb industria HORECA mai întâi ce parere ar avea dar nu am găsit o adresa de contact.
Ei sunt grav afectati si ar fi o bula de oxigen pentru ei.
Cum nu i-am putut contacta ca sa le aflu un punct de vedere si am avut si un val de procese la un moment dat, am așteptat.
Poate ca timpul ajuta in acest caz, asa cum.se spune ca, noaptea este un sfetnic bun.

Daca aveti o adresa de contact pentru HORECA le voi scrie.

Nici nu stiu cat de pregăt era guvernul României la acel moment pe acest aspect, pe.de alta parte.

Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Nu stiu daca toata ramura HORECA are o unica reprezentare. Cred ca mai bine incercati sa vorbiti cu oameni de afaceri reprezentativi din aceasta ramura : Dragos Anastasiu si Dragos Petrescu . Nu am datele lor de contact, dar fiind in Bucuresti, gasiti totusi modalitati de a ajunge sa discutati cu ei.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)