avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Daca exista o problemă cu nurcile inseamna ca exista o problemă si cu șobolanii.

[ link extern ]

Am observat ca nimeni nu a studiat acest lucru desi poate fi extrem de important pentru combaterea pandemiei.

Insa, șobolanii sunt foarte inteligenți și daca sunt transmitatori de virus vom avea o grava problemă.
Șobolanii nu pot fi exterminați pentru ca sunt foarte inteligenți.
De la ei a aparut si ciuma desi nu erau ei direct răspunzători ca transmitatori ai ciumei, ci puricii.purtati de ei.
Prin urmare, degeaba se vor ucide toate nurcile daca șobolanii sunt transmitatori de Sars-Cov-2.

Deja vorbim de ceva care depășește potențialul de apărare a României la momentul actual.
Medicii sunt complet depășiți de asa ceva.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
Șobolanii nu pot fi exterminați pentru ca sunt rezistenti la foarte multe chestii care ar omora orice altceva viu.

Nu am studiat problema cu nurcile dar mi se pare exagerata masura luata. In Danemarca era o afacere foarte purernica cu nurcile de care s-a ales praful. Daca s-ar intampla asta la caini, de exemplu, ce credeti ca ar face unii ca cei de la noi din Romania ?
Revenind la subiectul initial : "A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?"
Una dintre directii care ar fi ajutat in acest sens era aparitia unui test antigen care sa poata fi o alternativa viabila, la cel clasic RT-PCR. Din pacate, asa cum e recomandat si in ultimul ordin al MS, ele pot fi bune doar in anumite situatii:
"Pentru triajul simptomaticilor, conform definiției de caz, în UPU/CPU, având în vedere necesitatea de a descongestiona cât mai rapid, dar în siguranță, aceste zone se pot utiliza teste de detecție a antigenelor SARS-CoV-2. Concomitent cu testul rapid se va face și recoltare pentru RT-PCR. Pacienții cu rezultat pozitiv la testul rapid vor fi izolați imediat în zonele Covid; pacienții cu rezultat negativ la testul rapid vor fi menținuți în zona-tampon dacă prezintă simptome care necesită spitalizare; dacă nu necesită spitalizare, acești pacienți vor fi lăsați la domiciliu până la primirea rezultatului RT-PCR. Pentru asimptomatici nu se recomandă la acest moment utilizarea testelor rapide.
(la 27-10-2020, Litera A. a fost completată de Punctul 1, Articolul I din ORDINUL nr. 1.819 din 27 octombrie 2020, publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 993 din 27 octombrie 2020 )"

Nu intelegeam de ce, dar astazi am aflat raspunsul:
[ link extern ]

Cred ca "tinta" unor astfel de teste rapide ar fi asimptomaticii, cei mai numerosi de fapt si cei care pot raspindi virusul fara a trezi suspiciuni.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
latka, utilizator
Da, tinta sunt asimptomaticii.
Ei au fost ,,surpriza" acestui virus.
De aceea se impunea in luna martie 2020 carantinarea tuturor celor veniti din strainatate.
Doar asa se crea o veritabila bariera.

ITALIA este iarăși la pământ.
Mai rău decât in primul val.
S-a tot spus ca un eventual val doi va fi devastator.

[ link extern ]

Angela Merkel: Vor exista restricţii până când 70% din populaţie va avea imunitate la coronavirus.

,,Cancelarul german nu a indicat niciun orizont de timp cu privire la ridicarea restricţiilor, dar şi-a exprimat speranţa că „în curând” primele vaccinuri vor fi autorizate. În Germania, s-au infectat până în prezent circa 660.000 de oameni, ceea ce reprezintă aproximativ 0,8% din populaţie."

[ link extern ]

Cand va fi asta, in cat timp?

Sunt curios dacă Joe Biden, noul președinte al SUA, va reuși sa faca o echipa buna pentru lupta cu pandemia.
El s-a arătat dornic si încrezător.
Iata ce zic slovacii:

,, Am găsit arma atomică împotriva Covid”, spune premierul slovac referitor la testarea în masă."

,,Slovacia a lansat sâmbătă cea de-a doua rundă de teste la nivel național, după o primă acțiune care a arătat că doar 1% dintre cei 3,6 de milioane de locuitori testați au fost pozitivi. „Am găsit literalmente o armă atomică împotriva Covid-19”, a declarat vineri premierului Igor Matovic reporterilor, lăudând participarea ridicată la testele de săptămâna trecută. „Cred că, dacă ajungem la o participare de două milioane de această dată, ne putem felicita cu toții”.

[ link extern ] /

Sa ii ajute Dumnezeu pe ei daca pe noi nu ne-a ajutat la momentul oportun.
Stiti ca eu din luna martie tot susțineam testarea de acest fel.

Ei sunt si intr-o faza mai critica decat noi.

In ceea ce priveste România eu îmi pun speranta intr-o dispariție miraculoasa si inexplicabila a noului coronavirus.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)