avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Observ ca nu ati inteles ce am spus.
Nu sunt împotriva celor care vor sa se distreze si de aceea am gandit zonele Covid deoarece asa s-ar reduce substanțial infectarea altora si salvarea de vieti.
S-ar respecta si dreptul tinerilor de a-si trai viata fara izolare.

Cat priveste Crăciunul este vorba de o sărbătoare deosebita care nu are loc în fiecare zi.
Sa fie restrictii de Crăciun este ceva total neadecvat si neindicat.
Am auzit de restrictii posibile in perioada Crăciunului.

Doar un lockdown de 15 zile ar reduce in mod substantial numărul de infectari.Se poate incerca intr-un oras mare cum ar fi Cluj sau București.
Eu sunt perfect lamurit pe acest aspect.

Variantele pot fi mai multe dar depinde ce strategie se gândește.

Si testarea cu teste diferite si nu numai cu PCR depinde tot de strategia gândită in concret.
Se pot face și teste PCR daca unele teste ar duce la aceasta necesitate.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ ca nici dvs. nu ati inteles absolut deloc.
1. Nu exista zone Covid-19, deci nu are nici o relevanta a le aminti in discutie. Imi semnalizati daca si cind apar. Acum ele nu exista pentru discutie.
2. Sunteti intr-o disonanta cognitiva, pe de o parte sunteti impotriva circulatiei (mai ales a) tinerilor, fara restrictii, pe de alta nu vedeti nimic rau in a ne imbulzi fara numar, fara numar de Craciun !!! Daca tot va place lockdown de 15 zile de ce nu de Craciun, stam cuminti in familie, sarbatorile nu sunt pentru cumparaturi si distractie, ci pentru a sarbatori piosi Nasterea Domnului. Nu ? Laudati si cintati si va bucurati !
3. Testarea PCR, dupa ce ai testat prin alta metoda si rezultatul e incert sau neconcludent, inseamna ca testele alea sunt degeaba. Deci nu e o solutie sa faci teste imprecise, in numar cit mai mare, sunt bani aruncati pe fereastra, ca sa dea unii bine, ca se ingrijesc de starea natiei.
Zonele Covid nu exista dar ar fi necesare.
Ar ajuta si economic firmele cred eu.
Credeti ca cei izolati la domiciliu stau toti in casa?
De ce credeți ca am zis în martie 2020 ca va fi dezastru daca nu vor fi carantinati toti cei care veneau din străinătate?
Insa, la ce haos este acum nu prea mai contează izolarea la domiciliu și nici daca se respecta de toata lumea.

Daca exista restrictii de Crăciun familia nu se va reuni.
Depinde ce restrictii ar fi gândite.
Sa închizi magazinele in preajma Crăciunului nu cred ca ar bucura pe nimeni.
Trebuie ca numărul.de infectari sa scadă substantial pana la Crăciun si tocmai de Crăciun pare sa se fi calculat un prag foarte ridicat.
Trebuie luate masuri de acum pentru a avea un Crăciun liniștit și poate, de ce nu, și fericit...

Mie imi pare absurd sa ai lockdown de Crăciun.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce e absurd lockdown de Craciun ? Spiritual (e o sarbatoare, in primul rind, religioasa, nu ?) vorbind nu-ti trebuie vacarmul si imbulzeala sa te simti fericit,

Daca va simtiti neimplinit asa, militati sa va faca zonele si atunci va fi Craciun Covid si Craciun non-Covid. Pe zone.
Franța a decretat carantina totala care începe de vineri.
Spania și Italia au restrictii pe timp de noapte.
Se va vedea clar diferenta.
Germania a anunțat si ea carantină parțială.

In perioada Crăciunului se fac si cumpărături.
Cat credeti ca ar ajuta o carantină totala in perioada Crăciunului?
Ar trebui ca marile magazine sa fie deschise non-stop pentru a nu fi îmbulzeala.

Incercati sa va imaginati ca și daca ar fi carantină totala lumea va avea declarații ca in starea de urgenta ca merge la cumpărături.

Am vazut ca România gândește o carantină zonala.
De.pilda, in cartierul.Ferentari ar fi utila si o carantina zonala in scurt timp.
Acolo se vând droguri la greu.
Doar ca ar trebui ca statul.sa aiba rezerve serioase de metadona pentru ca vor întra multi in sevraj.

Crăciunul se face in familie dar tinerii se vor întâlni.

Si un Crăciun cu zone Covid si zone non Covid ar ajuta mult deoarece lumea va circula oricum si macar asimptomaticii sa circule cum vor in anumite zone.

De ce credeți ca a fost numit prefect Traian Berceanu?
El.stie sa coordoneze intervențiile si forta ale politiei si cunoaste procedurile.

BOR ar trebui sa gândească de acum cum sa aiba loc colindele de Crăciun.Este in sarcina lor acest lucru in acest an.
Nu cred ca va fi indicat colindul la usa asa cum era în alti ani chiar daca nu va fi carantină totala sau parțială.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)