avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
Am inteles,asta era si dilema mea,pentru ca as fii dorit sa ma duc la magazinul respectiv sa discut cu cineva abilitat de acolo,poate reuseam intr-un fel sa o solutionam amiabil,sa le platesc pagube pentru bunurile care nu s-au scanat si "le-am" sustras,chiar nu stiu sa fii ajuns la o intelegere baneascu pentru tot deranjul cauzat(mai exact sa la platesc 200-300-400ron,si sa pot incheia tot acest balamuc)...tot din cate am citit eu pana acum acest tip de incident intra la art.228 cod penal,deoarece bunurile nu aveau sisteme de siguranta/tag-uri etc ca sa intre subincidenta art.229 furt calificat ,si chiar daca aveau erau tot acolo,eu nu le-am scos rupt si nici nu au piuit,.Aveti idee cat poate dura aceasta procedura luand in calcul ca mi-ar fi data doar amenda penala sau administrativa si nu s-ar ajunge in instanta?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
Din momentu in care ajunge dosaru la parchet de la politie, dureaza de regula 2-3 luni sa se solutioneze asta in cazu in care nu se ajunge pe instanta si primiti vreo amenda.

mykl a scris:

Din momentu in care ajunge dosaru la parchet de la politie, dureaza de regula 2-3 luni sa se solutioneze asta in cazu in care nu se ajunge pe instanta si primiti vreo amenda.

Va mai deranjez cu o intrebare,imi cer scuze dar pareti ca aveti notiune despre ce este vorba,tinand cont de valoare am vazut ca un procent mare au luat doar amenda,stiu ca fiecare caz e aparte si difera,dar ma gandesc ca prejudiciul fiind mic,sper ca nu o sa fiu eu mai cu mot(exceptia care confirma regula).Mai excat am vazut ca undeva la 200-250 au luat amenda.Inca o nelamurire,considerati ca la acest moment este necesar sa apelez la un avocat?Nu am mai fost in situatia asta si nu vreau sa imi distrug viata da stiu prostia mea idiotenie sau cum vreti sa o numiti,timpul inapoi nu il mai dau,din pacate.
Azi am vorbit si cu un mediator pentru a incerca o mediere care este egala cu o impacare a partilor si din cate am inteles aceasta varianta inca este viabila,din pacate am inteles cu ca la mediere aceste magazine nu vin nici daca te oferi sa platesti de 2-3-4 ori valoarea bunurilor.
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
Mergi si iei legatura cu manageru de hypermarket si discuti situatia pentru mediere sau impacare la politie, sa isi puna semnatura si stampila si la revedere. Daca nu vor nici cum merita luat un avocat, care sa motiveze bine la procuror ca sa nu te trimita pe instanta,altfel fara o motivare buna,cel mai probabil o sa fi trimis pe instanta chiar daca magazinu si-a recuperat prejudiciu.
Daca apelez la un mediator se poate ca seful magazinului,managerul sa imi puna stamplia da vrea si sa se considere impacare conform art.70 din legea medierii?
Sincer va spun sunt efectiv ingrozit,nu am mancat nimic,ma simt rau,nu stiu daca pot face fata la acest stres pe langa cele pe care le am deja,azi deja mi-a fost foarte rau,cu sotia m-am certat,ce pot spune este ca un gest idiot mi-a distrus sarbatorile si poate chiar viata...Pot urgenta in vreun fel procedura nu stiu efectiv ce sa fac,ma simt sufocat

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket RINCIK RINCIK S-a intamplat aseara in hypermarketul in care imi fac de obicei cumparaturile.Am pus unele produse in carucior si alte produse le-am bagat intr-un rucsac pe ... (vezi toată discuția)