avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 232 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligat sa schimb apometrele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligat sa schimb apometrele?

Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre cu citire la distanta? Care este legea în vigoare? Mentionez ca Asociatia de proprietari ne amenință cu amenzi dacă pana, la finalul anului 2021 nu se vor schimba apometrele. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
pya, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sub nici o forma, nu exista nici un articol de lege care sa sanctioneze contraventional asa ceva. De altfel puteti vedea la art. 102 din legea 196/2018 ce poate sanctiona primaria, legat de asociatii de proprietari.
Citirea apometrelor clasice de către fiecare proprietar când vrea și cum vede încurcă administratorul sa împartă factura de apa conform consumului real, diferența fiind distribuita la pusal Pentru a elimina aceasta practica , se recomanda apometre cu citire radio și o verificare a tuturor tevilor ( pentru cei care au sărit de conectarea la apometre a mașinilor de spălat/wc din greșeală).


1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Practica distribuirii diferenței dintre suma consumurilor apometrelor individuale și cel arătat de apometrul de branșament nu dispare, indiferent ca sunt cu transmisie radio sau nu. Iar recomandarea nu înseamnă obligativitate legală
Despre asta e discuția aici.
Legislația nu obliga momentan inlocuirea apometrelor vechi cu cele ce au modul de citire radio. Odata cu trecerea pe modulul radio, citirea tuturor apometrelor se face în aceeasi zi cu cea efectuata de Apa Nova și discrepantele sunt de 0,2 % as putea spune exacte.

Mulțumesc!

latka a scris:

Sub nici o forma, nu exista nici un articol de lege care sa sanctioneze contraventional asa ceva. De altfel puteti vedea la art. 102 din legea 196/2018 ce poate sanctiona primaria, legat de asociatii de proprietari.


Alte discuții în legătură

În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)
Sunt apometrele inteligente obligatorii pentru apa rece potabilă la un apartament de bloc? GeorgeBK GeorgeBK Vă salut. Înțeleg că măsura cu privire la montarea apometrelor cu citire radio în artamentele de bloc (condominiu) a fost stabilită în contextul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)