avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata o problema cu mastile de protectie care nu sunt noi.
Si, din păcate, in România sărăcia fiind in floare, mai toti poarta masti uzate.
Pe strada nu este ceva grav dar in spatiile închise chiar exista o problemă.

,, Un studiu recent, publicat în Physics of Fluids arată că a nu purta o mască este „mai puțin dăunător” decât a purta o mască care a fost deja folosită! Cercetătorii au examinat gradul de protecție oferit de măștile chirurgicale cu trei straturi împotriva inhalării particulelor infectate cu coronavirus. Au descoperit că aerul, care conține aerosoli minusculi, nu avansează spre gură și nas prin puncte specifice, ci prin întreaga suprafață a măștii. Un model computerizat a arătat că măștile chirurgicale noi pot filtra 65% dintre particule, iar atunci cele deja folosite, doar 25%."

[ link extern ] /

Nu se face vorbire si despre ipoteza unei masti uzate și umede dar bănuiesc ca stiti deja ca este si mai dăunător asa.

Aveti aici si despre masca N95.
Stiti ca eu susțin de mult timp cu tărie ca orice guvern responsabil ar trebui sa dea la populație masti N95.
Si autoritățile locale ar putea face acest lucru daca isi iubesc locuitorii si ar vrea cu adevărat sa ii apere de infectarea cu noul coronavirus.

,,N95, cea mai eficientă, a oprit 100% din picături, dar masca obișnuită din țesătură, de exemplu, a permis să treacă aproximativ 3,6% dintre picături. Acest procent este suficient pentru a infecta un individ care nu respectă distanțarea, mai ales dacă o persoană pozitivă strănută sau tușește în mod repetat. „O mască ajută cu adevărat, dar dacă oamenii sunt foarte apropiați unul de altul, există șansa de a răspândi sau de a contracta virusul. Purtarea măștii nu ajută. Trebuie respectate ambele: măștile și distanțarea”, a declarat unul dintre autori, Krishna Kota, profesor la universitatea de stat din New Mexico."

[ link extern ] /

Iata si previziuni sumbre pentru Marea Britanie, unde se estimează 700 000.de cazuri pe saptamana :

[ link extern ] /

Si guvernul de acolo ar putea ajuta populatia cu masti N95 dar nici ei nu dau semne pentru asa ceva.
Britanicii insa au bani suficienti, nu ca pensionarii romani si ar putea fi suficient sa ii educe in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
:))))
Tocmai ati aratat ca cea mai proasta masca, cea de tesatura, tot are o eficienta de peste 96%.
La picaturi.
Nimeni nu testeaza mastile la virus, nu ai cum.

Nu ati spus nici o noutate. Se stie de la inceputul pandemiei acest lucru. Purtatul simultan al mastii, limitarea contactului in timp si spatiu sunt solutia ideala.
N95 are eficienta de 100%.
Cu masca normala te infectezi.
Este exact diferenta intre infectare si neinfectare care...pare sa conteze foarte mult...daca ne uitam în jur...

Eu am început sa folosesc masti N95 in spatii inchise de cand din 500 de persoane intalnite unul era infectat foarte probabil.

Cei cu masti normale s-au infectat desi au purtat masti nonstop la serviciu.

Acestea am vrut sa arat și am mai aratat si în trecut.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
Ce nu doriți sa înțelegeți e ca masca dvs. nu are eficiență garantată 100% decât împotriva picăturilor.
Nu va garantează protecție împotriva infecției cu SARS-Cov-2.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dragilor, N95 nu are 100% eficienta. N100 are aproape de 100%.
N95 este minium necesar de protectie importiva virusilor. Ca de asta vorbim, nu de altceva.
Restul de carpe sunt echivalentul hartiei igienice.
Chestia cu picaturile e alta parte din poveste.

Asa trebuie sa arate una conforma:

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)