avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligat sa schimb apometrele?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligat sa schimb apometrele?

Bună ziua! Dacă ma puteți ajuta cu un răspuns în legătură cu obligația schimbării apometrelor de apa calda și rece în apartamente cu alte apometre cu citire la distanta? Care este legea în vigoare? Mentionez ca Asociatia de proprietari ne amenință cu amenzi dacă pana, la finalul anului 2021 nu se vor schimba apometrele. Mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
pya, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 16:38, 24 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. E atac la persoana ce ati spus despre cel care a deschis acest subiect, cititi-va textele ("Deci tu te speli pe banii mei...cam de aici si marea problema a celor ca utilizator pya")
2. nu e nimic SF si va rog sa-mi aratati unde scrie in vreo lege ca nu e permis
3. si sistemul pausal e tot un soi de penalizare
4. daca persoana care a deschis acest subiect ramine singurul fara apometru wireless, de unde si pina unde va fi pus la pausal ?!? aratati temeiul legal, din moment ce ati admis si scris ca montarea apometrelor wireles nu e sustinuta de vreun temei legal
5. repartitoarele sunt obligatorii
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2021
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și dacă tocmai administratorul fraudează citirea avantajand anumiți proprietari?
La ce ajută citirea radio, dacă administratorul pune alte valori anumitor proprietari și citirile sunt doar pentru fraierii de rând?
Avem dovada, nu vorbesc de situații ipotetice.
Am cerut listingul public la avizier și a luat foc...

Danielcc a scris:

Citirea apometrelor clasice de către fiecare proprietar când vrea și cum vede încurcă administratorul sa împartă factura de apa conform consumului real, diferența fiind distribuita la pusal Pentru a elimina aceasta practica , se recomanda apometre cu citire radio și o verificare a tuturor tevilor ( pentru cei care au sărit de conectarea la apometre a mașinilor de spălat/wc din greșeală).




Exista deja acel "listing" public, presupun ca fiecare proprietar are pe lista lunara de cheltuieli suma defalcata pe categorii de cheltuiala, deci se poate calcula rapid consumul, daca stii cit s-a platit la acea categorie, pretul la apa se stie. oricum.
Ultima modificare: Joi, 18 Mai 2023
latka, utilizator
Vom vedea cat de corecta va fi citirea radio. S-a stabilit pe scara montarea lor. Este prima luna de cand avem apometre noi cu citire radio. Platim citirea 6lei /luna/ap, totusi mi se pare mult. Sa speram ca asa nu vor mai aparea pierderi de apa, cauzate fiind de necitirea apometrelor la timp. Va tin la curent. Multumesc pentru toate raspunsurile.
O zi buna!
Ultima modificare: Duminică, 28 Mai 2023
pya, utilizator
Nu este nevoie de temei legal. E suficienta hotrarea data de ei in adunarea g-rala unde vin cațiva membri si unde ceilalti sunt amenintati ca vor plati toate pierderile. Adica diferentele dintre contorul de intrare si suma citirii si/ sau autocitirii tuturor apometrelor din interior. Deci.... vrei nu vrei faci ce ti se cere. O fi corect ca legal pare ca nu e ?!

latka a scris:

Nu se impune prin AG, nu exista temei legal.

Ultima modificare: Luni, 29 Mai 2023
anla2, utilizator

Alte discuții în legătură

În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament ... Cojocaru mihai Cojocaru mihai În ce condiții legale se pot schimba vechile apometre de apartament cu unele cu radiocitire wireless (asa dorește presedintele ). Specific: la prima ... (vezi toată discuția)
Sunt apometrele inteligente obligatorii pentru apa rece potabilă la un apartament de bloc? GeorgeBK GeorgeBK Vă salut. Înțeleg că măsura cu privire la montarea apometrelor cu citire radio în artamentele de bloc (condominiu) a fost stabilită în contextul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)