avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu nu stiu sa existe imunitate ( indusa sau naturala ) la HIV . Persoana odata infectata , ramane infectata pe viata . Poate sa nu dezvolte SIDA , cu tratament , o lunga perioada , dar virusul ii ramane in corp . La covid pur si simplu nu se stie , n-a trecut suficient timp ca oamenii de stiinta sa observe destule cazuri . In legatura cu OMS , se pare ca mai dau si ei cu oistea-n gard , dupa cum s-a dovedit ( din pacate ) . Isi pierd mult din credibilitate .Iar despre CCR , ar fi prima data cand adauga la lege , cu toate ca nu au asemenea prerogativa ? Nu cred ca se proptesc ei intr-o bagatela cum ar fi aceea ca nu sunt epidemilogi...
La virsul HIV nu exista imunitate si este unanim stabilit stiintific.

Despre Covid-19 parca ati citat din Latka.
Dar, este adevarat.

CCR analizeaza neconstitutionalitatea si atat dar nu ar fi exclus sa examineze si opinia OMS.
In aceasta privinta ar fi ceva oarecum nou.

Eu am fost foarte suparat si pe OMS si pe prof. Cercel atunci cand au zis ca noul coronavirus este o simpla raceala.
Oricine poate gresi...sau...omul e supus greselii...am mai putea spune...

Prof. Rafila, cum a facut, cum nu a facut, dar nu prea am vazut sa greseasca.
Este insa si adevarat ca el nu se grabeste si le rumega bine...
El nu am retinut sa fi afirmat ca noul coronavirus este o simpla raceala.
A afirmat OMS dar niciodata el personal...chiar daca este reprezentantul Romaniei la OMS.
Pare foarte atent la detalii...

Mie personal imi place prof. Rafila pentru ca nu se poate spune ca a gresit cu ceva pana acum.Cel putin eu, nu am remarcat sa fi gresit cu ceva in ceea ce a afirmat.
Dar...stiti ce zicea Napoleon despre femei...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Este o vorba in zona mea , “ ati zis o vorba ca o suta “ . Prof. Rafila nu pot spune ca a gresit , dar nici ca a zis vreo vorbulita in legatura cu intarzierea anuntarii faptului ca e o problema in China si de acolo poate iesi ceva grav , statele sa ia masurile 1 , 2 , 3 ... Si cand a fost intrebat anume a evitat elegant raspunsul . Doar e om politic...Eu pentru asta sunt suparata pe OMS , si tare mi-as dori sa existe o investigatie daca doar au evaluat prost situatia sau exista alte dedesupturi . In legatura cu CCR , poate dvs. aveti alt punct de vedere , dar cand exista o hotarare CEDO ca aceasta a incalcat drepturile unei persoane , cat si alte decizii care pur si simplu schimba in tot sensul unei prevederi din Constitutie , reputatia ei s-a cam dus ... si prestigiul la fel ...
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:


Exista insa o singura problema.
In cazul noului coronavirus pot fi doua sau trei infectari si nu ar fi exclus sa se ajunga si la 10 infectari fara vaccin.
La fel de adevarata poate fi si ipoteza in care dupa 4 infectari sa apara o imunitate naturala si nu fabricata.
Nu stim.

Asa am putea vorbi de selectia naturala dar numai daca va aparea o astfel de imunitate naturala.
Mie imi vine greu sa cred ca la ceva nenatural sa se poata ajunge la o imunitate naturala.
Este posibil acest lucru dar in cateva generatii, tind eu sa cred.
Cred ca Latka ar putea sa ne lumineze cumva pe acest aspect desi nu stiu daca stiinta in acest moment a atins un astfel de nivel de cercetare.


Prea mult nu va pot lumina, insa puteti judeca si singuri:
1. Vaccinurile Pfizer si Moderna bazate pe tehnologia mRNA se folosesc de mecanismul imunitar natural, transmitind o informatie celulelor corpului respectiv, de a produce proteina S, aia specifica Sars-cov-2. Pentru ca apoi sistemul imunitar sa se antreneze pe acel dusman inofensiv, nou aparut, Care e de fapt doar scufita virusului. E ca si cum i-ai arata unei pisici un ghemotoc de hirtie, in ideea de a prinde soareci.
2. Vaccinul Astra Zeneca a ajuns la 90% eficienta dintr-o eroare. La toate testele facute pe mii de oameni se gasise doar o eficienta de 70%, dar la un lot de test s-a livrat din greseala doza la jumatate. Au continuat asa si au validat urmatoarea schema. Prima doza sa fie la jumate, iar urmatoarea de peste o luna sa fie intreaga.
Sistemul imunitar natural raspunde mai bine cind la inceput primeste doza la jumatate. De ce ? Nici ei nu stiu, inca.
3. Anticorpii in urma infectarii cu Sars-cov-2 nu exista mai mult de citeva luni, nu se stie exact de ce si cit. De aceea au aparut reinfectari, daca nu ma insel si pentru a patra oara. Nu numai anticorpii conteaza, ci si alte mecanisme, dar nu s-a ajuns la o concluzie batuta-n cuie.

Prin urmare putem considera ca nu avem raspunsuri certe, dar avem raspunsuri. Stiinta a atins totusi un nivel de cercetare fantastic, pandemia a dat un imbold ca rezultatul cercetarilor sa poata fi materializat in niste produse. Eu spun ca nu merita sa asculti tot felul de "specialisti" care vorbesc din amintiri si au o virsta care nu le mai permite sa tina pasul cu ultimele descoperiri.

Indiferent daca te infectezi natural sau indus, tot sistemul tau imunitar natural va fi cel care va reactiona si care va tine minte cum arata dusmanul. Eu speculez ca acest coronavirus va evolua in timp precum gripa. Vom avea vaccinuri sezoniere. cei mai tineri au sanse sa treaca prin Covid-19 fara vaccin, mai ales daca au luat cindva contact cu virusul, cei mai in virsta vor face un vaccin pentru tupinile de virus ce sunt momentan in circulatie.
latka, din moment ce "Nici ei nu stiu", "nu se stie exact de ce si cit" si "nu s-a ajuns la o concluzie" este foarta clara treaba pentru oricine mai are cate o urma de impartialitate. Stiinta a atins totusi un nivel fantastic de altceva, nu de cercetare. Daca cele mai mari publciatii din lume scriu articole FALSE, iar apoi cand sunt prinsi cu matza-n-sac se scuza si retrag articolele, cu ce mai ajuta asta ? In urma publicatiilor lor false au murit oameni si s-au dat legi opresive. Unde e raspunderea ? Pai d-asta nu mai e la nimeni...nici la cei ce publica informatii false, nici la cei ce conduc toata debandada asta.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)