avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cîțu: Vom încerca să producem vaccin anti-COVID la Institutul ”Cantacuzino”/ Am fost întrebați dacă putem, am zis că da. Așteptăm răspunsul Comisiei Europene/ Nu știm ce vaccin, dar aceasta este varianta pe care vrem să mergem" [ link extern ]

Asa vreau sa aud.
Bravo!

,,Specialiştii germani au confirmat şi au pus în practică ceea ce descoperise echipa doctorului Păunescu: anume că aceste celule ”T” susţin formarea de anticorpi împotriva Covid-19. "Exact acele peptide care au fost identificate pentru a juca un rol important în imunitatea pe termen lung, după infecţia naturală cu SARS-CoV-2 sînt acum aplicate în vaccinul CoVAC-1”, explică şefa echipei de cercetare, Juliane Walz. În plus, a arătat ea, un vaccin conceput exclusiv pentru activarea celulelor T nu ar trebui să suporte riscul teoretic al aşa-numitei amplificări a bolii mediate de anticorpi, prezent la vaccinurile aprobate pînă acum."

[ link extern ]

Pacat ca nu a existat incredere.
Va mărturisesc ca si eu in luna martie 2020 am avut dubii dar apoi am început sa sper.
Am fi fost foarte avansați cu vaccinarea in ziua de astazi daca am fi avut propriul vaccin.

Eu la acel moment speram si la un sprijin financiar strain pentru ca era printre primii dr. Păunescu si parea temerar.
Daca s-ar fi născut in alta tara ar fi avut mai mult noroc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Nu cred că va fi vorba de producerea vaccinului Oncogen, ci de a produce unul dintre vaccinurile aprobate deja în UE. Dacă nu ma înșel Sanofi - Franța a anunțat ca va produce vaccinul Pfizer.
latka, utilizator
Nu știu, dar este bine ca România are si ea cat de cat pretenții.
Este si nevoie de asa ceva si nu este vorba de un simplu moft.
Trebuie sa fim.foarte bine pregătiți pe razboi virusologic si bacteriologic.
Eu am fost socat cat de nepregătiți au fost toti.
Am crezut ca se tine secret strategic pentru ceva care sa ma fi surprins si pe mine.Asa credeam in ianuarie 2020.In februarie 2020 deja am început sa ma agit si sa vad ce fac cei care ar trebui sa faca ceva.
Si a fost ca in bancul cu Aliosa, lupul si ecoul...
Nu știu daca il.stiti...

Este necesar sa fim pregătiți.
De.prin martie 2019 se spunea de topirea unor ghețari pe Himalaya datorita încălzirii globale si la .posiibilitatea de a se activa niste virusi.
De atunci am.devenit atent la zona Tibet si China.
Eu sunt si un tip care am foarte mult fler si sunt atent la detalii.

Aveti aici si o ipoteză care nu are legatura cu ceea ce ziceam eu mai sus.
Ma refer la noul.coronavirus.

[ link extern ]

Insa, este clar ca încălzirea globala urmeaza a ne crea si ea mari probleme.
De fapt, omul își creaza singur probleme pentru ca el a accelerat încălzirea globala.
In fine...nu are sens sa va plictisesc cu asa ceva pentru ca stiti deja.

Este bine sa fim.pregatiti pe virusologie si strategie pandemica la nivel înalt si profesionist si nu la nivel.de amatori.
Mie mi-au părut toti amatori.
Nu ar fi exclus sa nu se fi ascultat de profesioniștii adevărați dar aceasta ar fi o alta discuție.
Nu poate fi altceva , probabil ca e vorba doar de largirea capacitatilor de productie a firmelor care deja au vaccinul , intr-adevar Sanofi a anuntat ca renunta la vaccinul la care lucra si care nu are rezultate promitatoare si , imediat dupa , ca va produce vaccin Pfizer . E posibil ca cercetatorii germani sa mearga in aceeasi directie cu cea in care a mers dr. Paunescu , eu - una - nu am avut ( si nu am ) incredere in acel asa-zis vaccin , cu administrare ca un spray nazal . Daca avea ceva absolut promitator , putea contacta mari firme farmaceutice carora sa le ceara si ofere o colaborare , asa face un laborator mic cu o idee geniala . Chiar daca se va produce ceva la Cantacuzino , nu va avea Romania nici un avantaj in plus fata de celelalte tari UE . Nu e vorba de nici o pretentie a Romaniei , ce ar indreptati-o sa ridice vreuna ? Cred ca e doar disperarea ca e nevoie de un numar mult , mult mai mare de doze , intr-un timp cat mai scurt , in asa fel ca aceasta vaccinare sa aiba rost . Ar fi fost necesar un blitzkrieg , rapid si eficace , altfel nu am facut mare lucru .
CHKa, utilizator
Romania isi poate rezerva prin contract un drept prioritar daca doar il fabrica sub patentul altora.
Mana de lucru este mult mai ieftina in Romania decat in Germania sau in SUA.

Cei de la Cantacuzino sunt tarisori asa si as cam avea pretentii de la ei.
I-a decimat PSD in perioada sa de glorie de trista amintire dar isi pot reveni rapid daca nu sunt sabotati de cei din politic.
Ei chiar si-au dat silinta si se pricep.
Eu as paria mai mult pe ei decat pe Arafat la pricepere desi chiar nu au legatura unii cu altii...
Arafat ocupa o pozitie fruntasa in stat dar chiar si asa as paria pe Cantacuzino.
La pariuri mai nimeni nu se baga cu mine candva pentru ca iesea cum ziceam eu si mi-au luat frica multi pentru ca se tem de ceea ce nu inteleg...Ma si distram ca luam pariuri de gen Arafat Vs. Cantacuzino care a cam fost distrus...
Isi poate reveni repede acest institut.Acesta ar fi esentialul.Doar sa fie lasat.

Partea trista este ca unii ar cam paria ca omenirea va ramane fara apa.
Cu aia nu m-as baga la pariuri...
Imi exprim insa speranta ca nu va fi chiar asa...dar...sper sa nu se ia in seama aceasta problema asa cum a fost luata in seama pandemia...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)