avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiinta nu e incremenita in timp si lucreaza (in primul rind cu incertitudine) dupa niste reguli (metoda stiintifica). Orice teorie valabila o perioada, poate fi inlocuita de o alta , daca aceasta din urma poate fi validata. In mod sigur, pentru expresiile care le folositi mai sus este o explicatie, nu exista certitudine suta la suta. Orice explicatie ar fi data, ea trebuie sa poata fi verificata si de altii, pentru a fi validata. Dvs. vedeti doar partea goala a paharului, mie imi place sa privesc partea plina. Nu exista numai falsuri si impostura. De altfel, pe baza unui fals notoriu (al lui Wakefield, publicat in Lancet) s-a dezvoltat miscarea antivaccinista de moda noua si conspirationista. Aia care va incinta pe dvs. Si care va face sa cereti certitudine 100% in orice.

Asa ceva nu exista in stiinta. Poate in ignoranta.
"Rezultatele cercetărilor lor au dus la descoperirea efectului Dunning – Kruger, care spune că un individ, cu cât este mai incompetent, cu atât e mai probabil să se autoevalueze ca fiind mai competent. "
[ link extern ]
latka a scris:



CLAUDIU LASCOSCHI a scris:


Exista insa o singura problema.
In cazul noului coronavirus pot fi doua sau trei infectari si nu ar fi exclus sa se ajunga si la 10 infectari fara vaccin.
La fel de adevarata poate fi si ipoteza in care dupa 4 infectari sa apara o imunitate naturala si nu fabricata.
Nu stim.

Asa am putea vorbi de selectia naturala dar numai daca va aparea o astfel de imunitate naturala.
Mie imi vine greu sa cred ca la ceva nenatural sa se poata ajunge la o imunitate naturala.
Este posibil acest lucru dar in cateva generatii, tind eu sa cred.
Cred ca Latka ar putea sa ne lumineze cumva pe acest aspect desi nu stiu daca stiinta in acest moment a atins un astfel de nivel de cercetare.


Prea mult nu va pot lumina, insa puteti judeca si singuri:
1. Vaccinurile Pfizer si Moderna bazate pe tehnologia mRNA se folosesc de mecanismul imunitar natural, transmitind o informatie celulelor corpului respectiv, de a produce proteina S, aia specifica Sars-cov-2. Pentru ca apoi sistemul imunitar sa se antreneze pe acel dusman inofensiv, nou aparut, Care e de fapt doar scufita virusului. E ca si cum i-ai arata unei pisici un ghemotoc de hirtie, in ideea de a prinde soareci.
2. Vaccinul Astra Zeneca a ajuns la 90% eficienta dintr-o eroare. La toate testele facute pe mii de oameni se gasise doar o eficienta de 70%, dar la un lot de test s-a livrat din greseala doza la jumatate. Au continuat asa si au validat urmatoarea schema. Prima doza sa fie la jumate, iar urmatoarea de peste o luna sa fie intreaga.
Sistemul imunitar natural raspunde mai bine cind la inceput primeste doza la jumatate. De ce ? Nici ei nu stiu, inca.
3. Anticorpii in urma infectarii cu Sars-cov-2 nu exista mai mult de citeva luni, nu se stie exact de ce si cit. De aceea au aparut reinfectari, daca nu ma insel si pentru a patra oara. Nu numai anticorpii conteaza, ci si alte mecanisme, dar nu s-a ajuns la o concluzie batuta-n cuie.

Prin urmare putem considera ca nu avem raspunsuri certe, dar avem raspunsuri. Stiinta a atins totusi un nivel de cercetare fantastic, pandemia a dat un imbold ca rezultatul cercetarilor sa poata fi materializat in niste produse. Eu spun ca nu merita sa asculti tot felul de "specialisti" care vorbesc din amintiri si au o virsta care nu le mai permite sa tina pasul cu ultimele descoperiri.

