V-am raspuns inca din 24 februarie. este vorba de acel termen de maxim 30 zile prevazut la art. 77 alin 2 din legea 196/2018. Nu e nici o intrebare suparatoare, e off-topic atit timp cit ati primit raspunsul si persistati a-l primi.
Poate ati observat ca am postat un link in care se spune de catre un avocat exact acelasi lucru pe care-l spun si eu.
"Art. 77 alin. 2 din Legea nr. 196/2018 prevede: “Termenul de plată a cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari, afişate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afişării”.
Data scadentă a listei de întreţinere are importanţă în ceea ce priveşte calculul penalităţilor. După 30 de zile de la scadenţa listelor, asociaţia poate calcula penalităţi de întârziere.
Art. 77 alin. 1 din Legea nr. 196/2018 prevede: “Penalităţile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de întârziere şi se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată, fără ca suma penalităţilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat”.
Data scadentă a listei de întreţinere este importantă şi pentru calcularea perioadei în care asociaţia nu poate sesiza instanţa de judecată în vederea acţionării restanţierului, în vederea recuperării cotelor datorate.
Doar după împlinirea termenului de 60 de zile, asociaţia poate sesiza instanţa de judecată."
[ link extern ]
Puteti comenta oricit doriti, doar in limitele regulamentului de pe acest forum. Sper ca acum e mai clar ce inseamna termen scadent, data scadenta.