Minunile Sfantului Dimitrie Basarabov
,Mentionam ca racla cu moastele Cuviosului Dimitrie a fost scoasa in procesiune pe strazile Bucurestiului de mai multe ori. Astfel, in 1815, din porunca domnitorului Caragea, pentru a se pune capat epidemiei de ciuma, in 1831, la cererea generalului Paul Kiseleff, in speranta opririi epidemiei de holera si in 1827, in timpul lui Grigore Ghica, pentru ploaie. Generalizarea cultului Cuviosului Dimitrie a fost hotarata in sedintele Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, dintre anii 1950-1955."
[ link extern ]
Din câte am înțeles eu, s-au rezolvat toate inclusiv cu ploaia care nu venea de 3 luni deloc și după scoaterea moaștelor, in timp ce erau plimbate pe strazile Bucurestiului, a început sa plouă si plouat 3 zile in continuu.
Cum este nevoie de o minune ca sa scăpăm de acest nou coronavirus nu ne rămâne decât sa speram ca va avea loc o minune.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Pare in regula la moaștele Sfantului Cuvios Dimitrie Basarabov si desi nu se păstrează chiar distanta regulamentara, sunt optimist ca va fi totul in regula si nu asa cum a fost la Iasi.
Am inteles ca sunt pe drum niște protestatari care au fost și la Iasi dar nu cred ca vor ajunge la patriarhie.