Indiferent daca te infectezi natural sau indus, tot sistemul tau imunitar natural va fi cel care va reactiona si care va tine minte cum arata dusmanul. Eu speculez ca acest coronavirus va evolua in timp precum gripa. Vom avea vaccinuri sezoniere. cei mai tineri au sanse sa treaca prin Covid-19 fara vaccin, mai ales daca au luat cindva contact cu virusul, cei mai in virsta vor face un vaccin pentru tupinile de virus ce sunt momentan in circulatie.


Da, ati explicat pe înțelesul tuturor.

In privinta specialiștilor sa stiti ca in medicina sunt profesori foarte bătrâni care nu sunt depasiti profesional. Exista insa distincții si distincții.
Dr. Ciomu era, de pilda, considerat un profesor de mare excepție si un medic consacrat.
Ce s-a întâmplat insa in acea operație este extrem de greu de înțeles.
Așadar, in medicina sunt situatii si situatii si stiti bine cat de controversată este medicina pe anumite aspecte chiar făcând abstracție de Sars-cov-2.
Insasi medicina este o știință.

Nu cred ca exista un vaccin cu.siguranta de 100% in afara de cel.cu rujeola si bolile tropicale.
La vaccinul gripal.mai exista probleme si tot la.fel cred ca va fi si in privința Covid-19.
Insa, dupa parerea mea, sansele de reusita sunt foarte mari în caz de vaccinare si daca se ajunge la imunitate este necesara o vaccinare a cat mai multe persoane.
Insa, populatia trebuie educată.

O aiureala aruncata in mass-media deja a determinat oameni care poate ca vroiau sa se vaccineze sa nu mai vrea ceea ce este foarte nociv pentru societate.

Specialistii epidemiologi, infectionisti, virusologi si chiar cei pneumologi, trebuie sa vina in mass-media și sa faca educarea populatiei.
Trebuie sa aiba loc un veritabil razboi al argumentelor pentru ca doar asa oamenii vor putea înțelege sau, ma rog, o cat mai mare parte din ei.


Eu consider ca se merita riscul vaccinării pentru ca este mult prea redus si pentru ca altfel nu voi putea circula liber, fara masca si fara stres.

Eu personal am grija atat de mine dar in egala masura și de cei din jurul meu iar când spun acest lucru ma refer la toți oamenii cu care ma întâlnesc personal sau cu cei care ma intersectez in mod întâmplător in spatii inchise pentru ca orice om care se infecteaza va transmite si la altii fara sa vrea.
Eu ma simt obligat sa evit infectarea si pentru a-i proteja pe altii si fac acest lucru mai inainte cu multe zile de a se fi decretat in România starea de urgenta.

Cred ca si acest aspect ar trebui analizat cu mare atenție și pus în balanta populatiei mondiale.
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Astazi am avut masca umeda.
Credeam ca mi se pare dar era chiar asa.

Diferenta de temperatura duce la umezirea mastii si nu mai conferă protectie daca este umedă.
Nu consider deloc folositoare purtarea mastii umede mai ales ca multi vor întra cu aceleași masti in spatii inchise.
Consider ca, ne aflam în prezenta unui risc major de infectare in aceste conditii.

Eu am 2 masti la mine dar va trebui sa am cel puțin 5 ca sa nu risc sa ma contaminez cu mastile umede.
Masca trebuie schimbata de îndată ce s-a umezit.

Ce ziceti?

Este sau nu științific a se proceda asa sub aspect medico-sanitar?
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
latka normal ca nu exista doar falsuri si impostura, dar in ultimul timp se exagereaza cu asta. Si masuri nu se iau impotriva falsitatilor grosolane.
Iar cand esti guvern si interzici ceva care putea salva vieti ca sa faci $$$ se numeste crima impotriva umanitatii.
Mare parte din guverne s-au organizat in grupuri de crima organizata. Asta e concluzia juridica din toata treaba asta.

"Dvs. vedeti doar partea goala a paharului, mie imi place sa privesc partea plina."
Pai e bine atata timp cat exista un echilibru la final.
Pana se sparge paharul...

