Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea discriminării la locul de muncă
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea discriminării la locul de muncă

Legea 151/2020 din Codul muncii cu modificările cu discriminare la un loc de muncă dacă îți spune un coleg sau altcineva ești gras,te miști greu ești prost sau nebun sute in colo ești dobitoc se numește descriminare prin jignire.
Angajatorul poate lua masuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:06, 29 Iulie 2020
Nu este discriminare o astfel de fapta ...
Orice discriminare directă sau indirectă față de un salariat, discriminare prin asociere, hărțuire sau faptă de victimizare, bazată pe criteriul de rasă, cetățenie, etnie, culoare, limbă, religie, origine socială, trăsături genetice, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap, boală cronică necontagioasă, infectare cu HIV, opțiune politică, situație sau responsabilitate familială, apartenență ori activitate sindicală, apartenență la o categorie defavorizată, este interzisă.
E clar ca va puteti adresa in scris angajatorului dupa care instantei.
Constituie discriminare indirectă orice prevedere, acțiune, criteriu sau practică aparent neutră care are ca efect dezavantajarea unei persoane față de o altă persoană în baza unuia dintre criteriile prevăzute la alin. (2), în afară de cazul în care acea prevedere, acțiune, criteriu sau practică se justifică în mod obiectiv, printr-un scop legitim, și dacă mijloacele de atingere a acelui scop sunt proporționale, adecvate și necesare.
Hărțuirea constă în orice tip de comportament care are la bază unul dintre criteriile prevăzute la alin. (2) care are ca scop sau ca efect lezarea demnității unei persoane și duce la crearea unui mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iulie 2020
Justitiarul711, utilizator
Nu intra sub incidenta celor mentionate de dvs .... daca cineva afirma ca " esti prost" nu inseamna ca este o discriminare pentru trasatura genetica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista in noul cod al muncii prevazuta si discriminarea penru varsta? iosif.kramar iosif.kramar Buna ziua! va rog cine ma poate ajuta, in nodul cod al muncii este prevazuta undeva si un articol ref.discriminare ref.varsta? si unde anume? si unde as mai ... (vezi toată discuția)
Protectie legala impotriva discriminarii la locul de munca pe criterii de identitate de gen / orientare sexuala kayra-nuray kayra-nuray Bună ziua, Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi ... (vezi toată discuția)
Discriminare? iculici iculici Am doua colege de etnie roma, dar sunt foarte curate, aranjate,,, Saptamana trecuta, una dintre ele i-a atras atentia unui pacient sa nu mai scuipe in ... (vezi toată discuția)