avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu am parodiat motivarea lor.
Lasand insa gluma la.o parte, trebuia procedat in acest mod de foarte mult timp si se salvau multe vieti.
Se pare ca tulpina britanică afectează în continuare foarte mult persoanele de peste 60 de ani si i-a cam terminat pentru ca este o crestere foarte mare a contaminarilor.
Se spune ca parca ar fi in razboi la cum este situația din spitale.

,,Al treilea val al pandemiei de COVID-19 se manifestă în această perioadă în Marea Britanie, o ţară care a raportat aproape 90.000 de decese din rândul persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2, cel mai grav bilanţ din Europa."

[ link extern ]

Englezii au luat foarte târziu masuri si asta i-a costat foarte mult.
Ei au încercat o imunizare naturala vreo 2 săptămâni la începutul pandemiei si s-a dovedit un adevarat eșec.
Nu stiu daca va aduceți aminte dar am adus critici cu privire la modul cum au inteles ei sa se apere.de noul.coronavirus.

Este greu de spus cum sta România in realitate.
Conteaza foarte mult sa fie protejată cei peste 55 de ani ca sa nu avem.decese dar la acest capitol nu stiu cat de bine stam.
Suntem mai bine in acest moment decat vestul Europei dar meciul.cu COVID-19 nu s-a terminat și daca nu marcam noi marchează el si ati văzut ca se pricepe foarte bine la asa ceva.

Sa vedem ce va fi in România peste 2-3 săptămâni deoarece acela va fi un moment edificator.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iarăși isi da cu părerea aiurea OMS.
Ei au luat de bun ce a zis președintele Franței cu ,,subtirimea" tulpinii.
Iata ce afirma OMS:

,,Măştile din pânză sunt eficiente, susține OMS, chiar și în fața noilor mutații ale Covid-19. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății spun că modul de transmitere a virusului este același și nu au motive să-și schimbe recomandările privind purtarea măștilor de protecție."

[ link extern ]

Trebuia de mult timp.sa se uzeze puternic de mastile cu protectie puternică pentru reducerea substanțială a transmiterii virusului si ce putea sa zică și președinte Franței la popor...

Sa înțelegem ca OMS este mulțumit de ceea ce este astazi in lume si nu se impun schimbari...?
Mai bine tăceau...si filosofi rămâneau...

Mastile de protecție puternica ar izola virusul la purtător de aceea sunt foarte importante pentru ca inchid ermetic si nu se poate transmite virusul.
Deci, dacă cei infectati poarta masti de protecție puternica blochează transmiterea virusului in afara de protecția pentru cei sănătoși daca le-ar purta in spatiile închise.

In sprijinul celor arătate de mine mai sus este si situatia actuala cu privire la ferirea oamenilor de a anunța ca sunt infectati, ceea ce va duce la o explozie de infectari din acest motiv pentru ca nu toți se vor autoizola in secret.

,,Beatrice Mahler, despre scăderea numărul de cazuri: Oamenii nu mai vin pentru test. Poate urma o explozie de îmbolnăviri"

Relaxarea restricțiilor în București se bazează pe scăderea numărului de infectări din ultimele zile. Cifrele însă, spun medicii din prima linie, nu sunt relevante pentru că, de fapt, oamenii infectați preferă să se autoizoleze sau să se testeze singuri, fără să nu mai meargă la spital. Beatrice Mahler, managerul Institutul Marius Nasta, a declarat la Digi24 că în acest context, lipsa unor anchete epidemiologice ar putea duce la un nou val de îmbolnăviri. "

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Austria dorește si ea sa ia modelul Germaniei cu mastile de protecție puternica.

,,Germania şi Austria au impus portul măştilor medicale (chirugicale sau FFP2) în magazine şi mijloace de transport."


[ link extern ] /

,, Raed Arafat: O mască chirurgicală protejează mai mult decât o mască de stofă, iar masca FFP2 protejează mai mult decât una chirurgicală"

[ link extern ]

Este bine ca a aflat si comandantul suprem de ceea ce fac alte state mai.dezvoltate.
Sa speram ca si in România se va proceda in acelasi mod.
Doar ca statul va trebui sa ajute cetățeanul si are aceasta obligație constitutionala.

