avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1312 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fireste ca ar fi mult mai bine sa existe imunitate de 2 ani , doar ca trebuie sa ai si probe ca e asa , nu doar sa banuiesti . Cei de la Pfizer par mai seriosi , nu s-au avantat in afirmatii neverificate . Imunitatea de cateva luni nu-i batuta in cuie , cei vaccinati in testare - din ce stiu - sunt urmariti o perioada mai indelungata , si timpul va spune cat dureaza . Dar , daca statele vor incepe sa schimbe dozele , perioadele de rapel , e posibil sa se duca pe apa sambetei toata treaba , iar costurile - materiale , umane si de toate felurile - vor fi incomensurabile .
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator
Am inteles ca medicii romani nu vor face aceasta schimbare.
Si Valeriu Gheorghiţă a inteles ca nu este bine.
Ar fi fost un mare haos si o mare imprevizune.

Insa, vom avea doar 10 milioane de doze.
Inseamna ca se vor vaccina doar 5 milioane de oameni în România.

Nu prea facem mare lucru asa.
Sper sa se descurce si sa mai facă rost de mai multe vaccinuri in viitorul apropiat.

Iata si ceva care m-a dezamăgit:

, Profesorul Virgil Păunescu a creat încă din februarie un vaccin împotriva Covid, dar nu a primit finanțare. Germania testează acum un vaccin identic

Germania testează un vaccin pe bază de limfocite T, ca cel descoperit de Virgil PăunescuDacă ar fi primit 5 milioane de euro, Păunescu spune că vaccinul lui era azi pe piaţăVirgil Păunescu: Vaccinurile de generaţia I nu pun capăt pandemiei"

[ link extern ] /

Am fi putut avea si noi propriul vaccin si sa fi terminat cu pandemia de cateva luni.
România insa nu investește deloc in cercetare indiferent de partidul care guvernează.
Trist.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu as fi cel putin rezervat cu spusele d-lui Virgil Popescu, de care nu am auzit absolut nimic, pina la aceasta pandemie.

Vaccinurile care se folosesc acum in UE nu au fost finantate de state, sunt produsul intelegerii unor companii private.

Chiar sunt curios cum s-a estimat si confirmat acea imunitate de 17 ani, dobindita prin administrarea vaccinului Oncogen. Unde si prin ce mijloace s-a masurat acest lucru ?

Din cite stiu, imunitatea naturala, care o au persoanele ce trec prin Covid-19 nu dureaza decit un numar de luni. Se admite acum ca cel putin 3, din moment ce exista acel protocol prin care nu mai pot fi carantinate persoanele ce au facut boala, timp de 90 de zile.
Nici de doamna dr. care a inventat polidinul nu auzise nimeni pana nu a inventat Polidinul.
Nu este un criteriu.
Probabil ca nu vom afla niciodata daca ar fi reușit sau nu dr. Virgil Păunescu.
Este insa cert ca ideea lui era una foarte bună și ca a fost primul care a vrut asa ceva.

In ceea ce priveste gafele grosiere avem ca exemplu OMS si prof. Streinu Cercel..
OMS si prof. Streinu Cercel erau consacrați.
Cu ce a ajutat?

Mai avem sisteme de sănătate foarte puternice consacrate, cum ar fi SUA si Marea Britanie, sisteme medico-sanitare care au fost îngenuncheat de noul coronavirus.

Este gresit daca pui problema cu cei consacrați si cei neconsacrati si este dovedit pe deplin acest lucru.

Imunitatea tine puțin este adevarat dar este înșelător virusul si de aceea exista probleme.
Se pare ca anticorpii uita de istoria cu infecția cu Sars-Cov-2 si de aceea organismul uman este din nou păcălit de virus.Practic, virusul nu mai este detectat de radarul organismului uman.
Acesta pare sa fie motivul pentru care imunitatea nu durează decat cel mult 90 de zile, ca regula.
Stiti insa ca au existat cazuri cu reinfectari si la mai puțin de 90 de zile.

Poate ca soluția dr. Virgil Păunescu constituia soluția de ieșire din criza pandemica.
Rămâne de vazut ce vor face germanii pentru ca romanii nu vor face nimic.
Si din comunicatul guvernului reiese criza de doze de vaccin:
,,Momentan, cererea pentru vaccinurile împotriva COVID-19 depășește capacitatea de producție. Astfel, în acest moment, opțiunea pentru una din cele două variante se face pe criterii medicale, în funcție de istoricul medical și de disponibilitatea celor două tipuri de vaccin, în centrele de vaccinare. "

[ link extern ] /

Australia, Noua Zeelandă, Japonia şi Taiwan au amânat startul campaniei de vaccinare până la sfârşitul lunii februarie 2021.

Motivul ar fi acela ca au puține cazuri cu infectari cu virusul Sars-CoV-2.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)