avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi ...

Buna ziua,
Am intampinat si eu astazi o problema,am fost la cumparaturi cu sotia(nu suntem casatoriti legal),la un hypermarket cunoscut,utilizand o casa selfserver sau ceva de genu selfpay,am cumparat mai multe produse la iesirea din magazin,am fost retinut de un agent de paza dus in camera de interpelare,acolo produsele mi-au fost luat la "puricat" si unele nu erau indradevar pe bon,tin sa specific cum ca,unele produse au fost in mai multe exemplare unele fiind pe bon altele nu(ex:erau 5 eugeni,4 pe bon,una nu),iar unele desi trecute prin fata scanarului nu au fost inregistrate(da vina este a mea ca nu a verificat bonul inainte de iesire),a fost chemat un echipaj de politie si am fost dus la sectie unde am semant o declaratie ,din care reise ca unele bunuri au fost pe bon altele nu,ca am folosit aceea casa cu selfcash,si cum ca valoarea totala a bunurilor a insumat 133ron.Intrebarea mea este necesit sa consult un avocat,pot avea probleme majore(minore deja am),intreb deoarece nu a fost intentie bunurile au fost scanate dar nu au fost inregistrate,iar produsele au o valorea mica si prejudiciul a fost recuperat integral,hypermarketul nu se constituie parte vatamata si nu depunde plangere dar ramane fapta...care sunt posibilele rezultate?pot fii condamnat?Nu am cazier nu am alte probleme etc.
Multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va impacati cu persoana vatamata in cursul urmaririi penale, se dispune clasarea, daca va impacati in cursul judecatii, incetarea procesului penal.
Am dedus si eu,dar tinand cont ca la mine,cei de la care s-au sustras produsele ca sa zic asa,ca de asta sunt acuzat,este un magazin de tip hypermarket si nu se constituie parte vatamana,cu cine ma mai pot eu impaca?la mine din ce am putut eu deduce,a ramas fapta/intentia,prejudiciul a fost recuperat 100%,hypermarketul nu se constituie parte in restul proceduri si nu depun plangere, din ce am citit eu este vorba de art.228 cod penal,care prevede 6 luni pana la 3 ani inchisoare sau amenda,cred ca aici se incadreaza infractiunea mea
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
Alexandrurr, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca nu înțelegeți nimic din ce v-am scris.
În cazul persoanei juridice, împăcarea se realizează de reprezentantul său legal sau convențional ori de către persoana desemnată în locul acestuia.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Am inteles acum,exista multiple variante care pot rezulta:
1. de la o solutie de condamnare cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere(cel mai grav,cu exceptia darii in instanta desigur)
2. o solutie cu amanarea aplicarii pedepsei
3. solutie de achitare sau de incetare a procesului penal in cazul impacarii (daca eu am inteleg intr-o forma sau alta cu reprezentantul/conducere cineva in masura sa ia aceasta decizie hypermarketului) solutie de renuntare la urmarirea penala
4.amenda penala
5.amenda administrativa(cea mai mica contraventie posibila din punct de vedere legal,cu exceptia impacari)
Va multumesc foarte mult in cazul in care o sa fie nevoie de un reprezentant legal,stiu unde sa va gasesc.
Va multumesc din suflet pentru timp si rabdare si sper sa fii inteles bine eu.
P.S:Credeti ca exista posibilitatea de impacare daca m-ati reprezenta?
Va pot contacta in privat?
Va multumesc sincer va zic nu am putut dormi si ma macina efectiva acest incident si conseciintele care le poate avea,stiu ca eu am gresit e vina mea dar nu vrea sa imi stric viata pentru greseala idioata si pentru neatentie.
Alexandrurr, utilizator
Faptele de furt facute dupa data de 30.11.2020(noua hotarare) nu se mai claseaza chiar daca se face impacarea partilor. Am vazut ca dvs ati comiso pe data de 29 aprilie 2021. Din pacate degeaba va impacati la politie cu reprezentantu hipermarketului, impacarea nu va mai scuteste de raspunderea penala,asa cum se intampla pentru faptele de furt pana la data de 30.11.2020 unde impacarea partilor ducea automat la clasare prin lege.

Alte discuții în legătură

Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Furt din hypermarket RINCIK RINCIK S-a intamplat aseara in hypermarketul in care imi fac de obicei cumparaturile.Am pus unele produse in carucior si alte produse le-am bagat intr-un rucsac pe ... (vezi toată discuția)