avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
In raport de apărarea facuta de statul roman in fata noului coronavirus sunt perfect de acord cu arhiepiscopul Tomisului:

,, IPS Teodosie, declarație șocantă: „Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”

,, Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. "

[ link extern ]

Cei care vor pleca la Dumnezeu dupa pelerinaj vor pleca liniștiți, as adauga eu.
POATE ca, chiar statul nu s-a descurcat la un mod acceptabil si a generat aceasta reacție fireasca a credincioșilor.

Nu este nimic halucinant in declarația arhiepiscopului Tomisului.
Este ceva in conformitate cu religia creștină ortodoxa și cu dogmele unanim acceptate de Biserica Ortodoxă Română.
Ultima modificare: Marți, 1 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Oricum, timpul de creare a vaccinului a fost foarte scurt ceea ce poate insemna ca se lucra in mai multe laboratoare cu coronavirusuri si se testa deja o reacție antepandemică.
Chiar si dr. FAUCI a fost neincrezator de durata de creare a vaccinului pentru combaterea noului coronavirus.
S-au investit si foarte multi bani in studiul vaccinului in mod legal, fiind vorba de o cercetare imperios necesara.

Referitor la cercetători, putem observa ca tot statele care au bani au avansat rapid pe cercetare și nu statele sărace.
Care ar fi explicația pe acest aspect?
Ce contează mai mult mintea cercetătorului sau dotarea din laboratorul virusologic.
Exista chiar atât de mari diferențe între cercetătorii științifici?
Se vad totusi diferențe substanțiale intre diferitele laboratoare, chiar si intre cele din aceeași tara.
China nu s-a descurcat chiar grozav cu vaccinul său desi are bani de cercetare fara probleme.

Timpul a fost scurt, pentru ca vremurile sunt exceptionale. Statele nu au reactionat, pentru ca nu au stiut cu ce se confrunta, China nu a dorit sa informeze corect si rapid despre situatie, ea a fost in razboi chiar si in aceasta situatie.

dr. Fauci nu este neincrezator, a declarat ca se va vaccina si ca recomanda tuturor membrilor familiei sale acest lucru.

Si noi avem un vaccin la Oncogen, nu putem ajunge mai departe, la validare de solutie, fara sa parcurgem cele 3 etape. Toate acele etape inseamna sume uriase, pe care nu le-am obtinut.

Nu stim cum se descurca China. Deocamdata face cercetare de faze superioare pe proprii cetateni, testeaza vaccinul pe militari. Oricum nu vom afla, cinstit, rezultatul. China, Rusia au luat chiar si aceasta pandemie ca pe un razboi, Rusia isi dorea zilele trecute o colaborare cu Oxford, pentru vaccin, probabil nu a furat toate datele concludente, cind a inceput a-si dezvolta propriile vaccinuri.

Asta e lumea in care traim. Sunt altfel de razboiaie.
Dr. FAUCI s-a declarat neincrezator ca va fi gata un vaccin in cca 1 an.
Dupa ce s-a stabilit ca exista vaccin creat s-a declarat de acord cu vaccinarea.

Rusia nu îmi pare sa fi răspuns deloc bine la pandemie.
Daca asa se va apara in caz de război virusologic îmi pare slaba apărarea sa.
Sunt insa foarte multi si de aceea pot rezista.Popoarele care au o populație redusa se afla in pericol.
S-au mișcat insa bine cu vaccinul Sputnik V.
Pare sa fie destul de... in regula... fata de vaccinul chinezesc.

Nici nu stiu daca se mai merita a se investi in vaccinul romanesc in acest moment.
Nu cred ca va atinge o cota de siguranta mai ridicata de 95%.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Decembrie 2020
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dr. Fauci nu e cercetator, cel mai bine stiu acest domeniu cei ce lucreaza in el.
De aceea nici Streinu Cercel, nici Rafila nu sunt pareri mai competente decit cei care se ocupa de acest domeniu.

Nu-mi dau seama de unde stiti cit e de bun vaccinul Sputnik V. Rusia nu are aceleasi proceduri ca in SUA, UE etc, astfel incit sa existe un circuit de autorizare.

Vaccinul din Romania poate fi bun, la fel de bun ca celelalte, nu a gasit investitor. Biontech a gasit.
@latka nu circuitul de autorizare conteaza, ci circuitul de testare.
Termenii de vaccin si investitor nu au ce cauta unul langa altul.
D-asta s-a ales praful de sistemul medical din multe tari respectabile: au transformat ceva care ar fi trebuit sa asigure sanatatea oamenilor in afacere cu scopul de a face profit de pe seama celor suferinzi.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)