avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alegerea notarului pentru succesiune și impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alegerea notarului pentru succesiune și impozit

Bună ziua,
Am depus actele pentru succesiunea după tată la un notar, mama fiind decedată mai demult. Succesiunea după mamă am dezbătut-o la alt notar.
În mod neașteptat, actele succesiunii au fost trimise de la Camera Notarilor la notarul primei succesiuni.
Îmi este îngrădit un drept și mai mult, datorită răstimpului scurt până la împlinirea a 2 ani de la deces, nu mai am timp să fac demersurile către Camera Notarilor Publici pentru a putea face succesiunea cu notarul dorit.
Vă întreb, nu am dreptul să-mi aleg notarul pentru succesiunea după tată? Cum este reglementată această situație?
O altă întrebare, dacă, ulterior succesiunii și la mai mult de 2 ani de la deces, apar alte imobile (titluri acordate), se mai plătește impozitul către stat pentru acestea? La ce valoare?

Mulțumesc pentru răspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: II_Maria , utilizator 21:56, 21 Ianuarie 2023
Și încă o întrebare:
CE CONDIȚII TREBUIE SĂ ÎNDEPLINEASCĂ PENTRU SUCCESIUNE MARTORUL? Să cunoască bine familia de un număr (minim=?) de ani, să se viziteze cu aceasta și .....?

II_Maria a scris:


TITLUL DE PROPRIETATE ÎN ORIGINAL ESTE DUPĂ BUNICI: Nu avem detalii exacte despre imobil și documente,

DECI:
De unde putem obține copii legalizate după titlul de proprietate sau informații exacte despre moștenirea după bunici? Ar fi utile COPII LEGALIZATE după TITLURI. ASTEFEL DE COPII LEGALIZATE POT FI UTILIZATE LA SUCCESIUNE?


Mulțumesc pentru răspunsurile dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
II_Maria, utilizator
Martorul nu trebuie sa fie ruda cu dvs sau cu defunctul.
Trebuie sa îl fi cunoscut suficient de bine (anii ii știți dvs), încât sa stie ca la data decesului era căsătorit/vaduv/divorțat/necăsătorit și câți copii a avut.

Dar...dvs aveți un milion de întrebări și ipoteze, în condițiile în care titlul de proprietate este după bunici, iar cu celelalte rude nu va aveți bine și este puțin probabil sa colaborați.
Asa, ca ce sens are sa discutam si sa despicam in 15 procedura succesorala notariala, din moment ce veți ajunge în instanță?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator
Mulțumesc pentru informațiile clare care pot fi utile, pentru restul concluziilor și ipotezelor dvs., @raluk0207, îmi pare rău dar ar fi bine să recitiți toate cele scrise de mine pe acest subiect.

Întrebările sunt puse pentru a fi avizat într-o situație anume. Dacă întrebările legate de un subiect, la care se poate răspunde pe site, sunt limitate la un anume număr, vă rog să-mi comunicați care este acel număr.

Dacă nu pot primi răspunsuri și la celelalte întrebări, vă urez O seară bună tuturor și mulțumesc de asemenea tuturor celor implicați în discuție!
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
II_Maria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru deschidere succesiune cosmin201333 cosmin201333 Am aflat in urma cu 2 zile de moartea surorii bunicii mele, care a survenit in decembrie 2013. In conditiile in care parintii si bunicii mei sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Se poate afla daca s-a intocmit certificatul de succesiune din alta parte decat de la cei care au participat direct la succesiune?!! ninapreda ninapreda Iata care este povestea. Tatal meu a decedat in anul 2000. Cativa ani mai tarziu au decedat bunicii paterni. In urma buncilor au ramas in viata 3 copii ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)