,,Posibil focar de infectare cu noua tulpină COVID-19 din Marea Britanie, la o școală din București: 9 contacți ai unuia dintre cei doi pacienți confirmați ieri cu noua tulpină au fost testați pozitiv cu SARS-CoV2 și se așteaptă confirmarea că este vorba despre noua tulpină. Pacientul confirmat ieri cu noua tulpină lucrează la o școală din București. Pentru 9 contacți ai acestuia, testați și ei pozitiv, se așteaptă analize mai amănunțite - confirmarea că este sau nu vorba despre noua tulpină."

[ link extern ]

Ar trebui ceva mai multa graba cu mastile de protecție puternica.
Ar.fi necesar ca macar ca in marile.orase sa se procedeze astfel.De.pilda, București, Cluj, Timișoara.
Si in cazul navetistilor ar fi necesar pentru ca ei plimba virusul.

Pe.timpul lui Ceaușescu exista un banc.
Vine un aghiotant la Ceaușescu si ii spune impacientat: Tovarasul s-a anunțat sfârșitul lumii in SUA.
Ceaușescu ii răspunde calm: Stai liniștit tovarasul ca noi mai avem timp.Suntem cu 50 de ani in urma SUA si mai durează.pana ajunge sfârșitul lumii si la noi în tara.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu știu din ianuarie 2020 ca virusul a fost izolat în laborator iar o sumedenie de medici nu stiu acest lucru si mai si dezinformează.
In afara de faptul ca medicii in marea lor majoritate au fost depasiti de ceva care pe domeniul de strategie era simplu și campania de comunicare a fost dezastruoasă in toate statele democratice, inclusiv în România.

Aveti mai jos informatiile oficiale:

,,Cercetătorii chinezi au izolat virusul în laborator încă din luna ianuarie 2020, la mai puțin de o lună de la depistarea primelor cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Genomul a fost izolat cu ajutorul probelor recoltate de la nouă pacienți internați în Wuhan. Ulterior, secvențierea ARN-ului viral a fost transmisă către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și pusă, astfel, la dispoziția specialiștilor din întreaga lume. Virusul a prezentat o similaritate foarte mare cu două coronavirusuri prezente la anumite specii de liliac, unul dintre aceste virusuri fiind SARSCoV, cu care se aseamănă în proporție de 79,5%. Această similitudine stă la baza denumirii SARS-CoV 2. De asemenea, noul coronavirus este asemănător în proporție de 50% și cu cel care cauzează sindromul respirator MERS (Middle East Respiratory Syndrome), identificat pentru prima dată în Orientul Mijlociu (de unde și denumirea).

Studii comparative ulterioare au contribuit la individualizarea principalelor caracteristici ale noului coronavirus. National Library of Medicine (Biblioteca Națională de Medicină) din Statele Unite a făcut publică încă din februarie 2020 schema evoluției filogenetice a virusului. Pagina dedicată studiului SARS-CoV-2 a înregistrat până în prezent rezultatele a sute de teste și secvențieri din întreaga lume. De asemenea, organizația independentă GISAID (Global Initiative on Sharing Avian Influenza Data) a inventariat deja 3,937 de genomuri prezente în spațiul european.

Până în acest moment, majoritatea țărilor afectate de pandemie a reușit să izoleze virusul în laborator, publicându-și rezultatele studiilor la nivel internațional. Una dintre țările care au reușit izolarea virusului în laborator este și România. Conform anunțului Ministerului Sănătății din data de 8 ianuarie, Institutul de Boli Infecțioase ”Profesor Dr. Matei Balș” a reușit secvențierea genomică a unei tulpini de coronavirus similară celei descoperite inițial în Marea Britanie.

În concluzie, afirmația conform căreia virusul SARS-CoV-2 nu ar fi fost izolat în laborator este imprecisă și înșelătoare. În prezent, există sute de secvențieri publicate în jurnalele de specialitate prestigioase la nivel internațional. De altfel, impactul pandemiei a condus la alocarea de fonduri suplimentare pentru cercetare, iar accesul neîngrădit la datele științifice a avut o contribuție esențială la dezvoltarea vaccinurilor împotriva Covid-19 într-un timp scurt."


[ link extern ] /

Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Observ ca unii au înțeles ce au de făcut ca sa se apere.Cam tarziu dar in România exista vorba...e bine ca nu e rău...

,,Începând cu 1 februarie 2021, pasagerilor li se va cere să poarte fie o mască chirurgicală, fie o mască FFP2 sau mască cu standardul KN95 / N95 în timpul îmbarcării, zborului și la ieșirea din aeronavă. Măștile zilnice nu vor mai fi permise."

[ link extern ]

Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)