avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Expert OMS: COVID-19 s-ar fi putut răspândi în piaţa de fructe din Wuhan, dar originea ar putea fi şi în altă parte

Este posibil ca piaţa de fructe de mare Huanan din Wuhan să fi făcut posibilă răspândirea noului coronavirus, dar nu înseamnă că virusul a apărut acolo, a spus un expert rus.Piaţa fructelor de mare a fost legată de un focar timpuriu de cazuri COVID-19.Expert OMS: „Nu există dovezi că virusul a apărut acolo, dar ipotetic, există toate condiţiile pentru răspândirea lui acolo.”

[ link extern ]

Piata din Wuhan,in mod sigur a ajutat la răspândirea virusului pentru ca era un loc.foarte aglomerat și era suficient ca o singura persoana infectata sa treaca pe acolo ca sa înceapă circul...

Eu nu înțeleg un lucru.
De ce nu încearcă sa afle de cand a aparut noul coronavirus?
Sau a trecut prea mult timp si nu se mai poate afla acest lucru?
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
,,Analiză Bloomberg. Când vom scăpa de pandemie? După 7 ani, dacă rata de vaccinare se va păstra la fel. Ce spun oamenii de ştiinţă

Potrivit unei analize Bloomberg, va dura 7 ani până când 75% din populaţia lumii va fi imunizată.Până în acest moment, au fost administrate peste 119 milioane de doze de vaccin la nivel global.România a administrat până acum 821.552 doze de vaccin anti-Covid. În aceste condiţii, ţinta de 75% din populaţie imunizată ar fi atinsă peste 2,6 ani."

[ link extern ]

Eu nu înțeleg un lucru.
Ei vor sa spună ca se ajunge la imunitate când se vaccinează toata populatia globului sau 75% din populație?

Daca România ajunge la 75% populatie vaccinata ar fi facuta imunizarea?Inteleg ca nu ar conta ce este în Rusia sau in Bulgaria.

Daca imunitatea este pe zone ar fi trebuit gandita vaccinarea in mod special pe zone aglomerate adica acolo unde este riscul de infectare puternic ca sa se creeze imunitate acolo.
S-ar elimina transmiterea comunitară.
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
,,Chestionat dacă ia în calcul o creştere a numărului de cazuri de COVID după deschiderea şcolilor, şeful DSU a răspuns: „Este posibil”.

[ link extern ]

Daca intr-o scoala va fi un copil infectat se vor mai infecta si altii.din clasa.
Problema se va vedea la părinți și bunici mai ales.

Se.va putea vedea în ce scoli exista vreo persoana infectata si in ce scoli nu ar exista.
Aceasta ar fi valabil cateva zile pentru ca oamenii se pot infecta separat si in afara scolii sinsa duca apoi virusul la scoala.
Este si tulpina britanică in prezent.

Nu am inteles ce vor face cand se va depista un elev infectat in clasa de.curs.
Intra toata clasa in carantină sau ce vor face?

Deschiderea școlilor ar putea ajuta și la imunizarea populatiei in paralel cu vaccinarea.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021
Primul vaccin care ia o pauza, pina gaseste varianta optima pentru ase "lupta" si cu tulpina sud-africana:
[ link extern ]
Si mai sunt niște tulpine apărute de cateva zile care par sa creeze probleme din cate am auzit.
Este bine ca nu sunt probleme cu tulpina britanică pentru ca aceasta este la noi în prezent.
Mai castigam timp.

,,Surse: Ministerul Sănătăţii vrea amenzi de până la 20.000 de lei pentru medici, în cazul în care vaccinează anti-COVID persoane care nu sunt programate 11"

[ link extern ]

Daca este adevarat ar trebui schimbat rapid Vlad Voiculescu de la sanatate.
Nici nu prea le are cu medicina.
Macar sa înțeleagă niște chestiuni elementare dar mă tem ca el se pricepe la alte lucruri.

Sa. arunci doze de vaccin este aberație maxima.

Dr. Valeriu Gheorghiţă si premierul Catu par insa sa fie cu capul pe umeri.

Nu cred ca merge sa scoți vaccinul sa îl.ti la.temperatura camerei 5 ore si apoi sa îl.reintroduci la.-80 de.grade celsius.
Sa faca macar liste de rezerva daca vor neapărat liste și asa ar rezolva problema.
Insa, nici sa te inscrii nu poți ca nu le.merge platforma si cum.sa faci liste?
Eu nu stiu ce programatori au dar cred ca se puteau găsi unii mai buni.
Se putea apela si la.cei din penitenciare care cu siguranta sunt mai talentați ca cei care lucrează pentru stat permanent.
Si-ar da foarte tare silința sa se scadă cativa ani din pedeapsa mai ales ca se si plictisesc fara calculatoare in penitenciar.
Cred ca daca m-as ocupa.eu de o.asemenea căutare as găsi cei mai buni din Europa fiind suficient sa vad exact ce anume au făcut.
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2021

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)