avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
Revin si cu mentiunea ca dupa ce am cautat mai intens am gasit si motivul pentru care in mare parte nu sunt acceptate medieriile sau impacarile,intrucat cheltuielele de judecata sunt suportate de ambele parti,cu exceptia cand este stipulat clar, ca una dintre parti suporta integral plata cheltuielilor de judecata(bine nu ca ar conta,la mine se subintelege ca sunt dispus sa le suport fara nici un impediment),nu am gasit cat sunt dar sper macar sa se accepte sa platesc despagubirile sa zicem de 2-3xsuma (prejudiciul)+suportarea integrala a cheltuielilor de judecata si desigur costul mediatorului,
Daca aveti vre-o informatie referitoare la aceste costuri va rog sa ma informati si pe mine,sper din tot sufletul sa gasesc un mediator care a mai avut speta si a fostul totul ok,ca sa pot apela,daca cunosteti pe cineva care a reusit o mediere sau impacare,daca vede vre-o persoana abilitata sa faca medierea sau impacare si are aceste instrumente(a mai avut de-a face cu lanturi de magazine care refuza initial,din prisma celor mentionate mai sus,respectiv costurile) va implor sa ma contactati.
Mi-ati salva viata sau cel putin sanatatea psihica.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Mai 2021
Alexandrurr, utilizator
cheltuielile de judecata sunt suportate numai de inculpat , numai in cazul impacarii partilor atunci se impart egal cheltuielile

mykl a scris:

cheltuielile de judecata sunt suportate numai de inculpat , numai in cazul impacarii partilor atunci se impart egal cheltuielile

Adica in cazul in care Doamne fereste sper din tot sufletul sa nu fie asa,dar daca ajung in instanta,indiferent daca sunt sau nu gasit vinovat platesc cheltuielile de judecata?
Da, daca nu va impacati nici pe instanta , dvs platiti cheltuielile de judecata

Alexandrurr a scris:

mykl a scris:

Adica in cazul in care Doamne fereste sper din tot sufletul sa nu fie asa,dar daca ajung in instanta,indiferent daca sunt sau nu gasit vinovat platesc cheltuielile de judecata?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca va impacati cu persoana vatamata in cursul urmaririi penale, se dispune clasarea, daca va impacati in cursul judecatii, incetarea procesului penal.

Ca multumesc enorm dupa ce am stufiat mai atent,am inteles despre ce e virba cat si care sunt partile si cum,am inteles ca singura rezolutie amiabila este medierea sau impacarea,in conditia in care partile doresc,in cazul meu fii d virba de hipermarket.
Am inteles si ca da nu reusesc medierea/impacarea(stiu ca sunt distincte,dar finalitatea e aceeasi) ceea ce se poate intampla sunt;
1.U.P(judecata care poate avea mai multe rezolutii:condamnare cu executare,vu suspendare sau sub control judiciar)
2.N.U.P
3.Clasare
4.Amenda penala(desi aici nu stiu exista sigur daca e data de procuror sau judecator)
Ca multumesc enorm pentru toate sfatutile date sper sa pot solutiona favorabil situatia(pentru mine ma refer)
Si da aveti dreptate indiferente de circumstante fapta exista si sunt vinovat,trebuie sa accept consecintele.
O singura nelamurire am in tot acest haos,daca suma era sub 100ron nu se mai poate sesiza politia?sau care e acest fapt pe care l-am vazut pe net(nu e relevant in cazul meu)dar sunt curios,sper sa nu fie asa intrucat m-ar deprima si mai rau.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - furt din magazin, consecințe Utilizator29 Utilizator29 Pe 08.01.2018 am iesit din magazin eu si sora mea cu produse cosmetice fara ss achitam ,a sunat alarma la usa si ne-am intors. Am inapoiat bunurile sia venit ... (vezi toată discuția)
Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)