avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
A ieșit puțin scandal referitor la opinia Arhiepiscopului Tomisului Teodosie referitor la vaccinare.
Am văzut ca CTP s-a supărat foarte tare.


[ link extern ]

Și eu inițial am fost nedumerit si puțin șocat dar m-am gândit ca fiecare are dreptul la opinie.
Nu am inteles dacă era o opinie religioasa sau una de ordin juridic.
Arhiepiscopul Tomisului nu are pregătire juridica dar si-a pus speranța juridica în avocati.Deci, era vorba de o opinie de ordin juridic și nu de una religioasa.

A vorbit de Constituție și nu de Biblie.

Eu asa am înțeles intr-un final mesajul lui.
Insa, avocatii nu pot câștiga mereu procesele,as conchide eu.
Nu în acest caz, după aprecierea mea juridica.

Așadar, o opinie juridica sau una religioasa nu poate forma obiectul unei anchete penale intr-un stat democratic.
Exista dreptul.la.replica și acesta este lucrul esențial care contează pe plan juridic dacă exista opinii contrare și probe pertinente,.concludente și utile.
Ultima modificare: Duminică, 17 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Revenind la.mesajul.anterior.
În România legea nu este ca în SUA unde te poți judeca rapid, motivat și inteligent în 10 zile.
La noi poate dura 10 ani un proces.

În România, nu te poți duela juridic elegant și puternic ca în SUA în anumite circumstanțe judiciare sau extrajudiciare.
Ne mai trebuie vreo 300 de ani ca sa atingem un nivel superior.

Legea nu permite elucidarea unor probleme de drept pana ele nu apar in lege.
Ma refer la litigiu strict individ/ indivizi
verso stat
Daca esti cu 10 ani înaintea legii care va veni și ști ca este greșită trebuie sa o așteptți și apoi sa mai stai 5 ani pana își dau seama unii ca au greșit.Aceeasi care au dat legea sau alții care vin după ei, depinde de la caz la caz...

Poate ca și de aceea economia merge atat de greu în România.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
"Nihil sine Deo!"
" Cine isi uita trecutul este condamnat sa-l retraiasca"
cam asa suna unele dintre citatele celebre devenite proverbe la noi in tara!
Si mai sunt multe proverbe de care am uitat:" Ce nu te omoara, te intareste "
Am uitat si de exemplul fachirului care si-a inoculat venin de scorpion de-a lungul anilor si a devenit imun la veninul scorpionilor... s.a.m.d. Cam asa e cu vaccinul, luam doza 1, doza 2, doza 3.... si daca trebuie doza 4 si castigam o anumita imunitate care va face ca virusul SARS-COV-2 sa devina o simpla raceala cu timpul ( 2-3-4 ani). Dar daca nu se vaccineaza lumea la indemnul unuia sau altuia atunci situatia degenereaza. Asa vom avea din ce in ce mai multi morti!
Toti cei care indeamna lumea sa nu se vaccineze ar trebui acuzati de zadarnicirea combaterii bolilor si cel putin amendati penal cu 20000 lei daca nu inchisi vreo 6 luni !! Ei se iau dupa proverbul : "Dupa mine, potopul!"
Dar cei care trebuie sa aplice aceste legi se lupta pentru putere si privilegii fara sa le pese de cetatenii Romaniei care sunt din ce in ce mai debusolati. Vorba proverbului:" Satulul nu crede flamandului!"
Eu personal m-am vaccinat cu a treia doza de Pfizer. Mi-am vaccinat si copilul de 13 ani. I-am fortat si pe socrii( 79 si 81 ani) sa se vaccineze. In urma cu 2 saptamani socrii au devenit pozitivi dar au trecut cu bine. Cateva zile de rinoree si o tuse usoara dar cu ingrijire din partea noastra( cumparaturi , vitamine si antivirale si manacare dusa acasa la ei unde erau in carantina) sunt OK, Multumim Lui Dumnezeu !
Vaccinati-va oameni buni ca sa revenim la viata normala!
Indemnatii si pe cunoscutii vostrii sa faca acest lucru: sa se vaccineze!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Potrivit Realitatea Plus:

În Franța au scăpat fără spitalizare 90% din vaccinatii de peste 50 de ani.
Studiul a fost făcut pe 11 milioane vaccinați și 11 milioane nevaccinați.


Si din nevaccinati cati au fost spitalizati?
Fara datele astea, restul statisticii nu are relevanta.

@hhs - limitarea dreptului la libera exprimare este ceva totalitar, nu are ce cauta intr-o societate civilizata.
Daca vrei sa convingi lumea de ceva, demonstreaza logic, matematic, stiintific. Nu prin minciuna, manipulare, constrangere. Nu vei reusi sa contrangi un om sa fie "sanatos" cum vrei tu. Daca se mergea pe principiul asta si ar fi functionat, nu mai aveam acum alcool, tigari si altele.


Si da, consider ca 90-95% din populatia globala ar trebui sa se vaccineze !

Nu o sa explic si de ce, pentru ca nu face subiectul discutiei.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
BX, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@BX
pai tocmai ce s-a demonstrat matematic ca suntem pe locul intai la numarul de morti/ 1 milion de locuitori !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ori asta tine de literatura?
Ma uit cu consternare la societatea romaneasca( care numai civilizata nu pare a fi...!!!) cum se degradeaza incetul cu incetul iar indivizilor din ea le-a disparut si ultima picatura de instinct de conservare!!!
Nu vreau sa constrang un om sa fie sanatos cum vreau eu, ci vreau ca eu sa fiu sanatos si membrii familiei mele si prietenii mei si cunoscutii mei, ori pentru asta cei care se pot imbolnavi grav de Covid 19 din cauza ca sunt nevaccinati si blocheaza spitalele a.i. cineva din anturajul meu nu se mai poate duce la spital sa se opereze de alta afectiune, trebuie obligati sa se vaccineze ori accesul lor sa fie limitat in locurile neesentiale. Iar daca nu respecta regulile sanitare de protectie atunci sa suporte rigorile legii.
Asta e parerea mea si o sustin chiar daca seamana a totalitarism.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
hhs, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)