avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alegerea notarului pentru succesiune și impozit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alegerea notarului pentru succesiune și impozit

Bună ziua,
Am depus actele pentru succesiunea după tată la un notar, mama fiind decedată mai demult. Succesiunea după mamă am dezbătut-o la alt notar.
În mod neașteptat, actele succesiunii au fost trimise de la Camera Notarilor la notarul primei succesiuni.
Îmi este îngrădit un drept și mai mult, datorită răstimpului scurt până la împlinirea a 2 ani de la deces, nu mai am timp să fac demersurile către Camera Notarilor Publici pentru a putea face succesiunea cu notarul dorit.
Vă întreb, nu am dreptul să-mi aleg notarul pentru succesiunea după tată? Cum este reglementată această situație?
O altă întrebare, dacă, ulterior succesiunii și la mai mult de 2 ani de la deces, apar alte imobile (titluri acordate), se mai plătește impozitul către stat pentru acestea? La ce valoare?

Mulțumesc pentru răspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: II_Maria , utilizator 21:56, 21 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adrian Horatiu Corect! Asta e realitatea, foamea e mare si se bat pe clienti! Sa vedeti cum e cu mortii, ti-l fura din batatura firmele de pompe funebre.


Adrian Horatiu a scris:

Poate exista o explicatie simpla pt mister: cineva primeste ceva atunci cand trimite succesiunile acelui notar.


Ce? Din moment ce clientul poate alege sa nu sa prezinte sau sa transfere dosarul succesoral la alt notar.
Știți ce primește? Bătaie de cap prin evidente timp de 1 an, pierdere de timp cu redactat citații și încheieri de amânare (timp care ar putea fi folosit pentru altceva) si cheltuieli de expediere, pentru expedierea citatiilor fiecărui moștenitor din fiecare cauza succesorala repartizata, suportate din buzunarul propriu.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aiurea. Astea le face o fatuca constincioasa platita cu 2500 net. Si cine se prezinta e 99% client sigur. :)
Iar aveti dreptate! Precizare: poate nu chiar 2500, dar nici peste 4000. Si lucra pana-i sar ochii, d-na/dl notar doar semneaza.

Adrian Horatiu a scris:

Aiurea. Astea le face o fatuca constincioasa platita cu 2500 net. Si cine se prezinta e 99% client sigur. :)


Da, doar ca fatuca e plătită sa facă o treaba pentru niște clienți care nu vin sau transfera dosarul succesoral la alt notar (deci nu e 99% client sigur)
Fatuca aia ar putea fi plătită pentru a redacta actele unor clienți prezenți efectiv acolo, care vor sa facă lucruri.
Lucrează ce? Ca 95% nu sunt în stare sa scrie un cnp sau un nume corect, sa dea consultații la o speță mai complicata, sa calculeze cote, sa fie atente pe ce buton apasă, sa efectueze toate vetificarile la timp, sa ceara clientului documentele care trebuie. Și la final răspunde cine? Nu cred ca "fatuca constiincioasa".
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Acte pentru deschidere succesiune cosmin201333 cosmin201333 Am aflat in urma cu 2 zile de moartea surorii bunicii mele, care a survenit in decembrie 2013. In conditiile in care parintii si bunicii mei sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Se poate afla daca s-a intocmit certificatul de succesiune din alta parte decat de la cei care au participat direct la succesiune?!! ninapreda ninapreda Iata care este povestea. Tatal meu a decedat in anul 2000. Cativa ani mai tarziu au decedat bunicii paterni. In urma buncilor au ramas in viata 3 copii ... (vezi toată discuția)
Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)