Unde am scris eu ca asociatia da legi ??? Dimpotriva , am pus ghilimelele de rigoare, semnalizind sensul figurativ.
Faceti niste afirmatii ce nu sunt valabile si nu au temei legal.
1. O hotărâre e valabila, daca e votata majoritar in AG, dar e deja precizat la 2 articole din legea 196/2018 ca asta se intimpla sub rezerva faptului de a fi si legala treaba, altfel oricine e vatamat in drept poate ataca in instanta si anula hotarirea.
2. Apometrul fiind proprietate privata il poti cumpara de unde vrei atit timp cit respecta NML 003-05 si este insotit de avizul initial metrologic (e obligatoriu la cumparare). Nu scrie nicaieri in legea 196/2018 ca achizitia se face prin asociatie. In plus nu se potlua hotariri in AG asupra proprietatii private, doar asupra celei comune.
3. Afisajul nu se "afuma" niciodata, daca e cu mecanism uscat.
4. Daca sunt diferente si ai verificat toate apometrele, inseamna ca sunt alte cauze tehnice, in instalatie sau de conceptie a masuratorii. Pot fi pierderi reale. Se rezolva chemind pe cei care se pricep.
5. Daca citeati mesajul anterior cu atentie, ati fi observat ca apometrele din condominiu nu se verifica metrologic. Scrie in norma emisa de BRML.
Doar cind se trece la contorizare individuala si
se face contract direct intre proprietar si furnizor se intimpla acest lucru. Exista o tranzactie comerciala.Doar la cazul asta face referire legea 241/2006, nu incurcati borcanele. Luati de lecturati tot pasajul respectiv din acea lege.
Altfel :
Articolul 4
Mijloacele de măsurare din categoriile și sortimentele specificate în tabel se supun controlului metrologic legal, dacă sunt utilizate în următoarele măsurări de interes public:
...............................................
b) măsurări efectuate în scopul asigurării corectitudinii tranzacțiilor comerciale și a protecției consumatorilor:
–
măsurări efectuate în tranzacțiile comerciale efectuate de către furnizorii de energie electrică, gaz, energie termică sau
apă;
[ link extern ]