In raport de apărarea facuta de statul roman in fata noului coronavirus sunt perfect de acord cu arhiepiscopul Tomisului:
,, IPS Teodosie, declarație șocantă: „Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu”
,, Cine vine la sărbătoare, dacă acolo este momentul să plece din viața aceasta, pleacă la Dumnezeu. Dar a venit la sărbătoare, a venit însetat cu sufletul după Dumnezeu. Nu există sănătate publică, omul se îmbolnăvește mai întâi înăuntru, în suflet. Dacă sufletul este trist, orice tristețe aduce boală. Eu sunt contrariat de ce suntem obligați să stăm în frig la slujbe, în afară de ziua Sfântului Andrei. Nu ai cum să-i pui pe credincioși afară, decât dacă vrei să-i extermini, eu nu vreau să-i extermin pe credincioși”, a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. "
[ link extern ]
Cei care vor pleca la Dumnezeu dupa pelerinaj vor pleca liniștiți, as adauga eu.
POATE ca, chiar statul nu s-a descurcat la un mod acceptabil si a generat aceasta reacție fireasca a credincioșilor.
Nu este nimic halucinant in declarația arhiepiscopului Tomisului.
Este ceva in conformitate cu religia creștină ortodoxa și cu dogmele unanim acceptate de Biserica Ortodoxă Română.