avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Necropsiile ajutau mult.
Eu am zis ce trebuia făcut dar sunt unii care cred altceva de ceva timp și tocmai aia au puterea de decizie.

Pe strategie România a greșit tare.
A copiat ce au făcut altii fara sa înțeleagă ca ei aveau deja virusul la acel moment iar noi nu îl aveam intrat in tara la un mod incontrolabil.

Sa stiti ca strategia in caz de posibila pandemie nu este ceva ce tine doar de medicina ci de mult mai multe lucruri, medicii avand doar un rol însemnat dar nu și decisiv.
Din martie băteam eu saua sa priceapă iapa...cum.se spune in popor...
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
Nu prea ați bătut bine șaua, nu v-a auzit nici o iapa, ce strategii mărețe am fi avut acum...
Acum deja este târziu.
In luna martie 2020 România avea șansa de a controla situatia.
Tot la.fel a avut si sansa de a se califica la Campionatul European care era organizat si de România.

Sanse exista dar depinde si cum le joci.
Mie imi pare ca România a avut o prestație ca echipa de fotbal a României în calificări.
La fotbal insa nici nu aveai cu cine decat daca exista o echipă compacta pentru ca nu existau valori individuale.

Virusul batea la usa si ei vroiau alegeri.
A fost respectuos virusul pentru ca a bătut la usa la noi și nu a intrat pe fereastra ca in alte state.

Ca in povestea Capra cu trei iezi...
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2021
D-le Claudiu, aveti dreptate, dar nici nu ma asteptam la altceva cel putin la noi. S-a intamplat cam tot asta si in tari "cu pretentii" deci la noi oricum mi se parea cam clar ca asa va fi,
Sa stiti ca oamenii cu care am vorbit prin ianuarie-februarie 2020 erau foarte liniștiți si optimisti si isi puneau mare baza in autoritati.
Când întrebam care autoritati primeam răspunsul...autoritățile...
Iar eu întrebam din nou retoric, care...?
Eu mi-am dat seama ca nu stiu de capul lor cand am vazut ca medicii de renume vorbeau aiurea.
Am inteles insa ca ceea ce vad unii, altii nu pot vedea sau nu pot intelege chiar daca vad.De pilda, fostul ministru al sănătăți Costache fiind chirurg era complet depasit de situatie si habar nu avea sa faca onstrategie de apărare.Am inteles tarziu acest lucru deoarece el a afirmat intr-un interviu luat prin vara ca nu este de acord cu masuri de genul Evului Mediu.

A ajuns in Germania și tulpina din Africa de Sud și nu a zis nimeni nimic daca vaccinul acoperă si aceasta tulpina a virusului.

,,In Germania a fost confirmat marţi un prim caz de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului SARS-CoV-2, în timp ce varianta britanică a virusului îngrijorează tot mai mult guvernul de la Berlin, relatează agenţia EFE.

Persoana testată pozitiv a revenit în Germania împreună cu familia sa după un sejur în Africa de Sud. Primele teste moleculare PCR efectuate în a cincea zi după sosirea membrilor acestei familii au avut rezultat negativ. Dar unul dintre ei a prezentat apoi simptome uşoare de infectare, astfel că a fost efectuat un nou test, care a confirmat mutaţia denumită B.1.351, transmite Agerpres."

[ link extern ]

Referitor la tulpina din Africa de Sud:

,,Pe baza a aceea ce au văzut până acum, cercetători citați de CNN se îndoiesc totuși că tulpina va face vaccinurile actuale inutile. Mutația în cauză ar putea însă ajuta virusul să scape de unii dintre anticorpii produși în urma vaccinării și să scadă din eficacitatea serurilor."

[ link extern ]

,,Dacă despre ambele tulpini se știe că sunt mai contagioase, nu însă și cu o rată de mortalitate mai mare, despre tulpina din Africa de Sud există temeri că ar putea fi imună la vaccinurile aflate pe piață în acest moment, inclusiv Pfizer sau Moderna.

Oamenii de știință arată că cele două noi variante au suferit mutații la nivelul unei proteine -cheie ceea ce permite virusului să pătrundă și în alte celule."

[ link extern ]

Poate reușesc autoritățile sa împiedice sa intre in România macar aceasta tulpina din Africa de Sud. Ar fi bine sa reusesca acest lucru macar pana ne lămurim daca vaccinul va fi sau nu eficient împotriva acestei mutații a noului coronavirus.
Ar.fi culmea sa intre si aceasta tulpina cand ai noștri nici sa vaccineze in ritm rapid nu prea reușesc.
Tulpina din Marea Britanie nu pare sa producă probleme vaccinului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)