avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Termen de plata a intretinerii mai scurt decat prevede ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Termen de plata a intretinerii mai scurt decat prevede legea ...

Termen de plata a intretinerii mai scurt decat prevede legea
Exemplu:
Data afisarii: 26 Ianuarie 2023
Data scadenta: 16 Februarie 2023
Stiam ca legea precizeaza ca se poate plati in termen de 30 zile de la data afisarii listei. In cazul de fata sunt doar 22 zile, practica se repeta de cca 1 an.
Am contactat administratorul, mi-a raspuns ca ca datele respective reprezinta alegerea Asociatiei.
Se poate asa ceva? Stiu sigur ca la ultimele AG la care am participat, nu s-a discutat asa ceva.
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2023
oldgeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 04:51, 25 Aprilie 2023
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
ART. 77
(1) Asociația de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalități pentru orice sumă cu
titlu de restanță, afișată pe lista de plată. Penalitățile nu vor fi mai mari de 0,2% pentru fiecare zi de
întârziere și se vor aplica numai după o perioadă de 30 de zile de la termenul scadent pentru plată,
fără ca suma penalităților să poată depăși suma la care s-au aplicat.
(2) Termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe
lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice de la data afișării.

Dupa gandirea dv ar trebui sa avem toti 60 zile si gata.
Orice factura de utilitati poate fi platita in maxim 45 zile conform legii iar daca nu e platita se aplica penalizari dupa 14 zile.
Asociatiile de proprietari sunt asimilate persoanelor fizice.
Lasati citatul din lege, ala l-am postat eu primul.
Veniti cu temeiuri legale, cum de poate asociatia sa modifice un text de lege ce instituie un termen imperativ, un drept al proprietarilor.
Faceti asta in termeni juridici, ca atunci in instanta.
Am facut cu BOLD lirete pe care va faceti ca nu le intelegeti.
Limba romana e clara. 30 de zile de la termenul scadent care poate fi de maximul 30 zile. adica orice perioada intre 31 si 60 zile este valabila.
Domnul Grecu la Iasi a castigat procese. Noi la fel . Si banca a avut armata de avocati ca era suma mare intrucat vindea un executor un apartament si in alt caz un lichidator un apartament.
Chiar asa de greu sa fie ?

La diferentele de apometre nu rezulta nicaieri ca ar fi pe persoana dar la dv e clar ca ziua ca sunt.
De unde le scoateti nu stiu si ce aveti de o tot tineti asa in contraziceri aiurea iar nu inteleg.

Avocat net cu avocatii care pot fi sau nu nu avocati ca nu ii putem verifica pe toti nu este izvor de drept.
www.avocatnet.ro/articol_589...
aici alta persoana a scris una articol aiurea.
Asta nu inseamna ca are dreptate.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
w_v_w_v, utilizator
Dar nu ați explicat în baza cărui temei legal ați modificat acel termen scadent de maxim 30 de zile, stabilit imperativ de legiuitor.

Ce v-a dat dreptul să modificați un text de lege?

Nu sunt contraziceri aiurea, sunt cunoștințe aiurea sau mai degrabă lipsa lor, la cei care susțin că se poate modifica acel termen maximal de 30 de zile. Doar parlamentul are dreptul la așa ceva.

Cum de nu ați văzut ca art. 52 din legea 196 din 2018 spune clar ca în Adunarea Generală nu se pot lua hotărâri contrare legii.

Și mai rețineți un lucru, o hotărâre a unei instante nu e izvor de drept. Dacă știți ce e ăla.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2023
latka, utilizator
dupa 30 zile cele legale se aplica penalitati ,,,astfel dupa 22 se aplica penalitatile mai repede cu 8 zile ,,miroase a hotie ,,,penalitatile cui revin asociatiei sau administratorului la buzunar ?

Alte discuții în legătură

Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile ... Tudorionascu Tudorionascu Este legal ca rata de penalizare sa fie 0.2% pe zi după 50 zile de la afișarea listei de intretinere? (vezi toată discuția)
Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ... nalbaru rodica nalbaru rodica Va rog sa-mi scrieti cum se calculeaza penalitati de intarziere ptr.neplata intretinerii la o Asociatie de Proprietari?conf.legii nr.230/2007 ,art.49. Un ... (vezi toată discuția)
Termenul de plata a cotelor de contributie la cheltuielile a.p. Apostol Maria Apostol Maria Buna dimineata. Sunt cenzor la o A.P. Administratorul trece pe lista de plata un termen de plata a cotelor de contributie de 20 de zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)