avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, tipii ăștia chiar par sa stie sa faca afaceri.
Ei ar trebui sa isi poata da seama de eficienta ca afacere a unor zone de distracție Covid.
Aici insa nu e vorba numai de o afacere ci de o îmbinare intre interesul societății si salvarea unor afaceri.

Rămâne întrebarea ce parere ar avea statul de o astfel de masura de protectie Covid.
Guvernul pare sa vrea sa copieze masurile din Spania și Italia.

Referitor la prof..Rafila care era reprezentant al.Romaniei la.OMS pana sa.ajunga noul.coronavirus in România ma intreb daca el atunci nu a inteles despre ce este vorba cum ar putea înțelege acum ce masuri sa se ia?
Am inteles ca ar vrea sa fie ministrul sănătăți.
Cine nu a putut atunci sa faca ceva nici acum nu poate...cred eu...

Cat priveste situatia cu ministrul sănătăți Nelu Tătaru acesta a aparut târziu in contextul pandemic si s-a straduit extrem de mult ca sa faca tot ce poate.
Nu se poate spune ca nu si-a dat silința.
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
D-le Claudiu, nu exista ceva centralizat in totalitate. De exemplu, avem www.horeca.ro, unde multi din industrie colaboreaza si s-au unit, dar astfel de asociatii sunt destul de multe, unele specifice domeniului de activitate. Un inceput ar fi sa ii contactati pe acestia si inca pe cativa din cei mari.
Va mulțumesc.

Se pare ca si dr. Marinescu a ajuns la.concluzia ca se impune o testare masiva chiar si cu alte teste in afara de PCR.

[ link extern ]

Eu sunt perfect de acord cu el și am aceasta parere de prin luna martie sau aprilie 2020.

Un ministru german opinează spre inchiderea Germaniei.
El zice de 7 zile.Este insa insuficient asa ceva.
15 zile sunt necesare.

[ link extern ]

Un studiu din Marea Britanie arata ca imunitatea de turma nu va ajuta:

[ link extern ] /

Noul coronavirus ii va astepta la rand și pe cei tineri de astazi...
Virusul are multa răbdare și ii așteaptă si pe ei sa ii prindă...

Sunt de acord cu Biserica Ortodoxă Română de aceasta data:

[ link extern ]

Vor muri oricum multi.
Măcar sa moară fericiți ca au mai prins un Crăciun Fericit. DE CE sa moara oamenii triști pentru ca nu au avut un ultim Crăciun in familie?
Trebuie respectata vointa celor care chiar de nu se vor întâlni cu rudele de Crăciun nu vor mai prinde Crăciunul urmator.
Este o sărbătoare foarte mare.Doar Învierea o depășește in conținut.

Daca se vor restrictii dure acum este momentul oportun.
Dar, nicidecum restrictii pe timp.de.noapte pentru ca ziua sa circule.o gramada de lume.
Ori o restrictie totala ori nimic ca si restrictie.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Informații despre China.
Miliardarii chinezi s-au îmbogățit in timpul pandemiei

[ link extern ]

China vrea sa scape de uiguri de mult timp.si au aparut cazuri cu noul coronavirus in acea zona.

[ link extern ]

China pare sa se fi descurcat daca este adevarat:

[ link extern ] /
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Se pare ca si dr. Marinescu a ajuns la.concluzia ca se impune o testare masiva chiar si cu alte teste in afara de PCR.
Eu sunt perfect de acord cu el și am aceasta parere de prin luna martie sau aprilie 2020.

Care ar fi cistigul ? Asta o spun acum Rafila si Cercel, de cind au trecut in alta barca (care e politica). Marinescu repeta ce spune seful. Daca folosesti teste cu precizie scazuta ce obtii ? La testele PCR (cele mai precise) un rezultat pozitiv este probabil sa fie adevarat 50%, iar daca e negativ e probabil sa fie adevarat peste 99%. Daca folosesti ceva mai "prost" unde ajungi cu increderea ? Vindeca natiunea, testarea masiva ? Opreste infectarea ? Imunizeaza oamenii mai repede ?

Un studiu din Marea Britanie arata ca imunitatea de turma nu va ajuta:

Ce spune acel studiu ? Nimic folositor, pentru ca la sfirsit scrie :
"Studiul nu indică dacă alte tipuri de răspunsuri imune ar ajuta la protejarea împotriva reinfecţiei."

Sunt de acord cu Biserica Ortodoxă Română de aceasta data:
Vor muri oricum multi.
Măcar sa moară fericiți ca au mai prins un Crăciun Fericit. DE CE sa moara oamenii triști pentru ca nu au avut un ultim Crăciun in familie?

Daca spuneti asemenea gogomanie, cum de sunteti impotriva celor care vor sa se distreze, a celor care vor sa umble, sa mearga la restaurante, sa socializeze. Nu vor sa fie tristi.
Vreti stare de urgenta si lockdown total de 15 zile.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)