avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... INDICE CORECTIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

INDICE CORECTIE

BUNĂ ZIUA Am o nelămurire. De la 01.09.2.021. Când va intra noua lege a pensiilor. Acest indice va dispera din calculul. punctului de pensie. Întrebare. Cei care au beneficiat de acel indice de corectie. Li se vor reduce punctul de pensie cu acel indice de corectie pe care la primit??? s-au va rămâne cu acel punct de pensie din înainte de 01.09.2.021. VA MULTUMESC ANTICIPAT!!!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 21:23, 12 Martie 2021
Buna ziua tuturor
Nu doream sa mai intervin dar ...
La recalculare nu este obligatoriu si marire , acesta probabil este si scopul , ce facem cu cei care au prezentat diferite adeverinte si au castigat prin instante judecatoresti ? ce facem cu ceilalalti care nu au prezentat asemena documente care nu pot sau nu mai au de unde sa faca rost de ele ? legea nr. 127 prevedea acest lucru si pentru acestia cu unele procente .
Daca se umbla la VPR , cam este clar ce v a iesi !
Spune cineva aici ca este foarte greu , ca nu au de unde sa mai dea cateva procente ( macar ) la pensie , dar ce facem cu celelalte pensii , cu acele sporuri de care nu am auzit pana acum , eu am muncit 47 de ani si nu am avut asemenea sporuri , pentru acestia sunt bani ?
In final asi fi de acord sa suport , dar toti nu o parte si altii sa profite in continuare
Ne chinuim prin tribunale sa mai obtinem ceva , dar este foarte greu , daca din 100 de dosare castiga 10 , cunosc si am vorbit cu cineva alaltaieri care a avut termen si ce credeti , i s a respins actiunea si acum merge la apel unde consider ca are mici sanse .
Adica nu i s a aplicat acel Indice de corectie de cand a iesit la pensie ( mentionez ca se incadreaza in lege ) a primit drepturile din luna februarie 2020 dar nu din anul cand a iesit la pensie asa cum prevede decizia CCR 702 si mai nou a venit cu un comunicat in 21 01. 2021
De ce oare ? !
Ozi buna va doresc


Nicoleta Olteanu <nicoleta.olteanu@cnpp.ro>
To:


Tue, 16 Feb at 06:02

Buna ziua,

Valoarea indicelui de corectie este, in acest moment, de 1,41.

Cu consideratie,

Nicoleta Olteanu <nicoleta.olteanu@cnpp.ro>
To:


Se stie acest lucru.
Nu se stie pana cand si cat va fi daca se va modifica valoarea lui.
Între 1,47, cât iese din calcul și 1,41 nu-i mare diferență, oricum e mai mare decât în anii trecuți, dar până la o nouă legislație știu oamenii ce-i așteaptă! Posibil să-l schimbe după aprobarea bugetului dar, ar încălca modul de calcul din legea 263/2010.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu astept informatii oficiale.
Le-am cerut de la:
-CNPP
- Ministerul Muncii
-Guvern

Atentie!
Eu nu am nicio legatura cu indicele de corectie.
Am 22 ani fara o luna de la data deschiderii drepturilor..
Ma intereseaza pentru semenii mei.

Alte discuții în legătură

Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Indice corectie : as avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru ... Ștefan RM Ștefan RM As avea o întrebare în legătură cu indicele de corectie pentru calculul pensiilor. Într-o decizia de pensie de invaliditate din martie 2017 e 1,21, ... (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime in munca e discriminatorie alexstaneci alexstaneci As dori sa aflu cum poate fi atacata ordonanta de urgenta care da posibilitatea cumpararii de vechime in munca pentru pensie , doar persoanelor care nu au ... (vezi toată discuția)