avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
4.amenda penala
5.amenda administrativa(cea mai mica contraventie posibila din punct de vedere legal,cu exceptia impacari)

Amenda penala se dispune doar de catre instanta de judecata in cazul unei condamnari.
Amenda administrativa nu este prevazuta in legislatia noastra, ce ati citit dvs era inainte de 2014.

Nu va mai stresati atata ca nu se intampla nimic care sa va dea viata peste cap,si nici viata nu v-a distruso,mai ales ca nu aveti antecedente, prejudiciu e recuperat, deci v-ati alege cu o amenda ,o suspendare sau amanarea pedepsei si termen de supraveghere, asta daca ajungeti pe instanta. Si din cate stiu la casele de marcat self pay, nu se deschid portitele de iesire/bariera pana nu scanezi bonul, daca s-au deschis inseamna ca bonul era bun si nu e chiar total vina dvs.
Am inteles,eu dupa cum am mai zis,sunt terfiat de ce se poate intampla,oricum ....Am inteles raman doar cele mai sus mentionate
1.Judecata(care se poate solda cu condamnare,suspendare si sau amenda penala)
2.NUP
3.IUP
4.Impacarea (tinand cont ca este conform noului art.228,deoarece fapta mea fie ea si involuntara aici se incdreaza,art.229 este furt calificat si prsupunea cu totul altceva)
Va multumesc din suflet pentru tot timpul acordat si pentru bunele intentii,chiar sper sa o rezolv cat mai repede si in beneficiul meu...ca si o gluma nici ca ma mai apropi de casele acele self,merg frumos la casa unde stai la coada si aia e,mai bine 5 minute mai tarziu si curat decat 5min mai devreme si cu probleme 1000.
Am sa incerc si asta o sa ma duc la hypermarket sa vorbesc cu managerul de acolo sa caut un mod de mediere sa platesc eu mediatorul(clar) si valorea prejudiciul de 2-3-n ori ca sa inchei circul,nu stiu sigur totusi daca managerul sau director sau ce este acolo,este abilitat sa pot face o impacare/mediere,daca este vorba de cineva de la sediul lor central va da-ti seama ca nu o sa vina si nici nu o sa vrea(am specificat si aici ca am vorbit ieri cu un mediator si mi-a spus clar "domnule eu va percep taxa demarez procedura dar sincer va spun de cele mai multe ori laturile mari de magazine nu vin la mediere"),decat poate sa am noroc.da acele case nu sunt deschid daca nu ai bon cu un cod qr pe el,din pacate dupa cum a specificat la inceputul postari bunurile o parte au fost ,o parte nu au fost scanate(pe bon desi le-am trecut prin fata).Desigur vina este a mea oricum ar fii intrucat eu nu m-am asigurat ca toate produsele sunt pe bon,dar stiti si dvs. cum este in pragul sarbatorile in locurile alea si daca stai sa iei 30-40-50 de articole la mana,cei din spate incep cu discutiile etc.O sa mai astept am sa vorbesc si cu un avocat,o sa incerc dupa sarbatori sa iau legatura si cu managerul sa vad daca exista vre-o posibilitate de impacare,poate poate.
Cat despre faptul ca imi poate distruge viata credeti-ma ca asa este,conform codului muncii poti fii dat afara daca ai cazier.
Sotia deja mi-a zis ca am facut-o de ras eu stiu la ce ma pot astepta....
Va spun sincer nu ma cunoasteti, nu va cunosc,dar eu sunt singur(mama a decedat acum 2 ani,tatal cand eram in liceu,nu am fratii nu am surori,iar in Bucuresti am o verisoara cu care vb la 10000 de ani care e de gradul k) , in rest doar prietenii.
Credeti-ma pentru mine este o situatie destul de grava,da stiu este probabil patetic si lumea va rade,dar acesta este cruntul adevar...Nu incerc sa par un caz social,muncesc(am un loc stabil) am facut o facultate,castig decent,iubita(sotia munceste si ea),nu suntem intr-o situatie financiara roz dar nici sa fur eugenii si cascaval.
Ceea ce incerc sa spun este ca nu sunt bogat dar nici muritor de foame iar acest incident efectiv imi poate da tot rostul peste cap si acest lucru ma aduce in pragul disperari.Iar faptul ca ajung la mana unui om care nu ma cunoaste si ma vede ca pe un infractor si car epoate decide favorabil pentru mine sau nu,este si mai agitant...Consider ca nu merit(dar presupun ca oricare om in aceasta situatie ar zice lafel).
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2021
Alexandrurr, utilizator
Am inteles am sa incerc o impacare,considerati ca e mai bine cu prin intermediul unui avocat sau mediator?Considerati
cum ca managerul poate fii reprezentantul legal in cazul de mediere impacare?Mai exact poate semna in numele companiei?,in cazul in reusim sa ne intelegem.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)