avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,, O fabrică de medicamente din Taiwan, al doilea cel mai mare producător de hidroxiclorochină din lume, a explodat duminică după-amiază din motive necunoscute "

[ link extern ]

Va dat seama, la o populație de 23 de milioane de locuitori era a doua fabrică din lume.
Erau pregatiti foarte bine pe lupta anti- Covid-19.

Insa, sa stiti ca eu in continuare sunt de parere ca se va descurca Taiwanul.

Aveti un oarecare avantaj in acest moment ca sa va exprimați parerea pentru ca Taiwanul având probleme, situatia este mai complicata in acest moment pentru ei.

Pana in urma cu câteva zile se parea ca Taiwanul a terminat cu pandemia.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
E foarte greu de comparat ce se intimpla in Asia, cu situatia din Europa, sau cea din Romania.
Nici intre ele nu se pot compara, tarile asiatice.
In Japonia, de exemplu, se recomanda acum purtarea mastii in casa.
[ link extern ]
Chiar nu stiu ce se va intimpla in Taiwan, probabil vor tine pandemia sub control.
E un virus ciudat, asta trebuie sa intelegeti, nimeni nu a reusit sa-l "descifreze" in intregime.
D-le Claudiu, afirmatia urmatoare nu este neaaparat corecta:
"Pe dubla bariera adica daca poarta ambii oameni masca N95 este protecție de 100%"

Afrimatia este valabila doar daca e vorba de o masca fara valva de evacuare.
Daca are valva de evacuare, masca nu mai opreste nimic pe parte de expirare.

Daca este masca fara valva, intr-adevar 95% din 5% se poate spune ca este destul de aproape de o transmitere de 0%.

Cu Taiwanul ar trebui sa va fie foarte clar cine a "scapat" de fabrica aia. Aia aprovisiona toata Planeta cu hidroxiclorochina. Orice concurenta a vaccinului trebuie eliminata.
Este evident, primul cel mai mare producător de hidroxiclorochina din lume se simțea amenințat de cel de-al doilea producător și i-a dat foc. Urmează al treilea cel mai mare producător...
Stiu ca este un virus ciudat si am înțeles acest lucru cand am aflat ca in Wuhan exista un laborator de cercetare a unor coronavirusi.
Tocmai faptul ca este un virus ciudat trebuia sa ii facă sa gândească pe cei care aveau abilitățile legale ca sa ia masuri urgente.

Eu chiar nu pot sa îmi dau seama cum au fost toti păcăliți atat de ușor.
Am vazut ieri la Cronica Cârcotașilor o mare parodie cu prof. Streinu Cercel.
El.zicea prin ianuarie sau februarie 2020 ca nu are cum ca acest virus sa se intinda pe toată planeta si ca provincia Wuhei nuneste decat un punctulet pe harta planetei.
Râdeau si căpitanul Jean-Luc Picard, clingonienii si toti de pe nava Enterprise.
Cârcotașii i-au spus ca a ras toata galaxia de el.
M-au amuzat desi la vremea aceea am.fost foarte nervos ca nu înțelegeam ce face.

Nici astazi nu am inteles.
Unii îl.suspecteaza ca ar fi primit bani de la cineva ca sa nu creeze panica.Nu ar fi exclus asa ceva pentru ca toată lumea evita panica doar ca de fapt nu panica era cea necesara ci pregătirea populatiei inca din timp.Adica sa se fi spus încă din ianuarie si februarie 2020 ca cei care vor sa vina in România sa o faca acum si nu mai târziu pentru ca ar exista posibilitatea de a nu se mai putea intra in tara.
Daca veneau o gramada la acea vreme nu ar fi fost o problema iar cei care nunar fi venitbar fi fost anunțați anterior.
Ar fi fost o masura simpla și eficienta.

La acea vreme toata lumea ținea secret si raspandeau la stiri ca totul este în regula.

Nu cred ca ar fi luat bani prof. Streinu Cercel dar a comis erori colosale.
Si prof. RAFILA la fel.
Si un fost medic care a condus Colegiul Medicilor la.sfarsitul lui februarie facea niste afirmații total surprinzătoare pentru mine, afirmând ca nu exista probleme si.totul.este in regula, fiind vorba de un soi de gripa.

Cei trei medici habar nu aveau despre ce este vorba dar au avut o contribuție decisiva la inducerea in eroare a populatiei.
Ma întreb insa daca ei erau singurii abilitati ca sa ne apere de o pandemie.
Raed Arafat nu era deloc in carti la acea vreme, daca rețin eu bine.
Insa, desi nu era in carti nu a observat nimic?
Daca lua atitudine de atunci am fi putut fi precum Taiwanul.
Acum nu mai avem.cum sa fim precum Taiwanul in lupta cu Covid-19 oricine s-ar ocupa de cazul Covid.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)