avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare pe ce va bazati , d-le avocat , cand spuneti ca se va ajunge in timp la o imunitate de 2 ani sau mai mult ? Ar fi bine sa fie asa , cum ar fi bine sa fie bine , ca sa nu fie rau ( vorba unui clasic in viata ) . Nu doar vaccinul Moderna da imunizare , ci si cel de la Pfizer , garantia pe care o dau cele doua este de cateva luni , pentru ca atata stiu cu certitudine , atat a trecut de cand au vaccinat primii oameni - pe cei cuprinsi in testare . Nu poti da cifre mai mari cata vreme n-ai dovezi , e hazardat . Cat despre vaccinul dr. Paunescu , daca ar fi avut o idee promitatoare , nu cred ca nu ar fi gasit colaborari cu mari companii producatoare de medicamente , asa cum sunt cele care au fabricat vaccinurile . Dar ma indoiesc , un mic laborator de cercetate , cu dotarile pe care le-ar putea avea , sa ajunga mai departe decat acei giganti , care asta fac , an de an prind in bugetele lor sume uriase pentru noi medicamente , noi vaccinuri . Si fac asta nu din drag de umanitate , ci pentru profit . Si asa e normal , se concureaza acerb intre ele .De aceea ideea asta ca ar trebui ca si Romania sa investesca in cercetare mi se pare apartinand altor vremuri , care vad ca nu ne mai ies din gandire . Nu e treaba statelor sa faca asta , e treaba celor interesati , sau a universitatilor ( care fac cercetare pentru prestigiu , dar si pentru bani ) . Si asta este unul dintre motivele ( mai sunt si altele ) pentru care un an de studiu la o universitate de renume costa cat o jumatate de garsoniera la noi . Chiar presupunand - prin absurdul absurdului - ca o companie din Romania ar fi in situatia de a pune pe piata , azi , un vaccin eficient contra covid-19 , credeti ca ar livra cu prioritate in tara ? Nici vorba , nu asa merge treaba , ar livra unde ar gasi clientul cel mai generos , singurul profit al statului ar fi impozitul pe care l-ar incasa ( mare, probabil ) . E o lume globalizata , iar motorul ei e banul .
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator
Exista si in Romania "mici descoperiri" in lupta impotriva Covid-19 :
[ link extern ]
Am vazut ceva mai devreme pe net aceasta descoperire.
I-au ajutat necropsiile.
Eu de prin aprilie sau mai tot intrebam de necropsii...

,,Producătorii vaccinului BioNTech şi Pfizer au dezvăluit că modul de administrare a vaccinului anti-COVID-19 este asemănător cu cel al vaccinului gripal, sub forma unei injecții intramusculare.

Astfel, a doua doză de vaccin trebuie administrată la o diferență de cel mult patru săptămâni față de prima, pentru a obține o protecție de 95%, așa cum au arătat studiile."

[ link extern ]

Asadar, este lamurita pe deplin situatia cu a doua doza de vaccinare.

Belgia vroia sa aplice o alta strategie de vaccinare dar cred ca va renunta in aceste conditii.

Referitor la dr. Paunescu nu stiu daca ar fi existat interes sa fie ajutat.
Se pare ca sunt interese prea mari in joc si nu cred ca Romania ar fi avut loc la masa bogatilor, mai ales in conditiile in care nici nu era interesata de asa ceva.

Perioada de 2 ani pe care o estimeaza cei de la Moderna este posibil sa fie corecta.
Noi nu stim anumite lucruri si nu avem cum sa ne dam seama in acest moment.
In viitor ne vom edifica.
Oricum, daca ar tine 2 ani imunizarea nu s-ar mai face un alt vaccin mai repede si acest lucru il vom afla cu siguranta.

Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
China nu a scăpat de problemele cu noul coronavirus.

,,Epidemia reapare atunci când o echipă OMS este așteptată în China să investigheze originea virusului."

[ link extern ] /

,,China raportează cele mai multe cazuri de COVID din ultimele cinci luni. O provincie a intrat în „stare de război”

,,Autoritățile din Shijiazhuang, capitala Hebei, au lansat testarea în masă și au interzis adunările pentru a reduce răspândirea coronavirusului."

[ link extern ] /

China a început de ceva timp vaccinarea dar se pare ca sunt atât de mulți încât este greu de controlat situatia.

Cei asimptomatici i-au zapacit pentru ca aceștia nu au putut fi detectați.

O femeie venită din Marea Britanie și care trebuia să fie în carantină, găsită într-o stațiune montană. Era singura fără mască"

[ link extern ]

Iata de ce nu recomandam deloc izolarea la domiciliu in martie 2020.
Insa, acum nu prea mai contează...ca deja avem virus de nu putem duce...
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Și ce descoperire revoluționară ati făcut, când va întrebați de necropsii, încă din aprilie?

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)