avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECTIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECTIE

BUNĂ ZIUA Am o nelămurire. De la 01.09.2.021. Când va intra noua lege a pensiilor. Acest indice va dispera din calculul. punctului de pensie. Întrebare. Cei care au beneficiat de acel indice de corectie. Li se vor reduce punctul de pensie cu acel indice de corectie pe care la primit??? s-au va rămâne cu acel punct de pensie din înainte de 01.09.2.021. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 12 Martie 2021
Domnule Arizan vă anunț că am câștigat 3 procese până acum și la unul avem și decizia casei de pensii de recalculare, începând din 1.01.2013. așteptăm banii! Dacă vă răzgândiți și mai prindeți curaj mai faceți o cerere la casa de pensii, poate aveți noroc și vă mai răspunde o dată; pe urmă știți, deja, ce urmează!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
....................decizia casei de pensii de recalculare, începând din 1.01.2013. așteptăm banii!
Eu nu cred ca se va pune in plata incepand cu 0101/2013.
Eu cred ca plata restantelor se va face cu respectarea termenului general de prescriptie de 3 ani.
Așa e dată decizia, credeți-mă, nici mie nu îmi vine să cred, am citit-o de trei ori, dar așteptăm în aprilie mai, banii, că doar nu-și pot anula singuri decizia. Azi am mai primit o sentință la Vâlcea și, chiar dacă o apelează casa de pensii, în Curtea de Apel Pitești am mare încredere că ei au sesizat CCR-ul în speță. Doamne ajută, ce o mai fi cu noua lege vom vedea, nu avem nicio putere deocamdată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa scrie acolo.
Dar se va respecta termenul general de prescriptie.
Vor fi cateva luni in plus peste cei 3 ani din cauza ca termenul a inceput sa curga cu ceva timp din urma.
Am vazut si eu destule decizii cu punere in plata incepand cu 01/01/2011, dar s-a respectat termenul general de prescriptie la punerea lor in plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)