avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1324 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le Claudiu, sistemul medical din SUA a fost îngenuncheat de sistemul politic de pe vremea lui Obama cu mult inainte sa fie acum de coronavirus.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Probabil ca nu vom afla niciodata daca ar fi reușit sau nu dr. Virgil Păunescu.
Este insa cert ca ideea lui era una foarte bună și ca a fost primul care a vrut asa ceva.

De unde stiti dvs. ca ideea este foarte buna ? Cum a fost ea validata ? De unde reiese ca asigura 17 ani de imunitate ?
Polidinul a fost pe piata si a reaparut sub o noua denumire, Orostim.
[ link extern ]

Este gresit daca pui problema cu cei consacrați si cei neconsacrati si este dovedit pe deplin acest lucru.

Nu e vorba de consacrati sau neconsacrati, ci de ceva cit de mic , palpabil, in afara de vorbe.

Imunitatea tine puțin este adevarat dar este înșelător virusul si de aceea exista probleme.
Se pare ca anticorpii uita de istoria cu infecția cu Sars-Cov-2 si de aceea organismul uman este din nou păcălit de virus.Practic, virusul nu mai este detectat de radarul organismului uman.
Acesta pare sa fie motivul pentru care imunitatea nu durează decat cel mult 90 de zile, ca regula.
Stiti insa ca au existat cazuri cu reinfectari si la mai puțin de 90 de zile.

Anticorpii, niste proteine de fapt, sunt in organism pentru 90 de zile in medie si nu au functie de memorie. Sistemul imunitar are alte mecanisme de a memora "dusmanul" si de a produce imediat anticorpi.
[ link extern ]

90 de zile e o medie, poate fi mai mult sau mai putin. Vaccinul il facem nu pentru a ne imuniza pe viata, ci pentru a ne imuniza cit mai multi. Virusul nu se mai poate inmulti astfel.

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Imunizarea prin vaccinare poate dura pana la 10 ani in unele situații.
Moderna zice ca ar dura 2 ani imunizarea cu vaccinul lor.
Nu stiu de unde a scos dr. Virgil Păunescu durata de 17 ani dar poate ca stie el ce stie desi este la nivel teoretic.

Nu știu cum ne vom.descurca cu vaccinare la.fiecare 4 luni.
Nici nu am auzit de un caz similar in istoria medicinii.
Este un virus care va crea probleme in continuare daca nu ajungem la.macar 2 ani de imunizare.
Asa pare sa fie dar nu am auzit pe nimeni sa isi exprime un punct de vedere in acest sens.

Ar trebui sa avem și noi propriul vaccin si sa fim ceva mai pregatiti mai ales în contextul actual mondial.

Situatia internațională este una tensionata.
China este nemulțumita ca SUA va vizita Taiwanul.

,,SUA vor plăti un preţ greu pentru acţiunea lor greşită. China cere imediat SUA să pună capăt acestei provocări nebuneşti, să înceteze să creeze noi dificultăţi în relaţiile sino-americane şi în cooperarea celor două ţări în cadrul Naţiunilor Unite”, se arată într-un comunicat al misiunii chineze pe lângă ONU, conform AFP."

[ link extern ]

In urma cu câteva zile:

,,Președintele chinez Xi Jinping le-a cerut forțelor armate să fie "permanent gata de luptă" și a afirmat că Armata Republicii Populare Chineze (AEP) trebuie să folosească fricțiunile de la graniță pentru a cizela capacitățile trupelor, relatează South China Morning Post ."

[ link extern ]

Coreea de Nord o da si ea cu pregătirea militara.

[ link extern ]

România a avut ceva probleme la alimentarea cu energie electrică, ceva fara precedent în ultimii 30 de ani.

,,Transelectrica a spus că s-a produs un incident la nivelul rețelei electrice de transport europene interconectate, care a condus la declanșarea mai multor echipamente din rețelele electrice de transport atât din România, cât și din alte țări.

Întreruperile de curent au afectat industria, dar și populația.

Lucrările pentru sincronizarea sistemelor au durat aproape o oră, iar realimentarea populației aproape două ore."

[ link extern ]
Imunizarea prin vaccinare e un concept mai complex, dvs. cred ca va referiti doar la existenta anticorpilor.
Despre care vaccin stiti ca ofera 10 ani de "imunizare". Discutia este despre Sars-cov-2, stiti de vreun vaccin care ofera asa ceva ?

In timp se va ajunge la o imunizare de 2 ani sau chiar mai mult daca Moderna nu a reușit.Am vazut ca astazi ziceau de cativa ani, mai mult de 2 ani.
Dupa rapel vaccinul Moderna da imunizare.

Oricum, avem nevoie de un vaccin care sa dea imunizare 2 ani ca sa terminam cu Sars-Cov-2.
Este prea mare efortul cu vaccinarea la câteva luni și fara o corelare foarte exactă virusul va scapa si va lovi din nou.

La un interval de 2 ani are timp și România sa vaccineze multi oameni.
La câteva luni nu stiu cum se vor descurca cu vaccinarea.

Rămâne de vazut și ce noi mutații va dezvolta Sars-Cov-2 in continuare, dupa începerea vaccinării la un mod mai.serios decat pana acum.
Tulpina din UK nu creaza probleme pana acum si o avem și noi in tara.

Nu a zis nimeni nimic de tulpina din Africa de Sud.
Sper ca vaccinul sa aiba efect si in privința acesteia.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)