Stiinta nu mai este ce a fost dragilor. S-a "corporatizat". Recomandarea stiintifica este sa analizati pe cont propriu si/sau din surse total independente daca vreti sa mai ajungeti la vreo concluzie valida si reala.

D-le CLAUDIU LASCOSCHI,
un razboi al argumentelor va fi intotdeauna pierdut din start atata timp cat e dus impotriva sistemul politic si impotriva celor din vagon cu ei.
Au demonstrat deja multi asta, inclusiv Didier Raoult care a facut mat prezentatorul care tot incarca sa schimbe subiectul si sa o dea in alte povesti si tactici de gherila.
Tocmai din aceasta cauza nu veti vedea vreodata in direct o dezbatere publica la care sa fie acceptati orice experti certificati din domeniul in care ar avea loc discutia.

"Eu consider ca se merita riscul vaccinarii pentru ca este mult prea redus si pentru ca altfel nu voi putea circula liber, fara masca si fara stres."

Nu sunt deloc de acord.
Circul bine-merci fara botinita si fara nici un fel de stres si la fel o fac multi.
Cum spuneam, va donez si dozele mele si pe ale altora care sint cat de cat constienti de ce se intampla.
Sa vaccinezi in masa o populatie sanatoasa este o greseala catastrofala care va aduce consecinte grave, cum s-a mai intamplat deja dea lungul istoriei. Si nu vorbesc de conspiratii.
Sa va reamintesc de scandalul "Gill Bates" si cei 400000 de copii ramasi cu sechele permanente ?
Sau de cate miliarde au platit deja daune pentru compensarea efectelor cauzate in SUA ?
Sau de alte zeci de astfel de situatii ?

Riscul NU se merita. Se merita doar daca ai ciuma neagra sau gripa asa-zisa "spaniola".
Ce se vrea acum este in cel mai lejer caz un experiment pe oameni, cum se facea pe vremea lui Hiter.

Grija se face la mod personal, cum spuneti si dvs ca faceti. Nu imi trebuie sa aiba "statul", nici corporatiile, nici "Gill Bates" grija de sanatatea mea. Ma descurc excelent, multumesc !

Cand au facut la noi botnita obligatorie in aer liber ?
Pai a coincis cu o perioada de ploi pe cam toata suprafata Romaniei...ca tot spuneati de umezeala.
Pe ploaie torentiala cate botnite pe minut trebuie sa schimbam ?
Sau poate sunteti toti super-bo$$i si circulati doar cu limuzina personala.
Da, am prins și eu ploaie pe strada...
Toata lumea purta masti si apoi intrau cu ele ude in spatii inchise, in autobuze, in metrouri...
Nu este deloc in regula asa ceva.
Creste riscul.de infectare dar oamenii nu stiu.
Eu am auzit când a zis prof. Streinu Cercel prin luna martie sau aprilie ca masca umeda trebuie imediat schimbata.
El a spus dar cati stiu?
De unde sa stie omul.de rand?

Varianta cu 5 masti e dificila pentru oricine mai ales ca mastile umezite ar trebui aruncate.
Sa porți masca ca sa nu iei amenda dar sa te infectezi imi pare in neregula și dincolo de lege.
Nu știu cum se poate rezolva acest lucru pentru ca schimbarea mastii imediat nu duce la nimic daca noua masca se va umezi si ea in cateva minute.

Orice medic ar confirma acest lucru, nu numai epidemiologii, infectionistii si virusologii.

Ce ziceti de acest lucru, ajuta cu ceva?

,,Cercetătorii au descoperit două variante de coronavirus înrudite cu SARS-CoV-2 la lilieci-potcoavă depozitați în laboratoare din Cambodgia și Japonia, scrie revista Nature. Virusurile sunt primele „rude” cunoscute ale SARS-CoV-2, care au fost descoperite în afara Chinei. Dovezile de până acum arată că SARS-CoV-2 își are originea în specia de lilieci-potcoavă, dar nu s-a stabilit încă dacă virusul a ajuns la om direct de la liliac sau prin intermediul unei gazde intermediare. "

[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 26 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)