avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o ...

Buna ziua. Sunt casatorit si am un copil de cativa ani. Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez. Sotia nu ma lasa sa ma implic aproap de niciunfel in cresterea, educatia, legatd e sanatatea copilului. Vrea sa le faca ea pe toate, iar eu sa o ajut cand are ea nevoie. Pare ideal pana aici. Nu m-ar fi deranjat neaparat acest lucru, insa din punctul meu de vedere ia niste decizii importante fara mine cu privire la copil, unele decizii care din punctul meu de vedere si nu numai(am vorbit cu medic pediatru, cu psihoterapeut, cu persoane calificate, cu prieteni, cu toata l;umea) sunt gresite si dauneaza copilului. I- am zis ca nu poate sa ,,imi ia drepturile'' ( legate de educatie, crestere, sanatate) asupra copilului si eventual eu sa am doar obligatii atunci cand imi cere ea. Am ajuns sa ma gandesc sda chem protectia copilului din cauza faptul ca ii creeaza multe probleme copilului, prin modu cum ia deciziile, chiar daca ea este bine intentionata. Pe mine ma consuma destul de rau situatia aceasta, in care ca sa pot sa imi exercit drepturile asupra copilului ar trebui sa fac vreun gest necugetat, sa folosesc forta, etc ceea ce nu doresc. Cum as putea sa o oblig cumva sa ma lasa sa hotataesc si eu ce e bine pentru copil>? sau sa o determin sa hotaram impreuna acest lucru? Am incercat sa vorbesc cu ea, dar nu ma cadem de acord,
Cel mai recent răspuns: adriano12 , utilizator 10:56, 5 Iulie 2022
Acesta e principalul motiv pt care as vrea evacuarea. De aceea solicit solutii legale. Pentru a nu ajunge aici.Nu pot asista pasiv la cum creste ea copilul, dupa mintea ei, fara a tine cont si ce vreau eu pt copil. Dvs ma criticati sa imi puteti oferi un sfat stric legat de problema? Cum sa o determin sa tina cont si de mine in ecuatia privind cresterea copilului? Sa vobesc cu protectia copilului? Cred ca mi as dac foc la valiza.
As vrea sa evit in a traumatiza copilul. E foarte posesiva si in plus crede ca nu tine de tata cresterea copilului, decat daca imi cere ea ajutorul. Nu cred ca nu are incredere in mine.
9 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
adriano12 a scris:
De aceea solicit solutii legale.

Pentru ce, mai exact?

adriano12 a scris:
Am o problema destul de delicata in casnicie si nu stiu cum pot iesi din ea fara sa divortez.


Din ce, mai exact, doriți (și nu știți cum) să ieșiți?
Mai citiți o dată fraza dvs. și vedeți cum vă sună. Cam ce credeți că ați transmis? Dorința de a ... rezolva o problemă?

„Problema” ați definit-o în termeni atât de vagi încât, inițial, m-am dus să citesc și alte postări ale dvs., în speranța că, punând cap la cap ceea ce ați scris, aș putea ajunge la lungimea unei concluzii...
Nu prea.
De aceea v-am dat răspunsul de mai sus cu (vreo) 2 variante.

Dacă vreți să rezolvați o problemă, aveți varianta 1 (sau, dacă nu vă place consilirea specializată, puteți să discutați și cu un preot, cu nașul etc. Dar nu cu, citez, „toată lumea”).

Dacă vreți să ieșiți din căsnicie și nu știți cum, aveți varianta 2 (un avocat vă povestește cum și multe altele).

De ce am scris „vreo 2 variante”? Pentru că „viața e complexă și are multe aspecte” (replică din filmul Filantropica).
Într-o uimitoare variantă 3, eu am ajuns să dau darul de nașă la botez, în loc să iau onorariul de divorț (dacă-i lăsam pe părinți de capul lor. Și au trăit fericiți ... cel puțin 20 de ani cât au trecut de atunci).

Este necesar să vă definiți mai întâi ce vreți. (singur sau, mai bine, cu ajutorul cuiva).
Și apoi puteți să ... solicitați.

Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2022
romascanu, moderator
Si daca divortati, tot nu veti reusi sa cresteti dvs copilul asa cum va doriti! Un copil nu se educa intr-un weekend la doua saptamani si o parte din vacante. Incercati terapie de cuplu daca doriti sa mai salvati ceva, ca solutie legala ca sa va lase sotia sa va implicati prea mult, nu exista!
Acum depinde si la ce va referiti exact, ca nu se intelege nimic. Metodele de educatie sunt diverse, si pt fiecare paiholog care spune ca o metoda nu e buna, gasiti alti doi care spun ca e buna. Sanatatea copilului pe de alta parte, e alta mancare de peste. I-a pus sanatatea in pericol? Si daca da, cum anume?
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Un parinte poate pierde acest drept daca nu plateste pensia alimentara? momiro momiro sunt divortata din anul 2009 copilul are 7 ani si in toti acesti ani nu am primit deloc pensia alimentara hotarata in sentinta de divort definitiva si ... (vezi toată discuția)
Divort azorel1 azorel1 ma confrunt si eu cu o situatie ciudata. sunt casatorit de 7 ani, in relatie de 11 ani, avem un copil de 2,5 ani, si recent am aflat ca sotia are o relatie de ... (vezi toată discuția)
Proces divort-custodie copil minor atu_targoviste atu_targoviste Voi detalia , cu rugamintea sa-mi dati cateva sfaturi. Cazul in speta este al unei rude. Dintr-o casnicie de 7 ani , a rezultat un minor , crescut , educat de ... (vezi toată discuția)