avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Testele rapide care sunt bune au importanta pentru ca se identifica rapid persoana infectata.
Chiar dacă nu identifici persoana infectata in proporție de 100% daca identifici 90 din 100 tot este bine pentru ca poți actiona in timp util.
Daca din 100 de persoane infectate rămân 100 netestate este mult mai rău.

Era o modalitate de reducere a numărului de infectari daca se acționa asa in timp util.
Insa, toate trebuie facute in momentul.necesar si nu aiurea raportat în timp.
Ar fi ajutat foarte mult la reducerea numărului de infectari.
Asa trebuia procedat prin luna iunie 2020.si ar fi existat mare utilitate.

Revenind la Israel care are probleme.cu toata vaccinarea :

,,Prof.dr. Gili Regev-Yochay: Fără vaccinarea copiilor între 12 şi 16 ani nu se poate obţine imunitatea de turmă"

, Prof. Regev-Yochay a declarat că, potrivit aprecierii sale, se va ajunge la imunitatea de turmă doar după vaccinarea a 70-90 la sută din populaţie. O estimare nu prea precisă – marja de eroare de 20 la sută nu obligă cu nimic. Rămâne deocamdată de referinţă estimarea Instituului Weizmann: 82 la sută. "

[ link extern ]

Este foarte important sa vedem care este situația la altii pentru ca toți vom ajunge in timp in aceeasi situatie.
Trebuie neapărat lamurita problema.cu vaccinarea celor sub 18 ani.

Medicamentele pe care vrea sa le aducă in tara Gigi Becali sunt eficiente sau nu?

[ link extern ]

,,Doctorii chinezi susțin că Beijingul a încercat să ascundă epidemia încă de la început și li s-a spus să nu vorbească despre noul virus care începea să facă ravagii la Wuhan."

„Știam acest că acest virus se transmite de la om la om. Dar când am participat la o ședință la spital, ni s-a spus să nu vorbim despre asta. Liderii provinciei (Hubei) le-au transmis spitalelor să nu spună adevărul”, a mai spus unul dintre medicii intervievați cu camera ascunsă.



[ link extern ]

Marea problema a fost ca secretomania a fost menținută si în statele democratice, mai ales în România care a ignorat noul.coronavirus.
Nu am inteles.de ce din luna ianuarie 2020 era.considerat un subiect tabu si toti se aratau deștepți desi nu erau.
Nimic nu este mai grav decât sa te dai deștept si nu ești, atunci cand ești factor de răspundere si sa fi paralel.cu subiectul.
Rezultatul.il vedem toti...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata ce spun experții acum:

,,Răspândirea virusului a beneficiat pe pe urma unei ”epidemii în mare parte ascunsă”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii – OMS şi Beijingul ar fi putut acţiona mai rapid la începutul epidemiei covid-19, conchid experţi independenţei însărcinaţi să evalueze răspunsul la nivel mondial, care consideră că răspândirea virusului a beneficiat pe pe urma unei ”epidemii în mare parte ascunsă”, relatează AFP. "


[ link extern ]

Se pare ca a fost o strategie ,,inteligenta " si multi ,, inteligenți " s-au conformat.
E plina lumea de inteligenți...

Secretomania a dat naștere și la dubiile ca ar exista virusul cu adevărat.
De la o neinspirata strategie virusul s-a extins și mai bine pentru ca cei care nu credeau nu aveau de ce sa respecte vreo masura de restrictie.

Eu o.consider o strategie complet nefericita.
Voi considerați bună aceasta ,,inspirata" strategie de la inceput...?

Pana la.urma au ajuns și experții de.la OMS in China.
Au primit viza pana la.urma.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Testele rapide care sunt bune au importanta pentru ca se identifica rapid persoana infectata.
Chiar dacă nu identifici persoana infectata in proporție de 100% daca identifici 90 din 100 tot este bine pentru ca poți actiona in timp util.


Rata de esec a testelor rapide, in cazul persoanelor asimptomatice e de apx. 40%. Inteleg ca era bine, in opinia dvs. sa ne bucuram de 60% rata de succes. Acest tip de teste au inceput sa fie imbunataite la factorul sensibilitate abia spre sfirsitul anului trecut. La inceput rata de succes era 20-30%.

Marea problema a fost ca secretomania a fost menținută si în statele democratice, mai ales în România care a ignorat noul.coronavirus.
Nu am inteles.de ce din luna ianuarie 2020 era.considerat un subiect tabu si toti se aratau deștepți desi nu erau.
Nimic nu este mai grav decât sa te dai deștept si nu ești, atunci cand ești factor de răspundere si sa fi paralel.cu subiectul.
Rezultatul.il vedem toti...

La apariția primului caz în România,(26 februarie) în ţările din vestul Europei existau foarte putine cazuri de COVID-19: Italia(323 cazuri), Franţa(14 cazuri), Germania(18 cazuri), Marea Britanie(13 cazuri), Spania(7 cazuri). China nu oferea deloc informatii, nu avea cine sa se dea "destept" in ianuarie in aceste conditii.

Nu stiu de unde ati tras concluzia cu subiectul tabu si celelalte. In ianuarie nu se stia decit de un altfel de gripa.
latka, repet, rezultatele testelor rapide comparativ cu PCR-ul pot fi la o precizie si de peste 99%, depinde de acel test. Daca altii au 40% inseamna ca au teste proaste. Sa isi ia din alea certificare in Germania sau Coreea.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
BX, utilizator
D-le avocat , eu tocmai v-am povestit cazul familiei mele in care , din 5 testati cu teste rapide , la 4 au fost esecuri . Pe baza faptului ca a fost negativ primul fiu s-au si intalnit si - se pare - era deja extrem de contagios . Ceilalti , testati dupa doua zile de la contact , au avut toti rezultate negative si - de fapt - luasera boala ( trei din patru ) , confirmat cu teste PCR . Ginerele meu nu a avut simptome si nu a fost testat PCR , in Spania nu se testeaza contactii si nici nu se izoleaza . Presupunem ca n-a luat boala , dar la fel de bine ar fi putut fi asimptomatic . De aici a rezultat o acuratete de 20% , fireste , un esantion mic , de 5 persoane , dar astea-s faptele . Referirea la faptul ca aparitia virusului a fost ascunsa , e adevarat , dar nu de conducerile statelor . Toti au luat de bune informatiile date de China , tardive , trunchiate si chiar false , cu largul concurs al OMS . Aceasta organizatie a fost infiintata tocmai in acest scop , de a pazi sanatatea intregii lumi , de a semnala amenintarile si a gasi solutii de aparare . Si a esuat lamentabil , premeditat sau din culpa , sper ca se va cerceta ... In acest context , eu i-as pune niste intrebari bine simtite , dar apasate , doctorului Rafila - pe care atat il admirati . Toti au luat de bune informatiile OMS ( si era firesc sa o faca ) , experienta medicilor cu virusuri similare ( SARS , MARS ) a fost ca s-au raspandit in cateva tari din Asia si apoi epidemiile s-au stins , informatii despre cat de neobisnuit de contagios e acesta nu aveau decat - eventual - chinezii , dar ei au tacut ...De secretomanie nu se fac vinovate decat China si - zic eu - OMS , si tare imi doresc sa existe consecinte pentru asta ...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)