avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Dreptul la avocat este un drept fundamental.
Ca îl.exercitati sau nu tine de.libera dvs. apreciere.
Nu puteți consulta gratis un avocat dar legea va conferă acest drept care tine tot de dreptul la apărare.

Multumesc,asta stiam si eu,intrebarea mea daca considerati ca este necesar sa apelez la serviciile unui avocat la acest moment.Multumesc
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa va apărați apelati la avocat.
Este simplu.

Daca nu sunteți recidivist habar nu aveți cum sta treaba în justitie.
Daca stiti nu va trebuie avocat.
A consulta un avocat este ceva elementar.
A plăti reprezentarea presupune costuri ceva mai ridicate.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
As mai avea o singura intrebare cum se mai poate "de incetare a procesului penal in cazul impacarii ",tinand cont ca nu exista o plangere si nici o parte vatamata?,da aveti dreptate,infractiune volunatara sau involuntara exista oricum,ca e un leu 100 sau 1000,legea nu prevede sume ci doar fapte.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunea de furt se sesizeaza din oficiu, nu este necesara plangerea. Nu confundati persoana vatamata cu partea civila.
Persoana care a suferit o vătămare fizică, materială sau morală prin fapta penală se numeşte persoană vătămată.
Persoana vătămată care exercită acţiunea civilă în cadrul procesului penal este parte în procesul penal şi se numeşte parte civilă.
Acţiunea civilă exercitată în cadrul procesului penal are ca obiect tragerea la răspundere civilă delictuală a persoanelor responsabile potrivit legii civile pentru prejudiciul produs prin comiterea faptei care face obiectul acţiunii penale.
Acţiunea civilă se exercită de persoana vătămată sau de succesorii acesteia, care se constituie parte civilă împotriva inculpatului şi, după caz, a părţii responsabile civilmente.
In concluzie, ati furat de la magazinul respectiv si ati fost depistat, chiar daca prejudiciul s-a recuperat, persoana vatamata exista. Faptul ca persoana vatamata nu se constituie parte civila in procesul penal, este altceva.
Fiind deschis dosar penal, acesta se finalizeaza cu una din solutiile pe care vi le-a indicat dl.Trandafir2 anterior.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Presupun ca aceasta optiune nu este valabila la mine"de incetare a procesului penal in cazul impacarii",
Va multumesc pentru raspuns,dupa cum am mai specificat nu e genul meu sa fac asa ceva,dar s-a intamplat nu o pot nega sub nici o forma,sper doar sa nu ajung la inchisoare pentru o fapta atat de marunta...Sincer imi pare rau dar nu am unde sa ma duc sa spun asta si nici nu pot da timpul inapoi.
Alexandrurr, utilizator

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)